30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı.
-
@Tolga-Şahin 40 cevabı AL kare Lküp
-
@KNUT-Wicksell benim soruya bak bi imza sorusu yanlış mıdır die mi soruodu
-
@KNUT-Wicksell dogrudur diye hatirliyorum
-
@Tolga-Şahin cevabı ne yaptınız?
-
@KNUT-Wicksell evrakli bisi vardi onuisaretlemistim bn orda verilen hepsi dogruydu hemen hemen fakat istisnalari var cougunum hatirladigim mesela gorme engelli var tanik blndurmali yaziyor evet dogru falat blundurmadan attigida gecerli oldugu icin yanlis tek borclunun imzasi yeterli dedigi sk vardi resmi sekilde yapilan sozlesmelerde istisna olabiliceni dusundum onu osaretlemedm fakat yuzde yuz bu diye savunamam kardesim mantigima o an o uygun dustu
-
Bu ileti silindi! -
@Tolga-Şahin 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
Iktisatta appyi yuzde yuz ben eminim diyerek kac buldunuz 20 mi 40 mi 2 cevapta asiri fazla yada soru aklinda olup hocalardan brine soran oldumu
Cok net 40 bu sorunun cevabi.
-
Arkadaşlar bir ankara hukuklu olarak noksanlık sorusundaki kafa karışıklığını gidermek ve bilgi notu anlamında bir not paylaşmak istiyorum.
HUKUKİ İŞLEMLERDEKİ HÜKÜMSÜZLÜKLER:- YOKLUK: sözleşmenin esaslı(kurucu) unsuru eksiktir. sözleşme hiç kurulmamış sayılır. Örn: tarafların irade beyanlarının uyuşmaması
- KESİN HÜKÜMSÜZLÜK( Batıl olma, Mutlak Butlan, Butlan, Geçersizlik): Sözleşmenin kurucu unsurları vardır fakat geçerlilik unsurları eksiktir. Örn: tam ehliyetsizlik, muvazaa, sınırlı ehliyetsizin işlemine yasal temsilcinin ONAY VERMEMESİ
- KISMİ HÜKÜMSÜZLÜK: Sözleşmenin bazı hükümlerinin geçerlilik unsurlarının eksik olmasıdır.
- İPTAL EDİLEBİLİRLİK: Yanılma, Aldatma, Korkutma, Aşırı yararlanma hallerinde ortaya çıkar.
- NOKSANLIK (Eksiklik): İşlemin geçerli olabilmesi için icazetin arandığı durumlarda ortaya çıkar. İcazet verilinceye kadar karşı taraf işlemle bağlı kabul edilir. sözleşme, icazet verilirse geçerli, verilmezse kesin hükümsüzdür.Örn: sınırlı ehliyetsizin yaptığı yasak işleme YASAL TEMSİLCİ ONAY VERENE KADAR İŞLEM NOKSANDIR.
SONUÇ: Soruda sınırlı ehliyetsizin yaptığı işleme yasal temsilci onay verene kadar işlemin yaptırımını soruyordu. Cevap: Noksanlık/eksiklik olacak. Eğer yasal temsilcinin icazet vermediği durumda işlemin yaptırımını sorsaydı cevap kesin hükümsüzlük olacaktı
-
Müteselsil alacaklılık sorusu biri I-III diyin
-
@KNUT-Wicksell 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
şıkları tam hatırlamadığımdan net bir şey söyleyemeyeceğim
-
1-2-3 olması gerekiyor sanırım alacaklılık sorusu.
-
Müteselsil 1-2-3 Olacak arkadaşlar, 2 biraz yanıltıcıydı. Eşit paylara sahiptir diyordur. Evet borçtan kendi aralardında eşit olamayabilirler ama dış ilişkilerde eşit paylara sahiptirler. Tartışmaya gerek yo o soruyu
-
@KNUT-Wicksell 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
1 2 3 abi o sorunun cevabi. Yani hepsi dogruydu.
