29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
-
@RootofAllEvil sadece davalı ileri sürebilir c
-
Cevap 3 yıl arkadaslar. Bu kanunu mutlaka okuyalım yine soru gelebilir
-
@Marsiyal çıkaramaz hocam hazırlayabilir sadece onun adına başka kurum tarafından çıkarılır ama hangi kurum onu tam bilmiyorum:)
-
@edielik Danıştay için mi söylüyorsunuz hocam TBMM için mi?
-
@Marsiyal Danıştay için en son bu tartışma olmuştu açıp okudum. Ama yine bi bulup okuyayım kesin emin olalım.
-
@olursaolur bu soruyla ilgili geçen yıl forumda çok kavga etmiştim 3 yıl olduğunu söylemiştim iddiamı kanuna dayandırmıştım, ısrarla soru hatalı iptal ettireceğiz demişlerdi ama soru iptal olmadı çünkü noktasına kadar doğruydu
-
@RootofAllEvil bence bu kanundan gelebilecek en vurucu soruydu 3,4 tane gelebilecek soru var zaten birini gecen gün sormuştunuz ankara ağır ceza mahkemesi ile ilgili soru.ben de bu yil şu 40 gün, 4 ay, en az 1 yıl ibarelerinin yer aldığı maddelerden birinin geleceğini dusunuyorum
-
@olursaolur bir de iade kararında cumhurbaşkanının onayı
-
@Marsiyal anladim hocam tesekur ederim
-
@edielik 2575 Danıştay Kanunu md. 45 Danıştay Genel Kurulu bu kanunla ve diğer kanunlarla bu kurula verilen seçim görevleri ile diğer görevleri yapar ve bu kanunla öngörülen içtüzük ve YÖNETMELİKLERİ KABUL EDER.
-
Geçen sene ceza soruları önceki sınavlara oranla zor gibiymiş sanki. Ya da zor demeyeyim de bilindik konuları kafa karışıklığına yol açacak şekilde sormuşlar.
-
Kanun No. 6706
iade şartları10/2. Talep eden devlet hukuku ile Türk hukukuna göre, soruşturma veya kovuşturma aşamasında üst sınırı bir yıl veya daha fazla hürriyeti bağlayıcı cezayı gerektiren suçlardan dolayı iade talebi kabul edilebilir. Kesinleşmiş mahkûmiyet kararları bakımından iade talebinin kabul edilebilmesi için hükmolunan cezanın en az dört ay hürriyeti bağlayıcı ceza olması gerekir.
geçici tutuklama
14.2 ..iade talebine konu olabilecek ve Türk Ceza Kanununun 12/3-a kapsamına giren bir suç işlediği yönünde kuvvetli şüphe bulunan kişi, ilgili devletin talebi aranmaksızın geçici olarak tutuklanabilir. (12/3 - üst sınırı 3 yıldan az olmayan...)
14/4. ...ilgili devletin talebi ve Merkezî Makamın uygun bulması üzerine ...mütekabiliyet ilkesi çerçevesinde kişi, en fazla kırk gün geçici tutuklu kalabilir.
-
İnşallah eşyadan kasmazlar çünkü hukukun en zor dalı
-
foruma bakıyorum, bunlar neydi yaa, böyle bir şey mi vardı diye şaşırıp şaşırıp kafayı yiyorum. böyle boş boş bakıyorum kitaplara, duvarlara falan. kafam da almıyor ilginci
-
@kemankeşş benim korkumda kanundan çalışmadım Medeni de çok absürt yerlerden soru gelebiliyor inşallah öyle olmaz.
-
Özel hukukun en geniş dalı medeni hukuk 2015 yılında hukuk türlerinden soru gelmiş mevzu hukuk tarihi hukuk vs. Kat mülkiyeti kanunuyla bağlantılı soru gelmiş yine aynı yılda. Medeni hukuk konusunda ösym nin insafına kaldık inşallah çok kasmazlar.
-
@Marsiyal eşya kanundan olmaz çok karışık ama diğer bölümler kanundan çalışılmalı aile miras
-
@Chandler-Bing Geçen sene yanlış hatırlamıyorsam yaptırımdan 3, adli işbirliğinden 1 soru vardı ve ben yaptırımdan bu kadar fazla soru beklemediğim için zorlanmıştım ama sorulan sorular birebir kanun metninde olan hususlardı
-
Arkadaşlar bizim "feragat" isimli fabrika var içinde her türlü ayakkabı* imalatı yapıyoruz ama bir marka var ki ayakkabılarını bizim fabrikada bir türlü imal etmeyi beceremiyoruz. Nedir bu ayakkabı markası? HOSİC
Hakimlerin fiilleri sebebiyle Devlet aleyhine tazminat davası açılması
Ortaklığın giderilmesi davası
Sahtelik davası
İflas kararı verilmesinden sonra iflas davası
Cumhuriyet savcısının yer aldığı davalar
*dava anlamında kullandım kural olarak feragat her davada mümkün ancak yukarıda hosic diye kodladığım davalarda feragat hüküm doğurmuyor.