Arşiv araştırması vs Güvenlik soruşturması
-
Sanayi, Çalışma, Enerji ve Ticaret bakanlığı gibi güvenlikle ilgili olmayan bakanlıklarda uzman yardımcısı adayları için güvenlik soruşturması mı yapılıyor yoksa sadece arşiv araştırması mı?
-
@fdl Sadece Arşiv Araştırması yapılıyor.
-
@hasbayburtlu, içinde söyledi: Arşiv araştırması vs Güvenlik soruşturması
@fdl Sadece Arşiv Araştırması yapılıyor.
anladım.. yani bi polis ya da mitçi olmak gibi çok sıkı bir araştırma yapılmayacak..
-
@fdl belli olmaz .bakanlik uzman yardimcilarina gvs yapilmiyo mu. yapiliyor diye biliyorum
-
@fdl Evet sistem artık değişti yeni kanun yürürlüğe girdi. Hakim savcı alımları, Öğretmen alımları, Ceza infaz kurumları personeli alımları, Milli Savunma Bakanlığı personel alımları, MİT, Emniyet, TSK, Jandarma vs. gibi kurumlara alımlar, diğer kurumların gizlilik dereceli birimlerine alımlar ve 3 sayılı cumhurbaşkanlığı kararnamesi cetvellerinde yer alan üst kademe kamu yöneticileri alımlarında Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması birlikte yapılır. Geri kalan tüm kamu görevlileri için ( buna bakanlık merkez-taşra teşkilatı uzmanları da dahil) yalnızca Arşiv Araştırması yapılır. Aradaki fark ise şu: Arşiv Araştırmasında yalnızca kişi hakkında ilgili ilgisiz tutulmuş bütün gbt kayıtları , hakkındaki dava süreçleri-sonuçları vs hiçbir yorum vs içermeyecek şekilde kuruma gönderilir. Güvenlik soruşturmasında ise istihbarat ünitelerindeki hali hazırda yıllardır kişi hakkında kayıt altına alınan verilere ek olarak talebin gelmesi ile birlikte mevcut kayıtlar dışında daha fazla bilgi toplanması için imkanlar ölçüsünde çalışma yapılır. Aslına bakarsanız uygulamada ikisi arasında çok da bir fark olacağını düşünmüyorum.
-
@beirutde Yeni kanun ile artık yalnızca Arşiv Araştırması yapılacak hocam. Yalnızca Bakanlık Müfettişleri (Adalet, Mülkiye, Vergi ve İş Müfettişleri Dahil) ve Hazine Kontrolörleri üst kademe kamu yöneticileri arasında sayıldığı için bu alımlarda Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması birlikte yapılacak.
-
@hasbayburtlu hazine uzmanli ticaret uzmanligi fala hocam?
-
@beirutde Yalnızca Arşiv Araştırması.