Kosgeb Uzman Yard. mı Sgk Denetmen Yard.mı?
-
Merhabalar, Kosgeb Kobi uzman yardımcılığında ve Sgk denetmen yardımcılığında asil adayım. Bu kurumlarda çalışanlar veya tanıdığı olanlar mesleğe dair bilgilendirebilirse ve hangisini neden seçerdi söyleyebilirse çok sevinirim.
-
@hystereris öncelikle hayırlı olsun . Bende aynı soruya cevap ariyorim aslında
-
Merhabalar. KOSGEB de 3600 Ek Gösterge var diye biliyorum ben. Yani emeklilikte vs daha iyi özlük hakları. Ayrıca KOSGEB Mali Hizmetler kadrosudur mutlaka maaş olarak daha iyidir. Denetmen Yard. maaşı GUY ile aynı nerdeyse. Ancak KOSGEB de Stratejik Analist tarzı bir unvanı vardı arkadaşımın, kendisine yazdım. Dönüş saglayinca bilgi almaya çalışacagım kendisinden sizin için.
-
Geçen yıl kosgep sayfasında arkadaş bunu yazmış o linkten ye okuyabilirsiniz maaşlar bir önceki yılındır . Hakkınızda hayırlı olsun . Arkadaşlar öncelikle KOSGEB’de tek kariyer meslek mensubu ünvanı var. Oda KOBİ Uzmanlığı/Uzman Yardımcılığı.. yani taşra, merkez ayrımı yok. Herkes merkez uzmanının özlük hakları olan 3600 ek gösterge ve Ocak 2019 itibariyle 5500 maaşa tabidir. Hatta KOSGEB’in güzelliği bide buna ek olarak günlük 12,5 TL’den aylık ortalama 250-270 TL de yemek parası vermesidir. Eskiden verilen çocuk yardımı kalkmış olup, evlilik yardımı olan ve yalnız bir defaya mahsus olarak verilen bir müsteşar maaşı uygulaması devam etmektedir.
81 ilde 92 Müdürlüğü bulunmaktadır. Genelde büyükşehirlerdeki müdürlükler daha kalabalık ve iş bakımından daha yoğundur. Küçük şehirler nispeten daha rahattır. Tayin konusunda mevzuatta net bir ifade yoktur, herhangi bir rotasyon olmadığı gibi, “çakılı kadro” diye bir husus da kesinlikle yoktur. Adamını bulup torpille geçişler olduğu gibi hiç torpil yaptırmadan da tayin yaptırmak zor bir iş değildir. Yeter ki bulunduğunuz müdürlükte tek uzman siz olmayın. Tayin konusunda kurumda yerleşmiş olan şöyle bir teamül vardır; doğu, güneydoğu ve Anadolu’nun nispeten küçük illerine atanan arkadaşlar buralarda 3 ila 5 yıl görev yapmaları halinde olağandışı bir ikabahat işleyip de başganlığın gazabına uğramadıysa dilediği yere tayini yapılır, ki bulunduğu ilde fazla personel durumunda olup da gideceği yer de personel arayışı varsa benim gibi gerçekten bir torpil yaptırmayarak 10 ay gibi bir sürede de yer değiştirme imkanına sahipsiniz.
Meslek olarak ben gayet keyif alarak yapmaktayım. Özel bütçeli, ilgili kuruluş oluşunuz, müdürlük binalarının genelde valilik dışında oluşu ve diğer kurumlara göre yaptığınız veya yapacağınız iş nispeten bir uzmanlık gerektirdiği için (Gerçekten dışardan anlaşılması zor, sürekli takip etmenizi gerektirecek ölçüde sık değişen genişşşş bir mevzuata sahip olması) dışardan müdahalelere nispeten kapalı, sıkı hiyerarşik ilişkilerin olmadığı, nispeten rahat bir çalışma ortamı vardır. Özellikle 2019 yılı itibariyle hedef kitlesinde önemli değişikliklere giderek, eskisi gibi daha sanayi odaklı ama farklı olarak daha yüksek teknolojili sanayi yatırımlarına adapte olduğundan ufuk açıcı projelerde yer alma imkanı, ticaret ve sanayi odaları gibi meslek kuruluşları, işkur, üniversiteler gibi kamu kuruluşları ve esnaf ve sanayici ile sürekli içli dışlı olduğunuzdan bulunduğunuz yerde güzel çevre edinme imkanına sahipsinizdir. Bölgeden bölgeye değişmekle birlikte “Devletin veren eli olduğunuz için” insanlar size saygı duyar güzel davranır, paranın hatırına sever , karşılaşacağı olası sorunlardan hemen “çirkefleşip” sizi “satmak “ kaydıyla -
Arkadaşlar öncelikle KOSGEB’de tek kariyer meslek mensubu ünvanı var. Oda KOBİ Uzmanlığı/Uzman Yardımcılığı.. yani taşra, merkez ayrımı yok. Herkes merkez uzmanının özlük hakları olan 3600 ek gösterge ve Ocak 2019 itibariyle 5500 maaşa tabidir. Hatta KOSGEB’in güzelliği bide buna ek olarak günlük 12,5 TL’den aylık ortalama 250-270 TL de yemek parası vermesidir. Eskiden verilen çocuk yardımı kalkmış olup, evlilik yardımı olan ve yalnız bir defaya mahsus olarak verilen bir müsteşar maaşı uygulaması devam etmektedir.
