KPSS ALAN RAMAZANA DENK GELİYOR.
-
Arkadaşlar büyük bir sorunumuz var.Kpss alanın 1. günü ramazana denk geliyor.Sorun şu ki bizim için önemli olan hukuk-iktisat-maliye oturumunu ösym saat 14:30a almış.Belki bilirsiniz biraz araştırdım oruç iki şekilde kaza olur:Allah göstermesin hastalık hali ve yolculuk.Sınav için oruç tutmazsak 61 gün oruç tutma olayı oluyor.Kısacası Ösymden şöyle bi talepte bulunalım. Ya cumartesi günü olan sınav oturumlarinin yerini değiştirsin yada sınavı temmuza ertelesin.Sınav oturumlarinin yerini degistirirse herkes rahatlıkla oruç tutar.Diğer şekil temmuzda yaparsa hem çalışmak için çok vakit kalıyor hemde 2016 puanıyla ilan bekleyen arkadaşların puan geçerlilik süresi biraz uzamış oluyor.Lütfen kimse kendini düşünmesin ne de olsa oruç tutmam demesin.Oruç tutacak arkadaşlara yazık.Sizden bu konuda duyarlılık ve yardim bekliyorum.@paretowilfredo sizin de desteklerinizi bekliyoruz.
-
Bende şimdi baktım. aynen . bu çok sıkıntılı olur 2015 de girmiştim ve öğleden sonra çökmüştüm o yüzden arkadaşlar bu konuyu ösym ye bildirmeliyiz . Aslında bir ay ertelese daha iyi olur belki guy özeliklede sgk denetmenlik gelebilir. Lütfen @paretowilfredo @Antimülakat bunu haber yapar mısınız. Önemli gerçekten
-
http://www.osym.gov.tr/TR,8806/bilgi-edinme.html
Arkadaşlar buradan bu durumun düzeltilmesi istenebilir
-
Merhabalar efendim ben kpss a grubuna hazırlanmaktayım ve bu seneki kpss a grubu sınavı 27 mayısa denk geliyor. Orucun birinci günü de 27 mayısa denk geliyor. 27 mayıs günü öğleden sonra olan huk-ikt-mal oturumu biz öğrenciler için çok sıkıntılı olacak bu yüzden sizden öğleden sonraki oturumu sabaha çekmenizi istiyoruz. Lütfen bu sesimize bu emeğimize sahip çıkın
Bu yazıyı kopyala yapıştır yapabilirsiniz
-
@Fişek-MORGEN Evet haklısın kardeşim de hani kimseden ses seda cikmiyor. Kimse oruç tutmayacak herhalde.Yoksa cennetin anahtarı mi var arkadaşlarda.
-
@Aristo76 bir başkasının tutacağı orucu sorgulayarak yahut cennet anahtarından bahsederek destek bulamazsınız. Daha dikkatli ve sağduyulu mesaj yazmalıyız.
-
@Aristo76 hocam inanca karışmak olmasın, okumuş etmişiz. Anahtar yok da, aramızda 15-20 saat proje veya ödev için aç kalanlar, uykusuz kalanlar vardır. Bizim için sıradan, sorun olanlar da uyku eğitimi gibi yaparsanız niye sorun olsun ki?
-
İyi niyetle hazırlanmış bir post;fakat sınavın temmuz ayına ertelenmesi veya 1 ay sonra yapılmasının mümkün olduğunu sanmıyorum.Bu noktada Ösym'e yapılacak en mantıklı öneri sınav oturumlarının yer değiştirilmesi olacaktır.
-
Daha önce Ramazanda alan sınavına girdik hocam dikkate almazlar
-
burası laik bir ülke.
-
@Harun-Resid bak dostum o cennet anahtarı lafı şakaydı.Bunu anlayacak kadar zeki biri olduğunu sanıyorum.
-
@sofuoglu kardeşim ozam fişek kardeşimizin attığı linke tıklayıp şikayetimizi gönderelim.
-
@Aristo76 hocam yanlış bir bilgi var sanki. Oruç tutulmadığında 61 gün cezası yok. Oruç bozulduğunda var. Yani sınav günü oruç tutmadığın takdirde 1 gün borçlanmış olursun
-
Dini konular üzerinde şaka yapılmaması gerektiğini bilecek kadar zeki biri olduğunu sanıyorum. @Aristo76
-
@Harun-Resid kardeşim haklısın.Fazla uzatmayalım ösymye oturanların yeri değişsin diye yazalım.
-
Tutmayın oruç bu kadar basit. Çok iyi bir din bilgisine sahip değilim ancak oruç tutmamak için ortada yeterince sebep var. Kaza edilebilir.
-
@ercan hocam ben yazdım ÖSYM'ye. Oruç meselesini de arkadaşımız tam olarak rahatsız bir durumda olacaklar için (açlıkla ciddi rahatsız olacaklar) değiştirelim demiş. Aslında dünyanın çoğunda müslümanlara göre sınav zamanı değiştirilmekte, söylemek yeterli ve ona vurgu yapmışlar. Oruç tutmak konusu da tamamen kişisel, tutsak ne olur tutmasak ne olur. Yani dini yönden siz de öbür arkadaşlar da haklı, Allah rızası mesele çünkü. Ama yazılanları ÖSYM'nin dikkate alması gerekli bence de.
-
@impressiveunit doğru söylüyorsun kardeşim ama şu konuda müzdaribim bir şey söylüyorsun hemen konu kutuplara çekiliyor doğru-yanlış veya haklı -haksız . Bu konuz özgür bir konu herkes ne isterse onu yapabilir.
-
@Fişek-MORGEN hocam her tercih kutuplara çekilebileceğinden ya da zaten gideceğinden (yolu öyle) hep dikkatli olmak lazım olduğunu ben öğrendim. Kendim yaptım hatayı da, iş dünyası daha acımasız.
-
@impressiveunit kardeşim duyarlılığın için teşekkür ederim.