Kredi borcu icin ödeme emri tebligi
-
@evandro hiç bisey yok hocam yine de gitmelimiyim vergi dairesine mal beyanı için. Telden aradım bende ödüyorum sende öde diyo terbiyesiz sınırımı bozdu
-
Banka hesaplarınıza bloke işlemi uygulanabilir. Ama bu kısa vadade zor gibi görünüyor. Eğer böyle bir işlem ile karşılaşırsanız gidip ilgili vergi dairesiyle görüşmede fayda var.
-
@fatos tipe bak yahu sanamı soracam ne yapacağımı demek lazımmış da neyse. Size hiç bir yaptırımı olmaz. Çalışıyor olsanız maaşa haciz filan ihtimali vardı ama sizde o da yok. Siz gibi milyonlarca insan var her gün twitterda binlerce tweet atılıyor. Herkes aynı dertten muzdarip.
-
Hocam benim banka kartım bile yok hahah hiç bisey yapmayım o zaman hocam telde beni sinir ettiler bide oraya gitmeyim
-
@fatos Ne yapmayı düşünüyorsunuz ben bir 2 ay daha beklemeyi düşünüyorum atanır aranmaz ilk iş ödeme yapmayı düşünüyorum başımıza bir iş gelmez inşallah
-
@fatos bu tip liyakatsiz memurları cimerle tehdit edin. Ben dahi öyle yapıyorum onlara. Tek anladiklari yol bu. Borçtan dolayı haciz işlemi vs yapılması da tebliğden sonra en az 3 4 ay sürer. Içim rahat etsin diyorsanız mal beyanında bulunun. Eğer imkanınız varsa taksitlendirme yaptırabilirsiniz veya benim gibi ise girene kadar bekleyip sonrasında af vs çıkarsa ondan yararlanıp yapılandırabilirsiniz. Herhangi bir hapis olayına şahit olmadım. Ki kykdan dolayı böyle bir şey zaten söz konusu olamaz.
-
@külpisisi hicbir sey olmaz. Iciniz rahat olsun.
-
@haniyaki hocam ismini aldım zaten ben böyle bisi görmedim ödemek zorunda olduğumu biliyorum ama usluplarini sevmedim gitmeyecem o yüzden kısa doğru taksitlendiririm. Hahha ben ödüyorum sende öde devlete para lazım gibi bi üslup yeterince saygısız zaten.
-
@külpisisi bende hiç bisey yapmadan beklemeyi düşünüyorum hocam
-
@fatos az bile gördünüz emin olun. ben o walking deadlerin içinde yaşıyorum ortam öyle tuhaf ki giren yenileri de ısırıp kendilerine benzetiyorlar. he bu arada maaşımız var işimiz var çok şükür (linç yemeyelim bazı düşünceli(!) kesimden )
-
@haniyaki peki hocam mal bildiriminde bulunmazsam sorun olurmu malım yok zaten paramda yok
-
@haniyaki çok teşekkürler mal bildirimi yapmalı mıyız peki siz yaptınız mı?
-
@fatos Aynen hocam banka hesabım boş şuan malım da yok üzerime kayıtlı. Hemen ödeyip kurtulmak istiyorum çok stres yaptı bu iş beni
-
@külpisisi @fatos bulunmasanız da sorun olmaz. ayrıntıya giremiyorum ancak içiniz rahat olsun.
-
@haniyaki anladım hocam teskkur ederim bilgilendirmeniz için siz "o memurlardan" olmadiginiz içinde ayrıca sagolun
-
@külpisisi bende stres yapıp ödeyelim diye gönderiyorlar 2014 mezunu arkadaşım var bankada memur ne ödeme emri gelmiş ne haciz heralde denk getirdiklerine gönderiyorlar ya da bizim vergi daireleri fazla isguzar
-
@fatos bilemiyorum ki hocam ben 2017 mezunuyum 2 yıl sonra ödemem başladı hemen tebliğ gelmiş artık hayırlısı inşallah iyi bir işimiz olur da öderiz borcumuzu
-
@fatos, içinde söyledi: Kredi borcu icin ödeme emri tebligi
@külpisisi bende hiç bisey yapmadan beklemeyi düşünüyorum hocam
merhabalar acaba ödeme emri tebligatından sonra hiçbir şey yapmadınız mı? son durum nedir? yayınlanan broşürde mal beyanında bulunulmazsa hapis vs yazıyor. hiçbir şey yapmayım beklediniz mi? yoksa iş vs buldunuz mu?
-
Kac taksit odemeyince geliyor bu odeme emri ?
-
eylül 2018 de başladı ödemem ve sadece 2 aylık ödeme yaptım ekim ayında. yani eylül ve ekimi ödedim. sornasında 11 aydır ödeme yapmıyorum bu ay bitince 1 sene olacak. 2 ay üst üste ödemeye yapmayınca vergi dairesine gidiyor zaten. bugün ödeme emri geldi işte araştırdım gib'in yayınladığı bir broşürde 15 gün içinde ya ödeyin ya da mal beyanında bulunun vs yazıyor. mal beyanında bulunulmazsa 1 defaya mahsus 3 aydan az olmak üzere hapis yazıyor. üzerine hiçbir şey yoksa bile olmadığını da beyan etmek gerekiyormuş. broşür aşağıda. yani bu ödeme emri gelmesine rağmen hiçbir işlem yapmayan ve hala işsiz olan kişiye/kişilere bir şey oldu mu merak ediyorum. veya bir süre sonra işe başlamış kişinin maaşına haciz kondu mu?
https://www.gib.gov.tr/sites/default/files/fileadmin/yayinlar/OEKYIBrosuru.pdf