Öğrenim Kredisi Yapılandırma
-
Merhaba arkadaşlar, öğrenim kredisi yapılandırmak için son başvuru tarihi 31 Ağustos, benim de ödemem gereken kredim var, 2019 mezunuyum, şuan çalışmıyorum ve Ağustos ayında ödemem başlıyor görünüyor. Sizce yapılandırma için başvurmalı mıyım yoksa hiç karışmasam mı?
-
@mirakar yapılandırma sanırım vadesi geçmiş borclar için olmakta.
-
@mirakar yapılandırma vadesi geçmiş borçlar için olmakta ama isterseniz ileri bir tarihe ertelemek için başvurabilirsiniz (doğal olarak faiz artmış olacak böyle bir durumda) ya da taksitlendirme için bankayla konusabilirsiniz
-
@mirakar ödeme başlamadan erteletme yapınız yoksa birdaha erteletme yapamazsınız,
erteletince 1 yıl boyunca ödeme sorumluluğunuz olmuyor dolayısıyla faiz binmiyor diye biliyorum yapılandırma her sene gelen bir durum onu dert etmeyin -
@papatyaçayı Erteleme de faiz binmiyor fakat belli bir miktar ana paraya ekleniyor.
-
Ödemen daha yeni başladıysa yapılandırma yapamazsın. Yapılandırma, vergi dairesine düşmüş ve vadesi geçmiş borçlar için. Sakın e-devlet üzerinden 1 yıl erteleme yapma. Ödeyemeyeceksen bile bırak öyle kalsın. 1 yıllık erteleme yaparsan 7-8 bin lira koyuyor üstüne. Ama erteleme yapmayıp 1 yıl boyunca ödemezsen 700-800 civarı faiz biniyor en fazla. Eğer ilerde yine yapılandırma gelirse o faizin de büyük kısmını siliyorlar. Kesin bilgi.
-
Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar