kaymakamlık-sayıştay denetçiliği-idari hakimlik ?
-
kaymakamlık-sayıştay denetçiliği-idari hakimlik artıları-eksileri?
-
Şuanda biz seçilen durumundayız, ne zaman ki hepsini kazanır tercih yapacak konuma geliriz ancak o zaman artısı eksisini değerlendirebiliriz.
Kanaatim bu mesleklerde artısı eksisi gözüyle bakmak yerine karakterine göre birini ideal edinip artısıyla eksisiyle millete faydalı olmak için calışmak olmalı.. -
acaba 3 sınavın 3 ünüde veya 2 sinide kazanan kaç kişi vardır
-
Hakimlik ve sayıştay denetçiliğini kazandım bu yıl. Gözünüzde büyütmeyin hocam. Halledilir bu sınavlar.
-
@Harun-Resid katılıyorum hocam,önce kpss'yi büyütüyoruz,sonra kurum sınavları sonra mülakatlar..Aslında sistemli çalısmakla halledilemeyecek sınavlar değil,kaymakamlığa girmedim ama hakimlik ve sayıştay'dan mülakat bekliyorum ben de.Siz hangisine daha yakın hissediyorsunuz,ya da daha çok istiyorsunuz diye sorayım?
-
@SEO hakimligin mulakatı nezaman acaba ?
-
@mk_38 Mart sonunda başlayacak
-
Matematik hesabı olarak denetçiliğin ihtimaki daha yüksek fakat gönlüm hakimlikten yana. Denetçilik olursa ders çalışma işini bırakmam. Kaymakamlık için uğraşırım. Fakat hakimlik olursa ders işlerine noktayı koyar artık akademik çalışmalar için uğraşırım. Umarım hayırlı olan nasip olur @SEO
-
@Harun-Resid tebrik ederim.Bu yola kpss a ile başladım.İnsan bırakamıyo bu sınavları.Kaynak olarak neleri kullandın?Sayıştay hakimlik kaymakamlık için kursa gerek var mı?Kısacası nasıl kazandın,bn hala guy bekliyorum.P35in nasıldı?Yardımcı olabilir misin?
-
hakimlik-kaymakamlık sınavını kazanan arkadaşlar, geçen mayısta mhuy olarak atandım ve göreve başlayınca benim sınavlara çalışma durumum yalan oldu. hem iş yoğunluğundan hem de bi rahatlığa kapıldım devam edemedim. sorum şu; neredeyse bir yıl geçti çalışmayı bırakalı. Tekrar dönüp eski tempoyu tutturmak üstüne bir de hakimlik veya kaymakamlık sınavını kazanacak dereceye gelmek için günlük ne kadar çalışmak gerekir? çalışamıyorum diye kendime acayip kızıyorum
-
Hocam ben 2016 Aksaray üniversitesi mezunuyum. Okuldan pek bir şey alamadım eğitim açısından. Ne yaptıysam kendim yaptım. İnternette video dersler var ihtiyaç, pegem, murat, isem falan bunların videolarına bakarak çalıştım. Biraz kurcalarsanız pdf formatta her kitap da mevcut internette. Elime geçen bütün test kitaplarını değerlendirdim. Ben çok soru çözerek kazananlardanım. Konuyu unuttuğumu düşündüğüm zamanlarda konu çalışmıyordum o konuyla ilgili soru çözüyordum. Tabi bu teknikler değişebiliyor 4. Sınıfta okulla beraber dershaneye gittim fakat gittiğime pişman oldum vakit kaybı başka bir şey değil. İnternetteki bu kadar döküman bence daha cazip dershaneden. P35 90,6 geldi bu arada. Kitaplar ise Anayasa ve idare Ahmet nohutçu, borçlar ve medeni zapata , ceza ismail ercan, idari yargı, cmk, ticaret ve icra iflas kitaptan hiç çalışmadım ders notlarına bakmıştım. Konsensus, 657, justice, piyasadaki bir çok hukuk soru kitabını bitirdim . İktisat yüksel bilgili + yazılı sınav için erdal ünsal, soru olarak da zeynel dinlerin kitabı, tufan samet hocanın soru kitabı, economicus, 4'lü grup için de sanırım adı katalaxy olan bi kitap vardı ona baktım. Maliye 4t, teftiş, çıkmış sorular, matrah. Muhasebe videolar + Ferhat yıldızın kitabı tam olmasa da 2 defa bitti. Biraz uzun oldu ama @maliyeciçocuk
-
@Harun-Resid kardeşim bilgiler için teşekkür ederim.Kültür yetenepe ne kadar zaman ayırdın?Çalışma stilin nasıldı?Ev mi kütüphane mi?Hmk idari yargı ders notları nerden bulabilirm?Klasik sınava nasıl çalışılmalı sence?
-
Gk-Gy kısmına dönem başında video izleyerek başladım ama hiç not almadım. Ara ara soru çözüyordum. Sınava son 1 hafta kala sadece gk gy soru çözdüm 69,5 net geldi. Matematik yok denecek kadar azdı bu arada Zaten matematik yüzünden sıralamam gerilere düştü. Kendini motive edebiliyorsan ev ideal. Kütüphaneye hiç yolum düşmedi benim evde ortamım iyiydi. HMK'nın da bi numarası yok ölümüne ezber bilgi. Açık öğretim ders videoları var özet şekilde anlatıyor hocalar onlara göz atabilirsin. Monopol'ün de ders notları olması lazım tüm hukuk için. Klasik sınav da çıkabilecek sorular az çok bellidir. Sana uzun cümleler kurdurabilecek konu lazım olur o sınavlarda. Sebepsiz zenginleşme, temerrüt, yasamanın özellikleri, hakimin takdir yetkisi, kamusal mallar, fiyat farklılaştırması gibi. Zaten çıkmış klasik sorulara bakarsan çerçeve belli çok da farklı sorular sorulmuyor, sorulamaz da. @maliyeciçocuk