YÖKDİL SINAVI; 5 Mart 2017
-
@davetsiz bu sınavın kolay olma nedeni oydu zaten. 88,75 almışım. 1 soruyla kaçırmak çok can sıkıcı
-
@kamil neyi kaçırdın abi ?
-
@davetsiz 90 almayı. either'lı bi cloze test sorusu vadı mesela onu değiştirdiğimi hatırlıyorum zaten hataların yarısı cloze testlerden.
bir daha bu kadar yaklaşabilir miyim bilmiyorum
-
@iyimser16 "Bu sınava, başta yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar olmak üzere, yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler, üniversitelerce kendilerinden dil yeterliliği puanı istenen öğrenciler ve diğer adaylar da katılabilecek. Odak noktası, lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar, bilgisini paylaştı."
Tabi kurumların insiyatifi var mı yok mu bu noktada bilinmez kardeşim ama ben sanmıyorum ki herhangi bir kurum yökdil ile yds şartını eşdeğer tutsun,tabi dileğim eşdeğer tutmasından yana ama zor gibi görünüyor hayırlısı
-
@sofuoglu aynen abi bnde hiç sanmıyorum ki eş değer tutsunlar belki yukarlardan bi baskı gelirse öyle yani, hayırlısı artık bekleyip göreceğiz
-
Sınavın hangi araliklarla yapilacagi belli mi arkadaslar? Yds es degerliligi olacagi pek muhtemel degil bence ielts denkligini bile kaldirmisken
-
@kimkeynesyen benim de 80:) yds puanınız kaç ?
-
@pek12 68 civarı almıştım geçen sene
-
@miko Yök'ü aradım demişsiniz. Acaba bu konu ile ilgili başka bir gelişme var mı ? bir bilginiz var mı ÖSYM bu durum ile ilgili bir açıklama yaptı mı veya siz irtibata geçebildiniz mi ? Yani yökdil in ÖSYM tarafından denkliği kabul edildi mi?
-
Arkadaşlar bence yökdil yds 50 seviyesini 70 e çeken bir sınavdı, fakat bu fark , puanlar yükseldikçe kapandı.
Yani 80 yds seviyesinde olanlar için çok da muhteşem sonuçlar olmadı,85 vs görüldü.
Garip birkaç soru hatırlarım ki en zor ydslerde rastlamadık onlara.
Ki alan faktörü cidden önemli ben sosyalciyim mesela, yds çalışırken önceliğim Reading Words kitabındaki sağlık, bilim gibi konuların kelimelerini ezberlemekti, zorlanırdım.Yöldil'in kolaylığının kaymağını 70 civarı puana ihtiyacı olanlar yedi velhasıl.
Ve sınav kolaylığı fazla abartıldı, 70 seviyesini hedefleyenler için böyle bir şansın bir daha olmayabileceğini düşünüyorum (diğer değişkenlerin sabit olduğu varsayımı ile).
Herkes için hayırlısı olsun.YDS:80
Yökdil:88.75 -
@kurşunkalem Bir açıklama duymadım görmedim ben. En son yökü aradığımda kurum insiyatifinde bizim yapacağımız bir şey değil demişlerdi böyle kaldı sonrasında irtibata geçmedim yök veya ÖSYM ile . Ama ben de burdaki arkadaşlar gibi düşünüyorum sadece üniversite bazında kullanılır kurumlar denk almaz gibi geliyor son girdiğim yds ile yökdil sonucum arasında 15 puan fark var olumlu yönde . Tabi süreç gösterecek umarım denkliği kabul edilir
-
Arkadaşlar kafam çok karıştı yökdil puanını yardımcı doçentlik başvurusu için kullanılıyormu? Kimisi hayır kullanılmıyor sadece doç. Ve öğretim elemanı için yazıyor kimiside akademik yükseltmelerde kullanılacağı demek onuda kapsıyor yazıyor kesin bilgisi olan var mı acaba?
-
@Mehmet12 akademik alanda kullanılacağı kesin gibi akıllardaki tek soru işareti kurumlar kabul edecek mi ?
-
@aliveli peki ozaman neden yard.doç ibaresi yok? çok büyük soru işareti doç yazıyor öğretim elemanı yazıyor ama yar.doç yazmayınca kafalar iyice karıştı her kafadan da ses çıkıoyor yökün bu durumu bence düzeltmesi lazım. Herkes birbirine soruyor gerekli açıklama yapılmadığı takdirde hangi kurumun neye göre kabul edeceği belirsiz. Birde yds denkliği var yazıyor ama kamuda yada diğer alanlarda geçersiz deniyor ee nasıl eşdeğer anlayamadım
-
@Mehmet12 kpds üds döneminde şöyleydi kurum ilanında kendisi yazıyordu hangisini kabul ettiğini. Ama yökdil noktasında üniversitelerin kabul etmemesi saçma olur
-
yök başkanı twitterdan duyurmuş yüksek lisans ve doktora başvurlarında kabul edilecektir diye