KPSS Coğrafya ve Tarih
-
Genel Kültürden her yıl ortalama 29-30 net yapıyorum ve bunun az olmasının tek sebebi tarih ve coğrafya. Tarihten kaynak olarak ne önerirsiniz bir de coğrafyadan video tavsiye edebilecek olan varsa çok hayra geçer.
-
@kaidenalenko Tarih için kesinlikle ramazan yetgin. Videolarını bir kez izledim, not tutmadım, soru çözmedim, son 1 hafta kala tekrar videolarını da izledim 19.75 netim var. Tek pişmanlığım video ders notlarıyla üstüne düşmemek oldu.
Coğrafya için de 3 isim var. Bayram Meral, Mehmet Eğit ve Engin Eraydın. Tavsiyem anlamadığın, kısa bir konu seç ve üçünü de dinle. Hangisi kafana yatarsa o hocadan devam et.
-
YouTube Benim Hocam kanalı ve çıkmış sorular yanına Mehmet Eğit'in hafıza tekniklerine göre hazırlanmış videolarını tavsiye ederim.
-
@beyaz-fil Hocam çok sağolun. Ramazan hoca gerçekten baya sağlam ama videoları çok uzun göründü fakat sanırım bitirmek lazım o seriyi. Elimde Fetihname var bir tek kaynak olarak, sizce kitaptan da bir yandan takip ederek videoları sınava ne kadar süre kala izleyeyim unutmamak adına?
-
@kaidenalenko Hocam ben bu sene video ders notunu aldım. Dinlerken bir yandan da kitaba not alıyorum.Tarih uzun, yavaş yavaş gitmek daha mantıklı. 360 sayfası var ders notunun. Aslında ebatı normal sayfa olarak düşünürsek 180 yapıyor. Videolar bitince tekrar olarak bu notların okunması ve çıkmışların çözülmesi gayet yeterli bence.
Kısacası, video ders notlarına hemen başlayın bence.
-
@beyaz-fil Tamamdır hocam başlıyorum yarın. Hiç soru çözmeyip sadece video izleyerek nasıl akılda tuttunuz o kadar valla helal olsun
-
@kaidenalenko Biraz fil hafızalıyım aslında. ama özellikle ramazan yetginin tekrar videoları da çok etkili oldu. Artık şans mı dersiniz bilmiyorum ama hep aklımda kalan yerler çıktı.