İİBF/SBF 'liler için şikayet, sitem, öfke; talep, istek, beklenti ve BİRLİK başlığı!
-
@aliveli peki hocam ne diyelim süreci yaşıyoruz işte
-
Artık iibflerin kapatılması lazım. 7-8 okul dışında tamamı kapatılmalı. 4 yıl zorluklarla okuyan insanlar mezun olduktan sonra bataklığa düşüyor. İibf artık bir tuzağa dönüşmüş durumda. Özele ve devlete 10 sene yetecek kadar mezun var şu an. KPSS'ye hazırlandığım dersanedeki sınıfın yarısı Ankara, Hacettepe, Gazi mezunuydu. Bu okullar bile ayağa düşmüş, mezunları acınacak hale gelmiş. İleride bu milyona vuracak işsiz iibfli sayısı telafisi olmayan ekonomik ve sosyal problemlere sebep olacak
-
Kadro desen yok, beklenti desen çok, umut desen boş, sitem desen çoş:(
-
özele gidersin tecrüben yok der,kamuya gidersin kontenjan yok der.
iş alanına ne olduğu belirsiz bölümleri sokarlar.
üniversite açınca ilk olarak iktisadi ve idari bilimler fakültesi kurarlar.
öğrencileri yığdıkça yığarlar.
özelde hiçbir şekilde yeni istihdam olanağı sunmazlar.
bizler iktisat okuruz ama maliye,hukuk,işletme,muhaseve vs hepsinden sorumlu oluruz.
diğerleri gk gy çözerek gezip tozup iş bulurken biz kütüphanelerde yatıp kalkmamıza rağmen sınav üstüne sınava gireriz,mülakatlarda eleniriz.YANİ BİZ DEVLET BABANIN ÜVEY EVLADIYIZ.
Bize göre politika üretecek bir kişi bile yok! -
4 yıl içerisinde ders saati olarak bir iibf'linin sorumluluğunda: 145-170 saatlik dersi oluyor.
Kpss için sorumluluk alanlarına ait dersleri alt alta sıraladığımızda ise yaklaşık 50 derse yakın bir yekün çıkıyor. Her dersi ortalama 3 saatten hesaplarsak 150 ders saati ortaya çıkıyor.
Buradan çıkan sonuçta KPSS sürecinde 4 yıllık eğitimde alınan ders saati kadar dersi halletmiş oluyorsun Vay arkadaş ya:(
-
@Antimülakat taktik ve stratejiniz tam anlamiyla durumu özetledi hocam.Benzerini Sayıştay sınavı için konu konu yazmıştım 3 yıllık okul transkripti gibi birşeyle karşılaştım.Dedim biz nereye gidiyoruz
-
Bu gözler neler gördü bir hatırlatayım :
Biri 125 diğeri 100 kişi olmak üzere iki Maliye Uzman Yardımcılığı alımı. (2012-2013 arası)
2000 + 2000 + 1500 toplamda 5.500 kişilik Vergi Müfettiş Yardımcılığı alımı (2013 yılı)
Biri 500 diğeri 485 kişilik iki İl Göç Uzman Yardımcılığı alımı (2013-2014 arası)
Biri 1500 diğeri 1320 kişilik iki Gelir Uzman Yardımcılığı alımı (2014-2015 arası)O yıllarda buralar hep bağ bostandı
-
Çok güzel ifade etmişsin
-
@Antimülakat İİBF/SBF 'liler için şikayet, sitem, öfke; talep, istek, beklenti ve BİRLİK başlığı! içinde söyledi:
Bu gözler neler gördü bir hatırlatayım :
Biri 125 diğeri 100 kişi olmak üzere iki Maliye Uzman Yardımcılığı alımı. (2012-2013 arası)
2000 + 2000 + 1500 toplamda 5.500 kişilik Vergi Müfettiş Yardımcılığı alımı (2013 yılı)
Biri 500 diğeri 485 kişilik iki İl Göç Uzman Yardımcılığı alımı (2013-2014 arası)
Biri 1500 diğeri 1320 kişilik iki Gelir Uzman Yardımcılığı alımı (2014-2015 arası)O yıllarda buralar hep bağ bostandı
O zamanlar hep seçimdi işte:)
Benim hayallerde başka seçimlere kaldı -
@Antimülakat bence bu kadar alımın yapılmasının sebebi de paralel yapının uzman ve müfettiş kadrolarina yerleşme çalışmalarıydı.tahminimce önümüzdeki günlerde uzman ve müfettiş kadrolarında azımsanmayacak ihraçlar olacaktır. Öğretmenlikte bu kadar kadrolaşan bir yapı devletin üst kademesini boş bırakması mantıklı değil ve izahı yok
-
Bana sorarsanız İİBF/SBF isimleri yakında tarih olacak, bakın son dönemde açılan fakültelere çok şaşırdım
İktisadi, idari ve sosyal bilimler fakültesi
Sosyal ve beşeri bilimler fakültesi
İşletme ve ekonomi fakültesi
İnsan ve toplum bilimleri fakültesi
Sosyal ve siyasal bilimler fakültesi -
@Antimülakat coverlanmış iibf/sbf tadında ama bunlar
-
@hayatım-sınav farklı olma çabasından başka bir şey değil. Bu biraz Kamu Yönetimi bölümlerinin, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi olarak değiştirip, ders içeriklerinin hiç değişmemesi olayına benziyor. İşin garip tarafı, çoğu üniversitede bu tip değişimlere ayak uydurmaya çalışıyor, nitekim öyle de olacaktır
-
@Antimülakat aynen öyle. Birazda böl-yönet politikasını hatırlattı bana. İki farklı fakülte altında birlik olamayan insanlar bu şekilde daha zor bir araya gelir diye düşünüyorum. Yeni yeni kıvılcımlanan birlikte hareket duygusu daha zor gerçekleşir. Ya da komplo teorileri mode on şu an bende, bilemiyorum.
