askerdeyken kurum sınavlarına başvuru
-
arkadaşlar, askerdeyken kurum sınavlarına başvuru yapılabiliyor mu ? malum kurum sınavlarının ilan metnınde "askerlıkle ilişiği olmamalıdır" hukmu bulunuyor. 2021 kpss sınavına girdikten sonra askere gideceğim 6 ay, bu sure içerisinde basvuru yapıp yapamayacağımı araştırıyorum ama saglıklı bir bilgiye ulaşamadım.
-
@cafcafcaf Bu başlığa hiç cevap verilmemiş. Oldukça da eski şimdi neden karşıma neden çıktı bilmiyorum. Ama ben yine de tecrübemi yazmak istiyorum belki birine faydası olur.
Askerliğimi yedek subay olarak yaptım ve 1 yıl boyunca birçok kurum sınavına başvuru yaptım. İki sınav için de izin alıp sınava gittim. Kurumların çok büyük kısmı bu durumu sorun etmiyor. Ama İçişleri Bakanlığı tarafından açılan kaymakamlık hariç hiçbir sınava başvuramadım. Onun da zaten başvurusunu ÖSYM alıyor. Dernekler Denetçi Yardımcılığı, Mahalli idareler kontrolörlüğü gibi ilanlara başvuramadım maalesef. E devletten yapıldığı için direkt reddediyor. Bunun dışında B grubu memur alımlarında da yine birçok kurum sorun etmiyor çoğuna başvurdum. Ama yine İçişleri bakanlığı bi ilanda mülakat listesine girmeme rağmen başvurumu reddedip listeden çıkardı. Bir de İdare memurluğu alımında puanım yetmesine rağmen listeye alınmadım. -
@alcaser Hocam peki atıyorum sınav süreci başarıyla tamamlandı, daha sonra atama olmadan askerlik yapmanıza izin veriliyor mu?