Ankara hukuklu arkadasim yazdiklarinin hepsini biliyoruz yani bu aciklamani cok basit kpss a grubu konu anlatim kitaplarinda dahi bulabilir insanlar..soruda ise kelime oyunu var. insanlarin (ben dahil) bilmedigi ve karistirip yanlis yaptigi konu şu:
Noksanlik terimin baska ifade sekli var mi? Mesela askida hükümsüzlük gibi.. ben şıklarda direk olarak bunu aradim bulamayinca da kismi hükümsüzlük dedim.noksanlik sıkkının olup olmadigindan haberim bile yok.
Bir de kismi hükümsüzlügü biraz daha acarak anlatip, noksanlik ile arasindaki farki anlatirsan bizi aydinlatmiş olacaksin..
Ayrica bu sinavi zorlaştiran, ösym nin cok bilinen kelimeyi direk vermeyip, 2. Hatta 3. Yazilis sekliyle vermesi oldu bence. Yani kulagı tersten tutmamizi istedi.. -
Kaç gündür Türkçe sorularını Hatırlayan var mı diyorum, Cevap alamıyorum
-
@İdari_Katip 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
Müteselsil 1-2-3 Olacak arkadaşlar, 2 biraz yanıltıcıydı. Eşit paylara sahiptir diyordur. Evet borçtan kendi aralardında eşit olamayabilirler ama dış ilişkilerde eşit paylara sahiptirler. Tartışmaya gerek yo o soruyu
öncülde müteselsil alacaklar edimi eşit iç ilişkide eşit paylaşırlar diodu.
-
@İdari_Katip 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
Kaç gündür Türkçe sorularını Hatırlayan var mı diyorum, Cevap alamıyorum
Cevap alamiyorsan kimse hatirlamiyordur abi:)
Hadi iki soru benden olsun:
1.yazim yanlisi sorusu vardi cevap 1. Öncül olan -ki ekinin ayri olmasi olacak. Az zamanim kalmisti ilk öncülü okudugum gibi yapistirdim 2saniye faln sürdü bu soruyu yapmam.
2. emin oldugum Soru ise bu aciklamanin sorusu hangisi olabilir diyordu. Cevapta, karakterleri "neye göre sectigi" şeklinde bir soru vardi. Cevap o olacak.. -
Noksanlık- eksiklik- askıda hükümsüzlük aynı şeyler. Kısmi hükümsüzlük kesin hükümsüz olan bir maddenin sözleşmenin tümünü geçersiz hale getirmemesi. Örneğin 100 maddelik sözleşme yaptık maddelerden biri ahlaka aykırı. Bu durumda ahlaka aykırı olan o madde kısmi hükümsüz olur. Diğer 99 madde geçerli sayılır. Ama sözleşmemizin tamamı ahlaka aykırıysa ya da siz tam ehliyetsizseniz ya da sınırlı ehliyetsiz olup yasal temsilci icazet vermezse sözleşmemiz kesin hükümsüz olur. 100 madde de geçersizdir. Kesin hükümsüzlük ile kısmi hükümsüzlüğün farkı bu.
Noksanlık ile farkı ise: noksanlık ya da askıda hükümsüzlük icazet aranan bir durumda icazeti vermeye yetkili makamın icazet verilinceye kadar sözleşmenin tabi olduğu hükümsüzlüktür. Onay verilene kadar sözleşme askıda hükümsüz, onay verilirse geçerli, onay verilmezse kesin hükümsüzdür. Açıklayıcı olmuştur umarım... -
- 1ve 5 cümle aynı anlamdı
- ki eki
- Karakterleri neye göre seçtiği
4.Gecekondu - cümle dolduma
6.Bodrum mimarisi - ?
8 ?
-
Ha simdi oldu sag olasin.
O kadar calistik konuya, askida hükümsüzlük ile noksanligin ayni sey oldugunu cikaramadik iyi mi.
İc iliski dış iliski nereden cikti simdi. Benim bildigim aksi kararlastirilmadikca alacaklilardan her birinin edim üzerindeki haklari esittir.
Burada da mi bi yaniltma var. Valla paranoyak yapacaklar bizi bundan sonra emin oldugumuz sorularda bile bi kulp arayacagiz -
Arkadaşlar GSMH ne yaptınız herkes 3000 diyor ama ben zeynal baktığımda net faktör geliri diyor yani cevap 2700 mu oluyor. Soruda ödemeler yazıyordu buna benzer bir soru vardı ve ödemeleri düşürmek için vermiş ve bunu hesaba katmiyordun