81 ilde 92 Müdürlüğü bulunmaktadır. Genelde büyükşehirlerdeki müdürlükler daha kalabalık ve iş bakımından daha yoğundur. Küçük şehirler nispeten daha rahattır. Tayin konusunda mevzuatta net bir ifade yoktur, herhangi bir rotasyon olmadığı gibi, “çakılı kadro” diye bir husus da kesinlikle yoktur. Adamını bulup torpille geçişler olduğu gibi hiç torpil yaptırmadan da tayin yaptırmak zor bir iş değildir. Yeter ki bulunduğunuz müdürlükte tek uzman siz olmayın. Tayin konusunda kurumda yerleşmiş olan şöyle bir teamül vardır; doğu, güneydoğu ve Anadolu’nun nispeten küçük illerine atanan arkadaşlar buralarda 3 ila 5 yıl görev yapmaları halinde olağandışı bir ikabahat işleyip de başganlığın gazabına uğramadıysa dilediği yere tayini yapılır, ki bulunduğu ilde fazla personel durumunda olup da gideceği yer de personel arayışı varsa benim gibi gerçekten bir torpil yaptırmayarak 10 ay gibi bir sürede de yer değiştirme imkanına sahipsiniz.
Meslek olarak ben gayet keyif alarak yapmaktayım. Özel bütçeli, ilgili kuruluş oluşunuz, müdürlük binalarının genelde valilik dışında oluşu ve diğer kurumlara göre yaptığınız veya yapacağınız iş nispeten bir uzmanlık gerektirdiği için (Gerçekten dışardan anlaşılması zor, sürekli takip etmenizi gerektirecek ölçüde sık değişen genişşşş bir mevzuata sahip olması) dışardan müdahalelere nispeten kapalı, sıkı hiyerarşik ilişkilerin olmadığı, nispeten rahat bir çalışma ortamı vardır. Özellikle 2019 yılı itibariyle hedef kitlesinde önemli değişikliklere giderek, eskisi gibi daha sanayi odaklı ama farklı olarak daha yüksek teknolojili sanayi yatırımlarına adapte olduğundan ufuk açıcı projelerde yer alma imkanı, ticaret ve sanayi odaları gibi meslek kuruluşları, işkur, üniversiteler gibi kamu kuruluşları ve esnaf ve sanayici ile sürekli içli dışlı olduğunuzdan bulunduğunuz yerde güzel çevre edinme imkanına sahipsinizdir. Bölgeden bölgeye değişmekle birlikte “Devletin veren eli olduğunuz için” insanlar size saygı duyar güzel davranır, paranın hatırına sever , karşılaşacağı olası sorunlardan hemen “çirkefleşip” sizi “satmak “ kaydıyla
Neyse şimdilik bu kadar yazayım, yoksa sabaha kadar uzar, gider bu muhabbet daha neler neler yaşayıp, göreceksiniz.. Tekrardan herkese hayırlı olsun.. -
”
Ek olarak disiplin yönünden 657'ye tabi olmakla birlikte kuruluş kanununa dayalı olarak idari hizmet sözleşmesi ile çalıştırılıyorsunuz. 657'ye tabi 4B sözleşmeli değil, her sene sözleşme imzalanmıyor, sadece işe başladığınızda sözleşme imzalanır. 657'de hangi şartlardan memuriyetten çıkarılıyorsa sizin de o şartlarda sözleşmeniz feshedilir.“ -
@ekstrafiskal 2019 maaşı 5500 ise 2020 maaşı 6000 e merdiven dayamıştır sanırım. 3600 Ek Gösterge de var. Güncel maaş verilerini de arkadaşım döndüğünde yazacağım.
