İşten çıkıp ders çalışmak ve başarılı olmak ?
-
Arkadaşlar merhaba, forumu bir süredir takip ediyorum ve beğeniyorum. burada güzel insanlar olduğunu da gördüm.
Hepiniz daha çok sıcaksınız sınavdan yeni çıktı birçoğunuz biliyorum " diego bir dur Allahsen zaten ortalık karışık.." diyebilirsiniz ama ben burdaki insanların düşünceleri ve tecrübelerine güveniyorum.
Ben yabanci dili olan, bununla ilgili sınavlardan iyi puanlar almış ve hali hazırda çalışan bir insanım. Ancak, seneye KPSS A ya girme kararı aldım ve yüzümü kamuya dönme kararı aldım. Evet biliyorum zaten alımlar az zaten durumlar sıkıntı hiç yıpratma kendini diyebilirsiniz...takip ediyorum Haklısınız. Ancak, yeterli dil puanlarım var iken merkez uzmanlıkları hedefliyorum.
Kafamdaki soru şu; arkadaşlar bu iş akşam işten sonra çalışarak yapılır mı yapılmaz mı? Tam bu zamanda yazıyorum çünkü tam 1 sene KPSS-A sınavıbı hedef edindim.
Gerçekçi olmaya ihtiyacım var. Biliyorum iş kişide bitiyor ama eğer evet "yaptım yapılır, şöyle yaparsan neden olmasın" gibi bir açık kapı kalırsa tüm enerjimi buraya kanalize edebilecek durumdayım. Her yıl sürecin başında umutlu heyecanlı kişiler çok olur ve sürecin devamında koparlar. Bunun farkındayım bu yaşıma kadar sınav süreçleri tecrübesi edindim. O yüzden çok heyecanlı ve romantik görmeyin beni.
Sizden bu noktada tavsiye, tecrübe, görüş, yaşanmışlık rica ediyorum. Benim gibi olanlar illa ki vardır...
-
Merhaba hocam sizinle aynı kaderi paylasıyorum bir yds puanı aldım bosa gitmesin bir de kpss ye gireyim dedim gecen yıl öylesine Bi denedim ama pek çalışmamıstım 80 85 bandında puanlarım vardı ama biraz temelin vardı bir iki hafta maliye ve muhasebe baktım yıl boyunca da genel olarak tarih ve matematik calıstım netlerim fena değildi ama alan biraz kolay gibiydi bu sene de devam ettim fakat iş yogun eve geliyorum zaten yorgun son bir ay kpss alan kampı diye bişey aldım ona katıldım bana cok faydası oldu özellikle hukuk muhasebeden keske gk gy de alsaydım 3 hafta sürdü dayanamadım bıraktım gk gy almadım çünkü işten gelip 11 e kadar ona baktım hafta sonları da 9 6 idi. Keske az daha dayanıp alsaymjsım gk gy yi de iyi olurmus gk gy kısmın pek iyi gelmeyecek yani Max 75 net falan gelir. Alan da idare eder gibi ama kontrol etmedim tam olarak. Yani biraz zor iş ama azmedersebiz yaparsınız bende cok azim yok. Gerci yds gecen yıl pek ise yaramadı ama 80 üstüyse sansımız daha yüksek yds istemeyip kendi sınavını yapan kurumlar oldu iletişim gibi ama iyi İngilizce lazımdı ona da gene. Ytb de yds istedi kpss istemedi bir de kvkk falan actı merkez bankası vs onlar zaten iyi bir hazırlık gerektirdiğinden ben hiç hakka gitmeyim dedim. Bu şekilde. Ama azimli ve kararlıysanız olmaz diye bişey yok olur tabi
-
@AcayipHırsYaptım çok yaptım yapılır olmadı ama neden olmasın diyebilirim
-
@AcayipHırsYaptım bir örnek vereyim herkes maliyeyi 1000+ sayfalık 4t den açlışıyor 150 sayfalık kitapların yetersiz olacağını düşünüyor.tabi ki 4t de daha fazla bilgi var ama ne kadarını aklında tutabilirsin daha hukuk,muhasebe,iktisat ve gkgy var.1000+ sayfalık kitabı 1 kez bitirene kadar 150 sayfalık notu ezberlersin ve daha çok iş yapar.aynı şey iktisat ve muhasebe içinde geçerli.kpss gibi test sınavlar için 3 ay günde 4 saat yeter ama klasik sınavlar da çok zorlanırsın