Huawei'nin inanılmaz yükselişi
-
geçen hafta bu başlığı açmaya niyetlenip üşenmiştim. Bugün daha anlamlı hale geldi. Huawei telefonlar için Androidin destek vermeyecek olmasını nasıl yorumluyorsunuz?
-
Huawei uzun zamandır kendi yazılımı üzerinde uğraşıyor sanırım hala bitmedi bu olay kalıcı olursa zararı cok olur dusuncesindeyim ama bellide olmaz aksama Trump bir twit atar düzelir hersey
-
Sıkıntılı görünen bir durum ama Huawei'ye hep destek tam destek. En güçlü ile yarışan kimse biz hep onun yanındayız. Android desteği konusu bir şekilde çözülür, ya kendi yazılımları ile ya bir uzlaşı ile o yüzden çok takılmayalım.
-
Gerçekten çok iyi, inovasyonu yüksek bir marka, ben 2017 modelini kullanıyorum. Hala iyi... iPhone gerçekten gösteriş etkisi ile satışı artmış bir marka benim gözümde. Çinlilere çok kızgınım ama iPhone ile yarışmasını engellemek için koydukları yazılım kısıtlaması ile bu marka kendini daha da geliştirir, yeni işletim sistemi çıkar, güzel olur
-
@ryan mobil işletim sistemini rahatlıkla yapacak birikimleri var ama bir de her bir uygulamanın yeni i şletim sistemi için yazılmasını bekleyecekler. Muhtemelen bunun ön hazırlıklarıyla uğraşıyorlar.
-
Bugün bir arkadaşın anlattıklarını duyunca huawei bu kadar gelişmese miydi dedim kendi kendime. Çin’de kullanılan yüz tanıma sistemi korkunçmuş.
-
@evandro İki yıldır falan bu konu gündemde güvenlik diyorlar, eğitim, sosyal hayat vs. birçok alanda işleri kolaylaştırdığını söylüyorlar ama asıl olarak Çin yapay zeka teknolojisi için sıkı bir şekilde veri topluyor. İnsanların hayatlarının devamlı kayıt altına alınıyor olması da cabası.
-
@plansız hocam çok önemli sorunlara gebe bu durum. Yani devletin kişisel alanı bu kadar daraltma hak ve yetkisi mevcut mu trtışılmalı. P30 zoom özelliği dahi kaba tabirle herkesi röntçü konuma getirdi.
-
@evandro Kesinlikle öyle bu zoom ölçütü neye tekabül ediyor tam olarak bilmiyorum ama baştan sona problem. İnsanlık, yüzyıllar önce halledilmesi gereken konularla yüzleşiyor, felsefeciler devlet-toplum-birey meselesini yeterince tartışmaya açmıştı, bir şeyler öğrenmiş olmalıydık ama yine kendi ayağımıza sıkıyoruz tabir-i caizse.
Akşamda aklıma gelmişti madem devam ettik onu da eklemek istiyorum; dünya yeterince ürkütücü bir yer değilmiş gibi bu yapay zeka teknolojisinin hızlı gelişimi beni korkutuyor açıkçası ve işin içinde Çinlilerde olunca kıyamet alameti sayılan ye'cüc ve me'cüc ü hatırladım Bir başka hatırladığım da üniversitede bir kitap okumuştuk 'Devlete Karşı Toplum'. Yazarın 'ilkel insan -uygar insan' mukayesesi vardı. Doğayla bütünleşmiş, ona galip gelmeye çalışmayan, uyum içinde yaşamayı öğrenmiş insanın mı şimdiki insanın mı ilkel olduğunu sorgulatmıştı. İnsanoğlu nerde durması gerektiğini öğrenemeyecek sanırım.
-
@plansız hocam yolun karşı tarafındaki apartmandan rahatlıkla evlerimizin içine perde aralığından zoom yapabiliyor. Hatta yeri yüksekse birazcık 200-300 metreden zoom yapıyor ve çok net görünüyor.
