2021 yds ilkbahar
-
Arkadaşlar tarih henüz belli değil ama pandemiden dolayı geçen yıl ilkbahar sınavı eylüle alınmıştı. Bu sene ilkbahar yds yapılır mı sizce?
-
@bykeynes inşallah mayıs gibi yapılır
-
O zamana daha çok var. Yapılır bence.
-
Ydsye nasıl çalışıyorsunuz arkadaşlar, haftada kaç gününüzü ayırıyorsun uz, alan dersleri, gygk ile birlikte nasıl götürüyorsunuz bu konuda bilgi verebilecek arkadaşlar bilgi verirseniz çok sevinirim.
-
- zaman bilgisi (tense)
- koşul cümleleri
- sıfat cümleleri -relative clause
- isim cümleleri -noun clause
- bağlaçlar -conjunction
Gramere boğmadan kendinizi, az çok bu yapıları bilip, çeşitli yabancı haber sitelerinden ilgi çekici haberleri çevirin her gün. Bu çevirilerden ve YDS'de sıkça çıkan kelimeleri güne bölerek, ingilizceyi rahat bir şekilde kpss ile götürebilirsiniz.
-
@poohdini çok teşekkürler hocam
-
Selamun Aleyküm herkese başarılar ıyi çalışmalar. Benim sıfır altyapım var bahardaki sınava girerek en azından temel oluşturmak ve alabilirsem 50 puan almak niyetindeyim. Bana konu anlatımlı gramer kitabı tavsiyesi verebilecek tecrübeli arkadaşlar var mı? Şimdiden teşekkürler herkese iyi çalışmalar.
-
@gürkan35 Els English Language Studies English Grammar Inside out
-
@guyguy26 Eyvallah çok sağ olasın iyi çalışmalar ıyi akşamlar.
-
@gürkan35 şiddetle video ile desteklemenizi öneririm youtube da benim hocam izleyebilirsiniz sadece kitap ile yapmanız çok zor olur
-
@bykeynes Anladım sağ olun çok teşekkür ederim tavsiye için
-
Yds ye ilk kez calisiyorum, tum kelimeleri isim sifat zarf diye ezberlemeye gerek var mi yoksa turkcedeki gibi cumleden cikarabiliyor muyuz?
-
@abdullah_cevdet
o şekilde ezberleyemezsiniz zaten. çünkü aynı kelimenin hem isim hem fiil anlamı olabiliyor. böyle çok fazla kelime var. o yüzden cümledeki kullanılış şeklinden veya gramer yapısından çıkarmanız gerek ne olduğunu. ezberlemek yerine parça çalışmanızı ve parçalar içinde görmenizi tavsiye ederim. -
@kamuadayı genel olarak c seviyesine ulasabilmek icin neler tavsiye edersiniz?
-
@abdullah_cevdet
imkanınız varsa başlangıç düzeyinden bir online kurs alıp devam etmeniz en iyisi olacaktır.
yok ise yds setleri satılıyor kitap olarak. temel kavramları öğrenip gramer olayını çözdükten sonra iş kelime bilgisinde bitiyor hocam. okuduğunuzu anlamanız lazım.
çok miktarda parça okumak ve çeviri yapmak gerekiyor.
ama mümkünse online kurs en iyisidir. fiyatları da fena değil şu an 1.500 civarı ortalama kitaplar dahil. -
@kamuadayı anladim hocam kelimede ve anlamada bitiyor iş cok tesekkur ederim çok sagolun.
-
Herkese iyi çalışmalar. Yds kelime bilgisi için piyasada satılan vocabulary kitapları mi yoksa seviyeye göre basitten zora doğru ingilizce kitap okumak mi hangisini tavsiye edersiniz?
-
@gürkan35 Sınavda kelimelerin yaklaşık %85'i b2(dahil) seviyesine kadar olan kelimelerdir. Ortalama 3.500-4.000 kelimeye tekabül ediyor. Bir çok kitapta sallama kelimeler var. Dikkat edilmesi gerekiyor.
Diğer bir şey ise, seviyeye göre İngilizce kitap okuyarak kelime öğrenmek uzun zaman alır. Gereksiz yere vakit kaybı.
Sanırım üç aydan az kaldı sınava. Kelime ezberlemekle beraber BBC, National G., TED vb. yerlerden çeviri yapılabilir. YDS paragrafları genellikle bunlara yakın düzeyde oluyor. -
@gürkan35 Ben kelime sorununu memrise ile çözüyorum. Yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama şimdilik ezber konusunda kötü gitmiyor. Tabi bi yandan makale okuması yapmak, kelimelerin birçoğunu cümle içinde görmek çok önemli.
-
@poohdini Teşekkürler yorum için.