TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

Covid-19 Sebebiyle Kayıt Dondurma ve Tecil

YÜKSEK LİSANS
    covid-19 sebebiyle kayıt dondurma tecil
    3
    4
    757
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • K
      keynesian Son düzenleyen:

Merhaba. Bir devlet üniversitesinde tezli yüksek lisans öğrencisiyim ve Covid19 sebebiyle kayıt dondurma hakkından yararlanmış bulunuyorum. Dondurulan 1 dönemin azami süreden sayılmayacağı YÖK tarafından ifade edildi. Ancak, dondurulan 1 dönem için tecilime ek süre eklenip eklenmeyeceğiyle ilgili net bir bilgiye ulaşamadım. Tecil sürem bu duruma bağlı olarak uzatılacak mı, eğer uzatılacaksa bu işlem ne zaman gerçekleşmiş olur?

U 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • U
        Uzmanadayı @keynesian Son düzenleyen:

@keynesian Menhaba. Ben de tezli yl yapıyorum ama tez sürecinde olduğum için kayıt dondurmadım. Normalde 3 yıl 4 aya kadar tecil hakkı var. Zaten yl için maksimum süre 6 dönem. Bildiğim kadarıyla tecilin bitmeden eğitimini tamamlarsan mezuniyetten itibaren 1 yıl daha uzatabiliyorsun. Senin durumunda eğitim süren eğer 3 yıl 4 ayı geçmeyecekse tecilin bittikten (ve yl tamamlandıktan) sonra 1 yıl daha erteleyebilirsin.

Eğer dondurarak yüksek lisansı 7 döneme yayacaksan ne olur bilmiyorum.

K 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • K
          keynesian @Uzmanadayı Son düzenleyen:

@Uzmanadayı Cevap için teşekkür ederim. Konuyla ilgili olarak askerlik şube, enstitü ve YÖK ile görüştüm. Konuyla ilgili tatmin edici bir cevaba ulaşamadım. Görüştüğüm herkes ortada karar olmadığı için net bir cevap vermedi. Ancak kimisi, sadece kişisel kanaati olarak, mantıken tecilinizin uzatılması gerekir diye yanıtladı. Eğer net bir cevaba ulaşabilirsem buraya da yazacağım. Belki bir başkasına da faydası dokunur.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • C
            crzc Son düzenleyen:

@keynesian Merhaba, bir sonuca ulaşabildiniz mi ?

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
            • 1 / 1
            • İlk ileti
              Son ileti