-
Şahsen ikisini de kazansam direkt KOSGEB derdim 3600 ün adı bile yeterli bir sebep
-
@aroma sizin için de hayırlısı olsun.
-
@ekstrafiskal Çok memnun olurum teşekkür ederim.
-
@hystereris @aroma Hocam ikinize de hayırlı olsun. Bir ufak gözlemim var sizle paylaşmak istiyorum, kopya paylaşımlar peş peşe gelmiş ve bir anlığına oturumlar karışmış farkındaysanız. İki hesap hakkında tarama yaparsanız SGK başlıklarında hep birlikte algı süreçlerinde yer aldıklarını, linçleri yönlendirdiklerini ve her zaman birlikte aynı dakikalar içinde ve birbirlerini alıntılayarak ileti attıklarını görebilirsiniz. Ya biri ya da ikisi birden SGK Denetmen Yardımcılığı yedek adayı büyük ihtimalle ve asil kazanan birilerini caydırmaya çalışıyolar.
Kararınızı verirken bu tip art niyetli yönlendirmelere gelmeyin, araştırıp en içinize sinen kararı vermeye çalışın Tekrar tebrik ediyorum her ikinizi de. En hayırlısı olsun hakkınızda. -
Arkadaşlar şimdi KOSGEB deki arkadaşla görüştüm. 666 sayılı KHK öncesinde 2200 ek gösterge vardı ancak KHK sonrasında 3600 Ek gösterge ile işe başladı herkes. Eskiler 2200 yeniler 3600idi ancak sonrasinda denklik alindi ve herkes şu an 3600 Ek Gösterge ile görev yapiyor. Tam rakamdan emin değilim ama 6000-6500 arası maaş alır yeni başlayanlar dedi.(Tam rakam için Pazartesi hatirlatirsan İnsan Kaynaklarindan arkadaslari arar öğrenirim dedi.) Bunun dışınde eskiden Başbakanlik vardı ve KOSGEB Uzman Yard. ları bunlarla aynı özlük haklarına sahipti ama sonra kaktı başbakanlık ancak şu an başbakanlık uzman yard. ne ozluk hakkina sahipse KOSGEB in de ayni ozluk haklari devam ediyor yani Merkez Uzmanliklari tarzı düşün dedi. Son olarak da çalışılan gün sayısı kadar günlüğü 15 TL olmak üzere yemek fişi varmış. Yani açıkcası söylediğimi yanlış anlamanı istemem açıkcası ama KOSGEB merkez uzmanlığı tarzı bir meslektir, özel sebepler dışında çok kıyasa lüzüm yok bence dedi. Tam maaş miktarı istenirse Pazartesiibana yazarsanız arkadaşı arar öğrenirim arkadaşlar. Herkese iyi günler dilerim.
-
Guy il algıcıları bitti bunlar başladı bi de. Aman arkadaşlar dikkat edin algılara kapılmayın.
-
@Godot Niyeti bilemeyiz hocam elbet ama incelediğimizde gerçekten yedeklik durumu olduğu bilgisine rastladık. Yayın politikası sebebiyle kaldırmış olduğumuz bir iletide yedek adaylar için wp grubu kurulması talebi söz konusu.
Manipülasyon olduğunu sezmemiz durumunda gereğini yaparız ve müsade etmeyiz.
Bildiriminiz ve dikkatiniz için teşekkür ediyor, iyi forumlar diliyoruz. -
İleti kaldırılmıştır.
-
@mk-ank Ben teşekkür ediyorum hocam. Forumun daha seviyeli olmasi adına katkı yapabiliyorsak başka ne isteeiz Aylarca süren suskunluk algı için bozuluyorsa, bunu bir de linç algıcıları yapıyorsa arkadaşlarımız gözlerini açık tutmalılar Siz de zaten müsade etmezsiniz biliyoruz. Teşekkürler tekrardan
-
İleti kaldırılmıştır.
-
İleti kaldırılmıştır.
-
İleti kaldırılmıştır.
-
İleti kaldırılmıştır.