MİT KARİYER TOPLANTISI
-
Silinmiştir
-
Kullanıcı isteğiyle silinmiştir
-
@metarialci hangi pozisyon?
-
Kullanıcı isteğiyle silinmiştir
-
Silinmiştir
-
Arkadaşlar merhaba,
Sizlerden, ve bu başlığa yeni yazacaklardan ricam ileti yazarken gerekirse 10 defa düşünüp taşınmanız.
Buraya her şeyi yazıyorsunuz sonrasinda da bir sildirme telaşı alıyor. Lütfen daha sonra sildireceğinizi düşündüğünüz iletileri yazmayın. Ben burda yapmış olduğum moderatörlükten herhangi bir menfaat sağlamıyorum, hemen her bayrak ve mesaj ile ilgilenmeye çalışıyorum ama bu başlık için gelen "tüm iletilerimin/yazdıklarımın silinmesini istiyorum" taleplerinden bıktım usandım. Bir de bu talep tek mesaj bayraklanarak yapılıyor, ne yani oturup tüm sayfaları okuyup ilgili kişinin iletilerini mi ayıklayayım? En azından iletilerin linklerini özel mesal olarak gönderseniz bir nebze yardımcı olabilirsiniz.
Rica ediyorum böyle bir başlığa yazarken gerekirse 10 kere düşünün, yine de sildirmek isterseniz sildirmek istediğiniz iletilerin linklerini özel mesaj yoluyla gönderin. Lütfen.
Herkese iyi akşamlar.
-
ne ilginç tipler var yok okuyup dalga geçiyorlarmış da işsiz insanları hor görüyorlarmış da vay efendim aramıyorlar yok şöyle yapıyorlar böyle yapıyorlar. ulan yaşadığınız ilk zorlukta gelmiş buraya dökülmüşsünüz sizi alıp napsınlar 3 gram zekanız yok mu sizin işsizlere iş bulma kurumumu bu kurum, bu ne ciddiyetsizlik.
-
Arkadaşlar merhaba, kısa bir bilgi vereyim istedim ve aklında soru işareti olanlar bir nebze olsun rahatlasın bu sayede.
-
MİT, çağıracağı şahısları neye göre belirliyor?
Cevap: Bu, sıralı tam listesi olan bir şey değil. Ben mesaj ile çağrıldığım zaman gidince sorulmuştu. Kariyer birimi personeli açık açık "onu biz de bilmeyiz" demişti. -
Süreç nasıl ilerliyor?
Cevap: Genelde mesaj yoluyla çağrılıyorsunuz. Daha sonra size 7 kısımdan oluşan süreç başlatılıyor. Öncelikle kariyer toplantısı ile kurum ve az çok iş tanımı anlatılıyor. Çalışma şartlarından bahsediliyor ve orada açıkça soruyorlar "bu şartlar altında devam etmek isteyen kalsın" kalanlar işin diğer aşamalar şöyle; yazılı sınav, dil puanı karşılamayanlar için dil sınavı, kompozisyon. Daha sonra sizi gönderip farklı bir günde tekrar çağırıyorlar, adaylardan kapsamlı bir tanıtım ve kişilik envanteri bilgisi toplanıyor. Daha sonra saha test uygulaması yapılıyor. (Bu süreçlerin içerikleri hakkında bilgi veremiyorum zira süreçler, hem sözlü hem yazılı taahhüt altına alınıyor) Tüm bu süreçlerden başarılı şekilde geçerseniz daha sonra sağlık taramanız için bir gün veriliyor. -
Süreçlerin birinde kaldım ve tekrar çağırılmadım, bu ne anlama geliyor?
Cevap: Bunun bir çok anlamı olabilir. Son adımda kalmış/elenmiş olabilirsiniz. Herhangi bir sebepten dolayı adaylık sürecinize son verilmiştir. Başka bir ihtimal süreç hala devam ediyordur ama sizi daha sonra çağırılacaklar listesine almışlardır. Bir ihtimal de şu; arşiv araştırmanız devam ediyordur ve süreciniz askıya alınmıştır. -
Süreç adımları bitti ama çağırılmadım?
Cevap: İşin en can sıkıcı yeri burası. Burada çağırılma olayı tamamen kurum içi gizliliğe tabi. Yani 5 gün sonra 5 hafta sonra ya da 5 yıl sonra bile arayabilirler. Aramayabilirler de. Sizi düşündükleri yere personel ihtiyacı kalmamıştır, sizden daha iyisini bulmuşlardır ya da size uygun bir yer çıkmamıştır ve bekleme listesinde yerinizi almışsınızdır vs. Bu kısımda binlerce senaryo olabilir. -
Olumsuz olanlara geri dönüş yapılmıyor mu?