-
@hayatım-sınav iyi tespit bence
-
@aliveli tabi bizim üzerimize bu kadar düşünüyorlarsa
-
2016 LYS sınav sonucu ve Öğrenci Yerleştirme sonuçlarına dair istatistikler:
Devlet ve Vakıf Üniversiteleri İşletme Bölümüne Yerleşen Öğrenci Sayısı:29.650
Devlet ve Vakıf Üniversiteleri İktisat Bölümü Yerleşen Öğrenci Sayısı:18.363
Devlet ve Vakıf Üniversiteleri Maliye Bölümü Yerleşen Öğrenci Sayısı:9.807
Devlet ve Vakıf Üniversiteleri Kamu-SBKY-SB Bölümü Yerleşen Öğrenci Sayısı:15.965
Devlet ve Vakıf Üniversiteleri Ulus-SBUİ-KUİ Bölümü Yerleşen Öğrenci Sayısı:13.087
Devlet ve Vakıf Üniversiteleri Çeko Bölümüne Yerleşen Öğrenci Sayısı: 5.662
Devlet ve Vakıf Üniversiteleri Ekonometri Bölümüne Yerleşen Öğrenci Sayısı:2.802İİB/SB/İKTİSAT/İŞLETME vb. fakültelerinde TOPLAM YERLEŞEN ADAY SAYISI:95.336
Değişik isimler altında İİBF içerisinde yer alan bölüm mezunlarını da dahil ettiğimizde sayı 100.000'i geçiyor.
2016 yılında A ve B kadro bir kamu kurumuna yerleşen sayısı : 5.000 civarında.
Bu tabloya ne dersiniz, ben söyleyeceklerimi kendime saklıyorum!
-
@Antimülakat öncelikle size ve ekibinize minnettarım. gerçekten bizi bu şekilde bilinçlendiren başka bir emek olmadı. hazırladığınız tablolar az çok insanın kafasında bir şeyleri oluşturuyor. sadece hayaller aleminde yaşamaktan çıkarıyor bizi bir nebzede olsa. ben işletme mezunuyum ve bu bölümü tercih ederken rakamların bu kadar fazla olduğunu bilmediğimi söylesem yanlış olmaz, evet sağ da solda söylenir hep dünya işletme mezunu var diye ama ben onların işsizliğini, emek vermeyişlerine bağlardım fakat görüyorum ki (4-5 yılın sonunda) verdiğimiz emeğin karşılığını alamayacak kadar az kadroların açılıyor olması en önemli etkenmiş.
-
@Nurr teşekkür ederiz. Elimizden geldiğince TY ailesi olarak bizlerle aynı fakültelerden mezun olan veya bu fakülteleri okumak isteyen arkadaşlarımız için bütün gerçekliğiyle mezuniyet sonrası istihdam durumunu ortaya koymaya çalışıyoruz.
Belki bir arkadaşımız bu sitedeki paylaşımlardan hareketle istihdam konusunda sıkıntı çekmemek adına bir önlem alır. Bu konuda sorulabilecek her soruya da açık olduğumuzu belirtelim.
-
Sali ve Carsamba gunu İstanbul Tarabya Grand Hotel'de Basbakan Binali Yildirim, Naci Agbal, Mehmet Muezzinoglu ve bir cok bakanin katilacagi bir zirve duzenlenecek. İşim geregi ben de orada olacagim. Belki zirvenin konusu cok farkli ama belki bir cay molasinda bakanlarin yanina yaklasabilirsem kamu personeline yapilacak yeni alimlari, 657 sayili kanunun son durumunu sormaya calisacagim. Bi gelisme olursa sali-carsamba buradan bildiririm.