Yabancı Dizi Önerileri / Kritikler
-
Herkesin zevkine hitap eden türden yabancı dizi mevcut. Arz tarafında abd dizileri başı çekiyor. dizileri türlerine göre iyi kategorize ediyorlar ve pek çok dizi kitap uyarlaması.
izlemeyenler için, zamanın efsanesi x files'tan esintiler taşıyan Fringe dizisini öneririm.
bilimkurgu, polisiye, gerilim öğeleri konusunda niteliğini her bölümde artıran ve finali ile enfes bir nokta koyan, benim gözümdeki en'lerden. -
Uzay zaman, zamanda yolculuk severler için “ dark “ 2. Sezonu yeni başladı. Son zamanlarda izlediğim en iyi dizi.
-
@harun-resid ahh be.. hele o giriş parçası. Beni benden alıyor.
-
- True Dedective
- Bodyguard
- Mındhunter
- McMafia
-
Dark
Chernobyl
Stranger Things
The Rain
Korku sevenler için James Wan'ın filmlerini tavsiye ederim. Özellikle the Conjuring ve Insidious serisi efsanedir. Bu Cuma Annabelle serisinin yeni filmi Annabelle Comes Home vizyona girecek. Ben de iple çekiyorum.
Bilim kurgu sevenlerdenseniz, Star wars serisine aşinaysanız ve seriyi seviyorsaniz Han Solo filmi çıkmıştı. Seriden bağımsızdı. Ancak güzel filmdi.
Son olarak çok kaliteli bir Fransiz dizisi var. Ancak 2 sezonu cekilmis ve diger sezonlarin ne olacagi hakkinda pek fikrim yok ama Adi "Les Revenants" ve beni ilk bölümden beri cezbediyor. Size de tavsiye ederim, tabii bunlari izleyebilecek bol vaktiniz varsa :). Benim olsa keşke -
bir de, the haunting of hill house, diye bir dizi yapmışlar. hayaletli tecrit edilmiş ev temasını sevenler için yapılmış.
-
La casa de papel. Bunun için ayrıca başlık açılmıştı ama yine de bu başlıkta da belirtelim. Listeye ilk sıralardan girsin.
-
Atypical
Person of interest
Fleabag
Orphan black
Broadchurch
13 reason why
Brooklyn 99Bunlar da benim favorilerim. Komedi,polisiye, dram turlerinde
-
Brooklyn nine nine atıştırmalık gülmelik bir dizi
-
Sherlock dizisine başladım. Sherlock Holmes filmlerindeki başarılı kurgu gibi dizi de başarılı şekilde kurgulanmış. Yabancı dizilerin kısa olmasına karşın bu dizinin bölümleri oldukça uzun ancak çok sıkmıyor. Sizlere de tavsiye ederim.
-
Dizi demişken, büyük usta göğsümüzü kabartan insan Haluk Bilginer içinde bir tebrik mesajı da TY ailesi olarak verelim. Gerçekten ülkemizin sanatta, bilimde, sporda böyle gurur verici başarılara ihtiyacı var. Bizi birbirimize en çok yakınlaştıran şey: Bu alanlardaki başarılar. Bir ülkede uluslararası alanda sporda, sanatta ve bilimde ne kadar çok başarı sağlanabiliyorsa, o ülke insanları birbirine daha çok yakınlaşıyor. Umarım gelecek nesillere bu büyük üstadın başarısı ilham kaynağı olur.