Cevap: Yapılan da var yapılmayan da. Yapılmayanları yukarıda görüyorsunuz zaten. Çoğu burada gelip yazanlar ve sabırsızlananlar. Olumsuz olması kesin suretle sürecinizin bittiği anlama gelmiyor. Belki de sizi o an değerlendirecekleri bir birim ya da görev yoktur. Daha sonra başka bir alanda çağırılırsınız. Sabredin ve bekleyin. -
Tüm bu süreçlerde nelere dikkat etmeli?
Cevap; Sıralı tam (olmayan) liste veriyorum;
- Bu iş; bol paralı, rahat, prestijli ve havalı bir iş kolu değil. Bu meslek, 7/24 esasına dayalı, insanların gecesinin gündüzüne girebildiği ve stres katsayısı standart bir memurluktan yüksek olabilen bir meslek.(Her işin bir efsanesi vardır ancak benim duyduğumda şok olduğum bir olay "bir arkadaşın akşam 6'da şehir dışından gelip 6:30'da kendi düğününe damat olarak katıldığı yönündeydi. Belki yaşanmamıştır ancak yaşansa da şaşırtmaz. Her şeye hazırlıklı olun)
- Aileniz dışında kimseye; çağrı mesajından tutun işe alınana kadar, hiç bir süreçten bahsetmeyin. Ola ki alınırsınız, o zaman amirinize sorarsınız ve o da sizi yönlendirir. (Ailesine dahi söylemeyenlere önemli hatırlatma. Aileniz MİT mensubu olduğunuzu bilmek zorunda. Bunu kurum özellikle belirtiyor)
- Sabırlı olun ve sivrilmeyin. Ne ezik tipler ne aşırı sivri ve dik tipler bu işe uygun değil bence. Normal bir insan aranıyor.
- Hayatınızı bu işe endekslemeyin. Olmadığı zaman, dünyası başına yıkılan kişiler tanıdım. Vatana, millete hayrı dokunacak insanlar zaten başka yerde de devletine, milletine hizmet ediyor.
- Bu işe şimdi belirteceğim sebeplerden girecekseniz almazlar, alsalar da siz girmeyin;
- silah taşımak
- kurum kimliği edinmek
- ortamlarda hava atmak
- 'dokunulmaz olmak'
Özellikle son maddeye dikkat çekmek lazım. MİT, personeline kesinlikle 'dokunulmazlık' sağlamıyor. Aksine; bilinçli, farkındalığı yüksek, kendini ve çevresini bilen, insanlara ve çevreye saygılı, sadece işinin gerekliliklerini yapan kişilerle çalışıyor. En ufak bir kontrol kaybında da kurumdan size kibarca yol verilmesi kaçınılmaz. Çünkü belki her kurum her şeyi kaldırabilir ancak Milli İstihbarat Teşkilatı kontrolsüz bir güce asla ama asla taviz vermez. Devletin can damarındasınız, en kontrollü kurumundasınız. Disiplinli ve bilinçli olmanız vazgeçilmez unsur
- Geri dönüş bekleyenlerde şu tavrı görüyorum "dayımızın selamı ile gitmedik, x partisine mensup değildik ondan alınmadık vs." Bu tavır sizi bir ömür boyunca mutlu etmez ve en önemlisi de bir adım ileri götürmez. Milli İstihbarat Teşkilatı için sağcı solcu, o'cu bu'cu yoktur. Vatanını seven ve yetkinlikleri bu işe uygun olan herkes bu işe alınabilir.
- Süreç sonucu beklerken asla aylak aylak gezmeyin. İşiniz varsa yapmaya devam edin, işiniz yoksa arayın ve kendinizi geliştirin. Evde boş boş oturup ipe sapa gelmez istihbarat öyküleri, kitapları, efsaneleri okuyarak zaman öldürmeyin. Normal hayatınızı yaşayın.
- Son olarak bu süreç nasıl geçer, nerede tıkanır ya da nerede sonuçlanırsa sonuçlansın işinize bakın. Yapmanız gereken görevler sadece bu kurumda saklı değil. Tarım Bakanlığı'nda öyle bir iş bulursunuz ki çoğu istihbarat elemanından daha çok vatana millete hayrınız dokunur belki de.
-
-
güncel, yanıt bekleyen arkadaşlar tamamen vaz mı geçtiler, nedir son durum?