Son 4 ayda için Kaynak Tavsiyesi
-
Arkadaşlar Merhabalar herkese.
Son 4 ayda yenıden hazırlanmayı duşünen biri olarak tavisye ve önerilerinizi bekliyorum.İKTİSATA: themis konu tekrarı yapıp soru cozmeyı dusnuyorum önerilerinize açığım.
HUKUK: Karar veremedim güncel konu anlatımlı bır kitap önersi olan varsa lütfen paylaşabilir mi . Soru olarak da themıs düşünüyorum ama karar veremedim daha.
MALİYE: Analiz'de konu calısmayı dusnuyorum. Lakin soru da karar veremedim. Ama önerilerinizi bekliyorum
MUHASEBE: Soru olarak 4T var ama konu da karar kılamadım. Konu olarak hangısı iyi olur önerilerinizi duynayı dort gözle bekliyorum
Onerı ve tavsıye verenlerden Allah razı olsun şimdiden. Hayırlı Ramazanlar herkese.
-
@ekimnehir iktisatta ek olarak çıkmış soruları ve themsin çalısma soruları ile daha iyı olabilir. Hukukta A kadro seti bir çok kişiye özet gelse de konsensus ile tamamlamıstım. maliyede themis konu anlatımını öneririm soru olarakta 4T çıkmışlar mutlaka çözülmeli ve 4T özgün. muhasebede ise bir özgün ve bir çıkmıs soru bankası tabi bunların farklı hocalardan edinirseniz daha iyi olabilir.
Umarım işinize yarar tavsiyeler iyi çalısmalar -
Muhasebe ferhat yildiz hukuk a kadro maliye 4t iktisat herhangi bir guncel kaynak yeterli olacaktır.Iyi calismalar
-
@john Sizce monografi için Ferhat Yıldız mı, İlhan Kılıç mı?
-
Hukuk için özet şeklinde olan fasikülleri kullanabilirsiniz. Themis soru bankasıyla zaman kaybetmeyin derim. Özel hukuk kısmı kasıntıdır. Birkaç kaynak bitirdiyseniz ekstra çözülebilir. Ancak öncelikle çıkmışları 2 kez bitirmelisiniz.
-
@Fischer ilhan kılıcı tanımıyorum pek ferhat yildiz monografi iyidir ama
-
Arkadaslar merhaba. Ünide okuyorum ve vize icin iktisat hocamiz bir soru verdi. Ama konuyu anlatmadigi icin yapamadık. Benim bu sinavi vermem lazim. Lutfen yardimci olur musunuz?
Soruyu yaziyorum
Güney Afrika Cumhuriyeti icin altin ihracatini vergilendirmek neden tercih edilebilir? Ihracat vergisi yerine ithalat tarifesi politika olarak tercih edilse refah etkisi degisir mi?》 Acaba merkantilist bakis acisiyla mi yaklasmamiz lazim.
-
@bderya arkadaslar yardimci olacak kimse yok mu? En azindan hangi acidan bakmaliyim olaya?
-
@bderya Gold and the Modern World Economy bu kitabın içindeki 10. makaleye bak cevabı orada yazıyor.
-
@burakCm tesekkurleeerr
-
@bderya ne güzel ya hoca soruyu onceden veriyor
-
Hayırlı sahurlar arkadaşlar.
Resimdeki kitaplara ihtiyacım olmadığından elden çıkarmak istiyorum.
Kitaplar sıfırdır, kullanılmamıştır.
Görünmeyen kısımda Pegem Hukuk Konu anlatımları da mevcuttur.
Basım yılları 2019'dur.
Tüm kitapları internetteki fiyatlarının yarısına vereceğim.
Toplu alım için ekstra indirim olabilir.
PTT kargo ile ulaştıracağım. -
@bderya refah etkisi mutlaka değişecektir ihracat vergisinde devlet mutlak olarakkamu geliri elde ederken ithalat kotası tarifesi ile ise bu malı ithal eden bir veye birkaç birleşik şirket yaparsa yani ithal edilecek malı eğer tekel gibi elde toplarsa tüm rantı ele geçirir buda rekabetin delinmesine ve diğer iktisadi ajanların aleyhine olacaktır ki refah kaybı meydana gelecektir. Çümkü rekabetin kaybolması ile diğer firmaların etkinliğini kaybetmesine neden olmaktadır.
-
Makro iktisat ve son dörtlü için önerebileceğiniz bir konu anlatımlı kitap var mı?
-
@lilith makro için tufan samet/ 4’lü İktisat için katalaksi
-
@hakimehanımm teşekkür ederim
-
Tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum:
Elimde iktisattan soru bankası olarak sadece Analiz var buna ek olarak bir kaynak daha eklemek istiyorum 4t çıkmış soruları istiyordum ancak şuan fotokopisine ulaşma durumum yok orijinali de epey pahalı, acaba bunun yerine themis iktisat çalışma kitabi alsam sınav için yeterli olur mu ya da varsa tavsiye edeceğiniz bir kaynak? -
@churcill çıkmış soru olarak Zeynel dinler i tavsiye ederim hocam.
-
@churcill geçen sene sadece Samet hocanın o iktisat çalışma kitabını 2 kere ve çıkmış soruları 1 kere çözmüştüm 29/4 yaptım ama bunda en önemli etken Samet hocanın kitabıydı. Bir kaç gün önce analizi bitirdim, themis ile soru kalitesi zorluğu aynı ama sorular karışık olunca bence daha iyi pratik oluyor. İlk önce analiz sonra Samet hocanın kitabını dönerseniz çok faydasını görürsünüz
-
@GaDDaRR-KeRiM hocam bence mikro iktisat için en iyilerinden biridir ve bilge beyaz şiddetle tavsiye ediyorum