Kaymakam Adaylığı sınavı eşdeğerlik belgesi
-
Arkadaşlar merhaba, uzun günüdür kafamı meşgul eden bir konu var. Ben Mülkiye-Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden mezun oldum. Kaymakam adaylığı sınavına katılabiliyor muyum? Uzun zamandır bu sınava çalışıyorum fakat bu sorunun cevabını bulamam sürekli beni strese sokuyor.
Hepinize kolaylık diliyorum, herşey gönlünüzce olsun. -
@cekonomist1 giremezsin, boşa çalışmışsın. İyiki TUS a hazılanmamışsın.
-
-
@Hasso görende kaymakam adaylığı yazılı sınav birincisi.
-
@cekonomist1
Bu arkadaşın gereksiz espri anlayışı için özür dilerim senden. Bildiğim kadarıyla aşağıdaki bölümler Yökten alacakları eşdeğerlik belgesi ile(ki mülakat aşamasında istiyorlar) kaymakam adayı olabiliyorlar. Benim tavsiyem senin transkript belgen varsa, yönetmelikte yazan %80'i içeren bölümler kısmına iyice bir bakman ve kendi mezun olduğun bölümle karşılaştırman. Bazı derslerin isimleri farklı olsada içerik aynı oluyor. Ekonometri bölümü reddedilmiş bu arada.Maliye
Çeko
Ekonometri (reddedildi)
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
Uluslararası Ticaret -
@M9464 siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler benimki de ama ben geçen sene eşdeğerlik belgesi almıştım. Yine geçerli olur mu acaba?
-
@MiraKar benim bir arkadaşım sbky mezunu benim gibi fakat hiç eş değerlilik belgesi vs. almadı ve şu an kaymakam adayı yani sınavı mülakatı vs. geçti, ihtiyaç olmayabilir ama yine de yanınızda bulunsun
-
@MiraKar Bende Bankacılık ve Finans mezunuyum. Maliye ve Finans bölümü 2019 kılavuzunda vardı ama benim bölümüm eşdeğer mi (muhtemelen değildir) onu bile bilemiyorum. Kendi bölümümün bile girip giremeyeceği konusunda bir bilgim yok. Demin yazdıklarımda forumlardan alıntı ve kendi öngörülerim. Bu konuda Yök son karar merci...
-
@M9464 Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Az önce bir arkadaşımdan öğrendim. geçen sene çeko mezunları için eşdeğerlik verilmiş. sözlü mülakat aşamasına dahil olmuşlar.
Sağolun, başarılar dilerim. -
@cekonomist1 Ben teşekkür ederim. Arkadaşınızın Bankacılık ve Finans bölümünün başvurup başvuramayacağı hakkında herhangi bir bilgisi var mı acaba?
-
@M9464 hocam sizin için sordum. geçen sene bu bölüm için başvuran olup olmadığı bilmiyormuş. yanlış bilgi vermek istemedi.
-
@delikupeli eşdeğerlik aldım geçen sene hocam ben de yine de emin olamadım. Ama herhalde girebiliyordur Uluslararası İlişkiler ile eşdeğer bizimki çünkü.
-
@M9464 anladım hocam umarım geçerli olur sizinki de
-
@MiraKar ondan dolayı kendim üzerimden örnek verdin hocam bölümlerin arasındaki “ve” bağlacı bir şey etkilemiyor
-
Pdryi dahil edip de çeko ekonometri okuyandan ne akla hizmet esdegerlik istiyorlar anlamak mümkün değil çeko okuyana rehber öğretmenligi açılsa kıyameti koparırlardı
-
@churcill bakanlığa itiraz dilekçesi yollanmıştı ve çeko bölümlerinin eklenmesi istenmişti mülkiye-çeko bölümü tarafından.
asıl sorun bu şartlar nasıl bir kıstas belirlenerek hazırlandı? çeko ve ekonometri bölümleri sehven mi unutuldu? -
@cekonomist1 Böylede bir cevap yazmış Yök Ekonometri için.
https://img.donanimhaber.com/upfiles/2112576/a1adb315-e493-4d12-b1d5-7bf2c93db6e5.jpeg -
Bu arada aranızda Maliye ve Finans bölümü diye bir bölüm duyan var mı. Mevzuatta o bölümde var da
-
Hocam merhaba ekonometri için bu yıl başvuran var mı acaba geçen yıl ben de alamamıştım
-
@MiraKar Sınava gireceğimden değilde sırf Yök'ü uğraştırmak için denklik dilekçesi yazasım var.