Marmara Üniversitesi Yüksek Lisans Sınavına Katılacak Olan Var mı?
-
Takip ettiğim kadarıyla burası pek aktif değil ama yine de sorayım dedim Belki benim gibi birileri vardır
-
@ayyldzz ben varım... hiçbir bilgim yok.
-
@sitareee benim de hangi bölüme başvurdunuz
-
Ben Marmara üni girdim sınava mali hukuk testti ama hiç şeffaf sonuç açıklama olduğunu düşünmüyorum
-
@colebusthe10 sadece sınav mı var aynı gün mülakata girdiniz mi?
-
@ayyldzz bankacılık ve finans. Ayni gün hem sınav hem mülakat olacak.
-
Evet mülakatta var ben memnun kalmadım notsuz listemi asılır.
-
Böyle rezil bir akademi olmaz. Bilim sınavı test mi olur?İnsan bilim sınavı yazmaya utanır
-
Bilim sınavı sonuçları neden liste halinde yayimlanmiyor Marmara Bilim Sınavında onu anlamış değilim.
-
@l-université sistemden yayınlamışlardı bizimkini de ben de şaşırdım doğrusu sistemdeki puan bildiğim kadarıyla yds ales bilim sınavı oranlarının toplamlarından oluşuyor geçtiniz mi mülakatı bilginiz var mı
-
@ayyldzz eger marmaradan mezun degilsiniz biraz zor is. Ya bilim sinavinda bir sekilde kotu puan aliniyor yada mulakatta. Son zamanlarda mulakatta kotu puan alma var. Cunku cok itiraz oluyordu bilim sinavina yonelik.
Sinavla mulakat ayni gundu. Son iki yilda degisti mi bilmiyorum. Bazen sinava girilen yerin kapilarina asiyorlardi listeyi bazen mulakat yapilacak yere. Zaten bir bilgi veriliyor o konuda listeler aciklandiginda.
Ben en son girdigimde bilim sinavinda hangi universiteden ve bolumden mezun oldugumuzu yazilmasi istenmisti. ister istemez bu kiside kotu etki yapti. Mulakata kalan listede de cok az baska uniden mezun olan vardi. Bunlardan biriydim. Ama sonuc mulakattan dusuk puanla giremedim. Benim gibilerde giremedi. Bundan sonra vazgecttim marmaradan doktora icin basvuru yapmamistim. Giderim baska uniye pasalar gibi elenirim diye. -
@colebusthe10 her sene yeni bir sey yapiyor marmara. Her yil yuksek lisans sinav ve mulakat gunlerinden itibaren sayisiz seyler yaziliyor. o yuzden seffaf olmadigini dusunen cokk insan vardir. En iyisi oradan mezun degilse yada bir sekilde hocalari tanimiyorsa bir kisi basvuru yapmayacak. Cok genelleme yapmis olabilirim ama gorunen koy kilavuz istemez.
-
@ayyldzz bilim sınavını geçememişim.Mumkun değil gibi aldığım puan.Bu yüzden liste puan mezun olunan okul vs. neden yayınlanmıyor diye sorguluyorum.
-
Yani kendimizi üzmeyip şeffaf üniversitesilere gidelim
-
@l-université ben bilim sınavından 66 almışım mülakata da girdim güzel geçti sonuçları haftaya açıklanacakmış ama siz böyle diyince ümitsizliğe düştüm açıkçası
-
@l-université çok normal. ben iki kez girdim. birinden bilim sınavını geçememiştim ama dedim imkan dahilinde değil özellikle aldığım puanı görünce. İki kez deneyeyim dedim şansımı dedim belki ilk girişimdi burada o yüzden bir yerde hata yaptım. İkincisinde bilim sınavını geçtim. Bu sefer de aldığım puan azdı. Sonuçta bilim sınavındaki puan önemli. Ama mülakat sonuçlarını görünce (gün sonuna kadar açıklandı) çok yüksek bilim sınavından alan kişi bile düşük bir mülakat puanı almıştı yada gerekli mülakat puanını alamamıştı. Yanlış hatırlamıyorsam 50 almak gerekliydi. Neyse ki istediğim üniversitede yüksek lisansa yerleştiğim için bir daha marmaranın yakınında bile geçmemeyim dedim. Yüksek lisansdan sonra mevcut üniversitemde devam ettim.
-
@economist34 hangi üniversitede yaptınız hocam? Lisans tan mezun olduğunuz kendi üniversiteniz miydi?
-
@mirakar Yuksek lisansin kendi mezun oldugum İstanbul universitesinde uaptim. Ama Medeniyet universitesini kazanmistim. Doktora icinde Galatasaray-İstanbul-Medeniyet universitelerini kazandim. Bir nedenden dolayi tekrar İstanbulu tercih ettim.
-
@economist34 hocam kendi üniversitemiz dışında başka üniversitelerden birini yapsak yani hepsinde mi sıkıntı var, kendi öğrencilerini mi alıyorlar genelde peki?
-
Ben ayın 24'ünde hem sınava hem mülakata girdim o zaman bilim sınavı sonucum görünüyordu şimdi ise sistemde başvurduğum bölüm dışında başka bir şey görünmüyor bu ne demek elendim mi ne oldu