DHMİ ASİSTAN - STAJYER HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ GİRİŞ SINAVI
-
Skytest için HÂLEN ortak ariyorum arkadaslar
-
düzenlenmiştir.
-
Arkadaslar bu yds puanını almak ta geç kaldık 27 yaş şartı deniyor.puanlara bakın 60 i geçen atandı en son dh mi De arkadaşın sadece yds si vardı düşük kpss ile atandı. Yaş şartı için bimer ve cimere yogun mesaj atsak belkide değişir yaş şartı? Maaş 12 bin oluyor staj bitince .
-
@guzelgunler bu yaş şartı kasitli koyulmuş bir şart artniyet yok, sebebi de şudur: mesleği stresi yüksek olduğundan ve sürekli konsantrasyon istediginden dolayi bazi durumlarda, genc aliyorlarki personelden olabildigince yararlanabilsinler çünkü 50'li yaslarda bu işi yapamayan hava trafikciler mevcut. Ayrica eurocontrol sertifikasinda bazi sartlarin olduğu soyleniyor ve yas sarti bunlardan birisi, diğer bir sart ise "bilgisayar destekli yetenek sinavindan bir kere kalanlar sinava tekrar giremez." Fakat bu sart turkiyede uygulanmiyor. Yani bu yaş şartınin kasıtlı bir artniyetle olmadigini düşünüyorum
-
@wasp61 bikaç ayla kaybediyoruz ve ben her.bölümden aldığını daha yeni öğreniyorum. Bikaç ayla kondisyonum bozuldu mu yani..keşke bişeyler yapılsa
-
@guzelgunler bir kaç ay nasip işi gercektende. Ne kadar yaş sınırı konulursa konulsun mutlaka birileri bir kaç ay ile kaciracak
-
Arkadaslar tekrar ilan 2020 kpss den sonra gelir mi aslında alan dan daha iyi gibi gözüküyor şartları saglayanlar için girilen sınavı vs zor mu oluyor biliyor musunuz
-
@wasp61 tsk lisans mezunu için şu yaş yüksek lisans mezunu için bu yaş diye şart koyuyo .böyle yapılabilir. Tamam 30 dan sonrası zor olabilir de.