Torpilsiz kaymakam olmak imkansız mı?
-
Ağustos 96 doğumluyum 30 yaşındayım.Çocukluktan beri hayalim kaymakam olmak 2018de maliye bölümünü kazandım ama psikolojik rahatsızlıklarımdan ötürü hiç gitmedim.Üniversitede kaydı sililenler için af çıkmış bu affa başvurmak istiyorum.Hedefim üstten ders alarak üniversiteyi 3 yılda bitirmek.Bu 3 yıl boyuncada sıkı bir şekilde kaymakamlık sınavına çalışmak istiyorum.Yaptığım araştırmalar sonucu edindiğim bilgilere göre kaymakamlık sınavında ilk üçe girenler hiç elenmemiş bende buna güvenerek hazırlanmak istiyorum malum hiç torpilim yok sizce ne yapmalıyım?
-
Merhaba imkansız değildir. Neden imkansız olsun ki? Umudunuzu kırmayın. Ben de hazırlanıyorum iletişimde olalım lütfen.
-
@maliyeci2026 Cevabınız için teşekkür ederim.Ben kaykamakamlık hayaliyle yatıp kalkan birisiyim üniversiteyi 3 yılda bitirsem 33 de 4 yılda bitirsem 34 de mezun olacağım 1 veya 2 tane sınava girme hakkım var.Bu durum çok moralimi bozuyor.Ailem bir sene üniversite sınavına hazırlan hemşireliğe git diyor ben ise hemşire olmak istemiyorum.Üniversiteye başladığımda hemen kaymakamlık sınavınada hazırlanmaya başlayacağım çok büyük risk alıyorum ama kaymakamlıktan başka hiçbir meslek olmak istemiyorum.
-
Orasını ailenizle gorusun bence oyle karar verın. cunku sadece bır yıl ya da ıkı yıl yanı bır ıkı deneme yapmak ıcın hayatınızı sekılendırmenız cok buyuk rısk. o yuzden bence aılenızle gorusun tek basınıza karar vermeyın
-
@maliyeci2026 Hocam çok büyük riske gireceğimi biliyorum ama kaymakamlıktan başka hiçbir mesleği istemiyorum babam illa iş garantisinden dolayı hemşirelik istiyor ama ben iğne görünce korkudan elim titriyor hemşirelik mesleği hem ilgimi çrkmiyor hemde yapamam.Eğer 30 yaşında üniversiteye başlarsam 1.sınıftan itibaren kaymakamlık sınavına hazırlanmaya başlayacağım ilk grişinde kaymakam olan çok var diyorlar İnşallah pişman olmam
-
siz bilirsiniz ama torpıl gercegını de unutmayın her ne kadar ımkansız olmasa da %80 %90 ı torpılle girer kalan %10 a gırer mısınız onu dusunun kara sızın basarılar.
-
@maliyeci2026 hocam torpil bulabilir miyim bilmiyorum ama benim hedefim sınavda sağlam derece yapmak 3 sene düzenli bu sınava çalışacağım.Bu arada benim çok iyi derecede ingilizce bilgim var bu mülakat komisyonu nezdinde benim için bir avantaj olur mu?Birde kaymakamlık sınavları aralık ayında mı yapılıyor?
-
ne zaman açılacagı hakkında net bılgım yok ama https://forum.tercihiniyap.net/topic/7938/2026-kaymakamlık-sınavı-ne-zaman-açıklanır burada ve https://sosyal.kamuturk.com/forum/2026-kaymakamlik-sinavi-ne-zaman-aciklanir-bekleyen-var-mi-16 burada konu açtım takip etmek için.
-
@maliyeci2026 anladım hocam bu arada siz maliye bölümü mezunu musunuz?Bende kırıkkale maliye bölümüne afla geri döneceğim ama dil bildiğimden acaba uluslararası ilişkilere geçsem mi ki diye düşünüyorum ama maliyeyi bitirincede kaymakamlık olmazsa sayıştay denetçiliği ihtimalimde olur diye düşünmüyor değilim.