-
@kartel06 Eğer Çin'de durum şuan buysa adamlar baya bbg evinde gibi yaşıyor yani bu adamların vitrinde baktığı ürüne kadar kayıt altına almıyorlarsa iyi
-
USA da yayınladıkları raporlarda adamlar veri hırsızlığı yanında gittikleri araştırma merkezlerinden robot kolu, parçaları çaldıklarını yazıyordu, hava alanında yakalanmış. Yada geçenlerde çıkan haberde işe aldıkları insanlar üzerinde bir araştırma yapılıyor ve şirket ekseriyetle önceden kendi ülkesine karşı casusluk yapan sabıkalı isimler, Çin ordu mensupları, veri casusluğu konusunda ihtisas sahibi insanları işe alıyor. Hatta Çin kökenli USA vatandaşı eski bir federal çalışan davası vardı geçtiğimiz yıllarda. Bazı bilgileri Çin'e gönderdiği için. Büyük şirketlerini devlet gücü olarak kullanıyorlar. Her sene haberlerde hangi Çinli telefonun veri sızdırdığı illaki çıkıyor sonra firma bir özür diliyor unutuluyor. Hatta Casperın bir telefonunda da ortaya çıktı btk soruşturacaktı vs. Diyeceğim o ki bu yükseliş sarf kendi emeklerinin üzerinden değil. O çalıyor da bu çalmıyor mu eleştirileri dünya görüşüne göre değişir. AB&USA eksenli bir dünya ekonomik anlamda pek çok ülke gibi daha çıkarımıza. Onlara ürün ihraç edip birinci kalite ilaç, teknoloji, mal almak için. Diğer türlü nispeten ucuz Çin malları hakimiyeti altında kalınır. ticarette teknolojide Çin egemenliği ancak Çin ve ona hammadde ihraç eden kabile Afrikal ülkeleri için karlı vs. Trump haklı sayılır Çin, veri hırsızlığı konusunda.
-
@Eltanin Huawei veri hzırsızlığı yaparken gizlemiyorda, reddit üzerinde ifşa etmişler adamlar yolladıkları sunucu ve kullandığımız cihaz arasındaki veriyi şifreleme ihtiyacı duymamış. Bildiğiniz play store üzerinden inen uygulamayla aynı wifi'ye bağlanıp bir çok bilgiyi alabiliyor.
-
teknoloji iyi hoş ama başımıza ne dertler açacak görcez
-
ABD ne yaparsa yapsın Çin telefonlarının markalaşma sürecini baltalayamayacak. Kapital düzenin çirkin tarafı rekabette her şeyin mübah görülmesi. Daha ucuz ve daha kaliteli bir şey yapıldığında saldırının boyutu hemen değiştirildi diye okuyorum bu meseleyi.
-
android huawei yi artık işletim sistemini kullanan bir cihaz olarak değil kendine tehdit olarak görüyor. hal böyle olunca da bu tehditi tez zamanda yok etmek için bir takım adımlar attılar ancak bunu biraz plansız yaptıkları için huawei nin hızla kendilerine karşı bir işletim sistemi çıkarmasına sebep oldular. sanıyorlar ki kendileri vermeyince millet açlıktan kırılacak. yok öyle bir dünya. eskidendi o artık yaptım oldu demeyle olmuyor. işletim sistemi çıktığında android in yiyeceği tokat çok sert olacak.
-
Sonunda radikal bir karar alıp hiç ön araltırma yapmadan huawei p30 pro aldım. 10 gündür elimden düşürmüyorum. Kristal beyaz renk aldım ve kutusundan kılıf çıkmadı. Sağlam, hızlı ve kaliteli leica lensine sahip. İphone dan sonra özgürlüğüne kavuşmuş hissi veriyor insana. İstediğimiz gibi kullanabiliyoruz. Gayet memnun kaldım gerçekten profesyonel bir cihaz üretmişler, son kullanıcıya en iyi hitap eden telefonlardan biri olsa gerek
-
Geçen ay neler konuşulmuş böyle, yeni haberim oldu. Demek ki neymiş dillerinin altındaki bakla basına sızmış. Huawei ve bir şirketin ortak test ettiği yüz tanıma sisteminin yaş, cinsiyet derken ırk tespiti yaptığı hatta "Uygur alarmı" verdiği şeklinde bilgiler olan raporlar tespit edilmiş tabi hemen dijital ortamdan kaldırmışlar ve etnik temelli ayrımcılık üzerine bir teknoloji kurmadıklarını, bazı testler yapıldığını vs. söylemişler.... Aklıma bir başka hadiseyi getirdi, birkaç ay önce ortalığa bir program düştü, enteresan bir şekilde insanların profil fotoğrafı üzerinden milliyetinin tespiti yapılmaya çalışılıyordu güya. Eğlencesine tabi...
İlgili haberlerden bazıları:
https://www.youtube.com/watch?v=j2c-YZxTdlA
...
https:// www. bbc. com/turkce/haberler-dunya-55647839
...
https:// tr.euronews. com/2020/12/14/huawei-den-sponsorlugunu-bitiren-griezmann-a-uygur-cevab-insan-haklar-sicilimizi-konusal-m
...
https:// www. webtekno. com/huawei-uygur-turkleri-yuz-tanima-sistemi-testi-h103148.html
...