hukukçular için kpss a grubu kadroları
-
selam arkadaşlar kpss a için hazırlanmış ya da halihazırda hazırlanan hukukçu var mıdır?
-
@umutsuzhukukcu hocam bir şey merak ediyorumda ben de yandan hukuk okumak istiyorum.Fakat mezun olunca staj yapıpta mi a grubuna hazirlaniyorsunuz?Birde avukatlık yapabiliyor musunuz?A grubu kazanınca bildiğim kadarıyla akadroda avukatlık yapılmıyor.
-
@umutsuzhukukcu hiç önermem hukuk okuduysanız ya hakimlik ya avukatlık yapın.Çunku A grubunda iibfyi bile zor istihdam ederlerken hukukçuya cok az kadro veriyorlar.Ama hakimlik en az 1000 kişi maksimum 2 yılda bir kesin alım olur.
-
2019da p4ten 90ın epey üstü bir puan aldım. Bizim için yüksek puan almak iibf lilere göre daha kolay diye düşünüyorum. Onlara Allah kolaylık versin, en azından gk gy ile birlikte sadece kendi alanımızı çözüyoruz. P3 puanım 89mesela yani çok iyi değil ilk bölüm fakat hukuktan 2 yanlış yaparak güzel bir puan aldım. Ydsden de 70puanım var gelin görün ki şuana kadar 2 mülakata girebİldim sadece Girdiğim bir mülakatta da iyi geçmesine rağmen Kpssden 70küsür alan arkadaşlar atandı, ben yedek dahi olamadım. Hakedeni tebrik eder, saygı duyarım.
Yani arkadaşın söylediği doğru, çok çok az kadro ayırıyorlar hukukçulara. O yüzden bu sene B grubu için hazırlanmayı planlıyorum. İyi puan almaya çalışayım, bir şey olmazsa en azından mülakat stresi olmadan avukat olarak atanırım diye umuyorum. Siz A grubu düşünüyorsanız yine de umutsuzluğa kapılmayın, sadece bu sene çift yıl oldugu için P3 ten de iyi puan almaya çalışın diye naçizane bir tavsiyede bulunabilirim.
-
@umutsuzhukukcu merhabalar hem hukuk fakültesi hem de siyasal bilgiler fakültesi mezunu olarak alan grubuna hazırlanıyorum. Daha doğrusu puanım var kurum sınavlarına hazırlanıyorum. Benim gibi hazırlanan bir kaç hukukçu arkadaşım daha var yalnız değilsiz yani