kpss2020- kamu avukatlığı
-
merhabalar, avukatlık stajımı yeni bitirdim ve kamu avukatlığı istiyorum fakat hiçbir yerde tam olarak kpss de hangi puan türü vs ye girmem gerektiğini bulamadım. Basit bir şekilde kpssa ya da b hangisine girmem gerektiğini ve hangi alanları çözmem gerektiği konusunda yardım bekliyorum
-
@hukuksu hocam avukat statüsünde girecekseniz aynı mühendis hemşire gibi çift yıllarda yapılan B grubu puan türünden merkezi atama ile yerleşiyorsunuz aynı zaman alan grubundan çeşitli kurumlar uzman ve müfettiş pozisyonunda hukuk mezunlarını alabiliyor genellikle P4 veya hukuk puanının ağırlıkta olduğu puan türlerinden alıyor ilk seçeneği düşünüyorsanız 2020 kpss B grubuna ikinci seçenek de elimizde olsun diyorsanız kpss alan grubu sınavına gireceksiniz zaten alan grubunda hukuk yapıp diğerlerini temel seviyede yapmak size yetecektir kolay gelsin
-
Ayrıiyetten geçen yılki alımlara bakarsanız sitede paylaşıldı hangi lisans mezununa ha gi puan türü istenmiş görebilirsiniz ona göre hazırlık yaparsınız
-
@hukuksu hocam 2018 sonrası alım sayısı çok az, umarım böyle devam etmez ama diğer alımlara da bakın derim.
-
@Willsmithh çok teşekkür ederim . Maalesef özelde işe başladım ve zor bir dönemdeyim o yüzden neredeyse tek umudum kurum avukatlığı. B türünden en az kaç puan almalıyım bunların bir listesini bulamadım birdey kpss1 denen kpss b midir ?
-
@hukuksu hocam kpss P3 den 90 ve üzeri bir puan alacaksınız eğer hukuk uzmanı olarak girmek istiyorsanız ayriyeten A grubuna girip hukuk çözecek siniz P4 puan türünden 85 ve üzeri alırsanız iyi eğer Yds puanımız varsa çok daha anlamlı olur şuan hali hazırda hukuk uzmanı alan ilanların başlığına girip bakabilirsiniz TMSF STRATEJİ BÜTÇE BAŞKANLIĞI VE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KURUMU
-
@Willsmithh, teşekkür ederim yardımınız için kolaylıklar size de
-
@hukuksu ne demek hocam bence baya bir süre var hukuk ve gk gy birlikte çalışın şansınız epey artar