YAYLAKENT BELEDİYESİ "REFERANSLI" MEMUR ALIMI REZİLLİĞİ
-
Herkese merhaba arkadaşlar.
26.01.2021 - 28.01.2021 tarihleri arasında "elektronik ortamda, şahsen veya iadeli taahhütlü posta yoluyla" başvuruları alınan memur alımı ilanı için başvuru yapmıştım.
İstenilen tüm belgeleri "eksiksiz bir şekilde" internet sitelerinde belirtilen e-posta adresine, başvuru tarihleri içerisinde gönderdim. Fena sayılmayacak bir puan ile listeye girebileceğimi düşünüyordum. Lakin öyle olmadı:03.02.2021 tarihinde mülakata katılacakların listesi açıklandı ve puanım listedeki tüm kişilerden yüksek olmasına rağmen listede yoktum. O günden itibaren belediyenin sitesini yüzlerce kişi ziyaret etmiş birçoğu eminim +80 puana sahip kişiler.
Ancak ne hikmetse listeye girmeye hak kazanan kişiler için taban puan 62,854.Bu nasıl bir sistemdir arkadaşlar? Nasıl bir düzenin içine düştük. Belediyeyi telefon ile arıyorum, benim puanım şudur, evrakların tamamını gönderdim, ancak listede ismim yok diyorum. Telefondaki memurun bana verdiği cevap ise:
"Sınav kurulu böyle uygun görmüş, yapılacak bir şey yok."
Böyle bir açıklama olabilir mi ya! Sinirden tekrar tekrar aradım ama yine de cevap bir alamadım. Evraklarınız eksiktir, başvuru tarihlerini kaçırmışsınızdır gibi saçma sapan cevaplar aldım.Halen ismimin neden listede olmadığının yanıtını alamadım.
08.02.2021, yani bugün sabah saatlerinde mülakatlar yapılmaya başlandı. Bu konuda yapılacak bir şey var mı? Hakkımı hangi yollar ile aramam gerekir?Eminim bu ilana benim gibi başvuru yapmış ama başvurusu dikkata alınmayan birçok kişi vardır.
Yardımınıza ihtiyacım var arkadaşlar...İlan metni:
Liste:
-
idare mahkemelerinden birine başvurmanız gerekir ( ilk derece veya bölge idare mahkemesi), fakat elinizde herhangi bir kanıt olması gerekli, yoksa bir yere varamazsınız. Hukukçu arkadaşlar daha iyi bilir.
-
@hsd1103
teşekkür ederim, cimerden şikayet ile bir sonuca varılabilir mi -
@busegundogdu
başvuruyu elektronik ortamdan mı yaptınız yoksa posta ile mi gönderdiniz? -
@duha
elektronik ortamdan hocam, başvuru şekli olarak bu da belirtilmişti -
@busegundogdu
elektronik yapmanız güzel olmuş. telefon ile arayarak değil de kuruma dilekçe ile başvurup reddediliş sebebinizi öğrenmeyi talep ederseniz daha etkili olur. aldığınız yazılı resmi cevaba göre hareket etmeniz daha mantıklı.
bu işin peşinde koşmaya kararlı iseniz idari yargıda uzman bir avukat ile görüşmenizi tavsiye ederim.
şunu da ekleyeyim; idari yargıya taşıyıp giriş hakkı kazansanız bile mülakatta ne ile karşılaşırsınız ne olur ona siz karar verin. değer mi değmez mi?
mesele o değil hakkımı arayıp tescil edeceğim diyorsanız önce idareye yazılı başvurmak -cevap vermek zorundalar dilekçeye- sonra isterseniz yargıya taşımak mantıklı gibi.
bu arada dilekçe olayından önce avukatla görüşmelisiniz. kaçırmamanız gereken süreler olabilir veya bizim bilmediğimiz daha etkili yöntemler.
hakkınızda hayırlısı olsun hocam. -
@duha
mülakatta elesinler sorun yok hocam, zaten yapmadıkları şey de değil. bunu henüz başvuru esnasında yapmaları yuh artık dedirtiyor. tavsiyeleriniz için teşekkür ederim