2.ÜNİVERSİTE ???
-
merhaba arkadaslar
Aöf kamu yönetimi lisans mezunuyum lakin kpss puanim yüksek olmadigi icin herhangi bir tercih yapamadim. 2 yıllik bir bölüm okumayi istiyorum ama is imkani kamu yönetimine göre daha yüksek olan bir bölüm olsun.
İş güvenligi düşünüyorum ama sizin oneriniz nedir.
tesekkur ederim -
Aman kamu yönetimi mezunu olup sonra 360 derecelik dönüşle menkul kıymetler falan okuyup spk lisansı kovalamak gibi saçma işlere girmeyin de Hele ki bomboş geçmiş kütük gibi bir hayatın ardından 30 yaşında yapmayın böyle şeyler Böyle örneklere göre daha mantıklı bir seçim yapmışsınız hocam.
İş güvenliği güzel bir alan. İSG uzmanlığı alma imkanını detaylı bilmiyorum ama bu imkanınızın da önü açık olursa güzel bir iş alanı olur sizin için bence -
@so_lonely C sınıfı isg uzmani olmak için bölümü bitirip mezun olunca ayrı bir sınava ve egitime tabi tutuluyorsunuz. Sınavı yine ÖSYM yapıyor diye biliyorum. Fakat şunu söylemeliyim ki isg uzmanliginda c sinifi en düşük olanı ve küçük çaplı işletmelerde iş imkanı bulabilirsiniz. görece büyük firmalar genelde tecrübeli, b sınıfı veya a sınıfı uzmanlarla çalışıyorlar diye biliyorum. Ayrıca bu belge mühendislik bölümlerinin de sıklıkla aldığı bir belge. Çok fazla belgeli mühendis oldugunu ve mühendislerin teknik bilgiden dolayı daha fazla tercih edildiğini duymustum. Bunları da göz önünde bulundurun derim . Bu konuda çok fazla araştırma yapmıştım bildiklerimi paylaşmak istedim. Sizin tercihiniz elbette ama çok iyi araştırma yapıp karar verin derim hem bu bölümü hem diğer bölümleri. Tavsiye olarak sosyal hizmet veya adaleti öneririm şahsen.
-
@Godot tesekkur ederim.
-
@asimetri oncelikle cok teskkur ederim verdiginiz bilgiler icin. Aslinda tam karar vermis degilim yani beni asil dusunduren mezun olduktan sonra is bulabilme imkani ve atanabilirlik acisindan durumu...