Çeko Mezunları Paylaşım Platformu
-
Selamlar herkese. Çeko mezunlarının böyle bir başlık altında paylaşım yapmasının iyi olacağını düşünüyorum. İİBF'nin bütün bölümleri birbirine benzese de, bölüm bazında meseleyi özelleştirirsek daha faydalı olabilir. İş imkanları, mezun olunan üniversitelerin bölümle ilgili katkıları hakkında yapılacak paylaşımlar, mülakatlarda bölüme yönelik getirilen her türlü eleştirinin tartışılması gibi meseleler bu süreçte herkes için işe yarar olacaktır.
-
Aslında söyleyecek çok şey var da nerden başlanır bilinmez
-
Arkadaşlar öncelikle eşim Çeko mezunu olması dolayısıyla, hem a kadro hemde b kadro alımlarda çeko mezunlarına haksızlık yapıldığını ifade edeyim. Iyi ki Sosyal Güvenlik Kurumu var ve önceliği sizlere veriyor. 85 puanıyla, Kamu, İktisat ve İşletme mezunları 2.ve 3.merkezi alımlarda atanırken biz 4. Alıma kadar beklemek.zorunda kaldık. Ondan da umudumuz çok azdı ama neyse ki Sgk memur alımlarını sadece Çeko mezunlarından yaptı. Bunun dışında A kadro alımlarda da kurumların bir kısmının sınav ilanında Çeko'dan mezun olanların yer almıyor olması çok anlamsız geliyor. Özellikle Gazi ve Ankara Üniversiteleri gibi Çalışma Ekonomisi bölümünü ilk açan köklü üniversitelerde KPSS için önemli derslerin çoğu okutuluyor. Gazi de 4 dönem iktisat dersi, Maliyeye ait Tvs dahil.bütün dersler, Türkiye Ekonomisi ve Uluslararası iktisat, Hukuk derslerinin büyük çoğunluğu ve Genel muhasebe okutulmasına rağmen, çifte standart uygulamalari yüzünden alımlarda Çeko yer almıyor
-
Anadolu univ mezunuyum cok boş gecirdik maalesef..özellikle bizim okuldan mezun bir cekocu a grubuna cok geriden basliyor..
Ha is hukuku sos guv hukuku cok saglam işlendi onu söyleyelim.. -
Gazi üni mezunuyum şuanda da yine gazide çeko yüksek lisans yapıyorum. İş müfettişliği, sgk müfettişliği, sgk denetmenliği gibi a grubu kadroların mevzuatını iyi öğrendik ama çeko genel olarak puan türlerinde etkili değil malesef. İnşaallah bu durumlar düzeltilir.
-
bende sakarya üni çeko öğrencisiyim. Valla cekoyu bi şekilde hallederizde siz diğer dersleri nasıl hallediyorsunuz ? hukuk ve iktisat özellikle
-
@muhammet Çeko Mezunları Paylaşım Platformu içinde söyledi:
bende sakarya üni çeko öğrencisiyim. Valla cekoyu bi şekilde hallederizde siz diğer dersleri nasıl hallediyorsunuz ? hukuk ve iktisat özellikle
Calisarak tabiki..hic birini okulda göstermediler bana. Kendi emegimle hallettim simdi o derslerin bölümünu bitirenlerden bir farkim yok
-
hocam valla iş hukuku ve sosyal güvenlik hukukunu saymazsak bizde borçlar hukuku dışında ders görmedik. Diğer bölümlerde seçmeli olsa bile anayasa idare vergi ticaret falan hepsini gösteriyorlardı. Bizde o da yok. İktisat ta bi mikro makraogördük başka yok
-
İş ve sosyal güvenlik hukuku dışında diğer konulara nereden çalışabiliriz çekocu arkadaşlar? malum diğer alanlardan da çözmemiz gerekecek yeni sistemle, çekoyu gözüme kestirdim bende
-
Çeko mezunlarının en büyük istihdam kapısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve ilgili kuruluşları.
Bu yıl en çok alım yapan kurum bunlar. Önceki yıllarda da Maliye Bakanlığından sonra en fazla alımın yapıldığı bakanlık. Bu nedenle ÇEKO mezunları her ne kadar diğer alımlarda kendilerini şansız hissetseler de ÇSGB onlara öncelik tanıyor. Benim eşimde Gazi Çeko mezunu o da SGK icra memuru oldu. Darısı sizlere dostlar, burada paylaşılan kaynaklar ve üzerinde durulan dersler oldukça önemli.
-
@Antimülakat Hocam bu dediğiniz durum birazda çeko öğrencilerinin diğer iibf öğrencilerinden farklı olarak öel sektörde de tercih ediliyor olmasından. Kurum sınavlarına hazırlanan kaç tane çeko öğrencisi vardır ki?