YDS / LYS DİL UZMAN YARDIM
-
Kıymetli Arkadaşlar İngilizce ÖĞRETMEN'iyim. YDS ve Lys dilde sorularınıza yardımcı olabilirim.Birlik olursak daha hızlı pratik sonuçlar alabiliriz.
-
@Crazy-Cemil
Yds için tavsiye edebileceğiniz bir kaynak var mı acaba? -
Hocam öncelikle teşekkür ederiz burada olmanızdan dolayı. Ben 2017 ilkbahar yds sine girmek istiyorum aşagı yukarı 7-8 ay var. Kendim evde çalışmak istiyorum. İnternette bir cok video pdf kitap şaklinde kaynaklar var bunlardan faydalanarak calısmayı düşünüyorum. Ancak en büyük sorunum nerden başlamalı nasıl bir yol izlenmeli. YDS nin kendine has bir çalışma yöntemi oldugunu söylüyorlar yani ingilizce öğrenmek olsa amacım hertürlü kaynagın bana faydası olcak ancak amacım yds oldugu için gereksiz kaynaklarla zamanımı harcamamam lazım Bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir?. Not: ingilizce temelim cok iyi değil, üniversite döneminde kursa gitmiştim B2 (intermmediate) seviyesine kadar. Gramer konularını kısa calışmayla hatırlayabilirim, kelime düzeyim ise zayıf durumda.
-
Evet kaynak ve çalışma yöntemi ne önerirsiniz kursa gitmeden yapmak mümkün mü ve bunun için alt yapı olması şart mı? Olması gereken alt yapı düzeyi nedir gerekiyorsa.
-
O super baslik tam da aradigimiz Hocam benim yds puanim 52.5 bunu 70seviyesine cekmek istiyorum elimdeki tek kaynak cesur ozturkun ona calismistim ve denemeler cozmustum. Puanimi 70seviyesine cekmek icin tavsiyelerinize ve kitap onerilerine ihtiyacim var.kendim calisarak yapabilecegimi dusunuyorum tavsiyelerinizi bekliyorum
-
@Crazy-Cemil merhaba hocam İngilizcesi orta okul terk olan biri için ne önerirsiniz gramer bilgim hiç yok cümle nasıl kurulur anlam nasıl çıkarılır vs bunun gibi seviyede nasıl başlangıç yapmalıyız kitap video tarzı kurs? Şimdiden teşekkür ederim.
-
Bu ileti silindi! -
@Marycr YDS / LYS DİL UZMAN YARDIM içinde söyledi:
O super baslik tam da aradigimiz Hocam benim yds puanim 52.5 bunu 70seviyesine cekmek istiyorum elimdeki tek kaynak cesur ozturkun ona calismistim ve denemeler cozmustum. Puanimi 70seviyesine cekmek icin tavsiyelerinize ve kitap onerilerine ihtiyacim var.kendim calisarak yapabilecegimi dusunuyorum tavsiyelerinizi bekliyorum
İngilizce Gazeteleri ( Daily mirror vs ) takip etmenizi ve en az bir köşe yazısını ingilizceye cevirmenizi tavsiye ederim. Cevirinizi kontrol edebiliriz.
-
@razzlee YDS / LYS DİL UZMAN YARDIM içinde söyledi:
Evet kaynak ve çalışma yöntemi ne önerirsiniz kursa gitmeden yapmak mümkün mü ve bunun için alt yapı olması şart mı? Olması gereken alt yapı düzeyi nedir gerekiyorsa.
İngilizce gazete ve köşe yazılarını takibi ile oradaki cümle yapılarını analiz ederek bu sinavda başarıya ulaşılır. Ortak çalışma ve çeviri takibi yapabiliriz -
@adayadayı YDS / LYS DİL UZMAN YARDIM içinde söyledi:
Hocam öncelikle teşekkür ederiz burada olmanızdan dolayı. Ben 2017 ilkbahar yds sine girmek istiyorum aşagı yukarı 7-8 ay var. Kendim evde çalışmak istiyorum. İnternette bir cok video pdf kitap şaklinde kaynaklar var bunlardan faydalanarak calısmayı düşünüyorum. Ancak en büyük sorunum nerden başlamalı nasıl bir yol izlenmeli. YDS nin kendine has bir çalışma yöntemi oldugunu söylüyorlar yani ingilizce öğrenmek olsa amacım hertürlü kaynagın bana faydası olcak ancak amacım yds oldugu için gereksiz kaynaklarla zamanımı harcamamam lazım Bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir?. Not: ingilizce temelim cok iyi değil, üniversite döneminde kursa gitmiştim B2 (intermmediate) seviyesine kadar. Gramer konularını kısa calışmayla hatırlayabilirim, kelime düzeyim ise zayıf durumda.
@adayadayı YDS / LYS DİL UZMAN YARDIM içinde söyledi:
Geçmiş yılların sorularını önce bir edinin.
Cümle analizinde nasilsiniz mesela paragraf sorularını çevirmede sıkıntı yaşıyor musunuz ? -
@ahmet YDS / LYS DİL UZMAN YARDIM içinde söyledi:
@Crazy-Cemil
Yds için tavsiye edebileceğiniz bir kaynak var mı acaba?Akın Dil ve Newsweek dergisini internetten takip edin çeviri yapın
-
Bu ileti silindi! -
Tamamdir hocam saolun ben cevirilere en yakin zmanda baslicam hem halk bankasina da hazirlik olur tekrar burdan yazarim
-
@Marycr YDS / LYS DİL UZMAN YARDIM içinde söyledi:
Tamamdir hocam saolun ben cevirilere en yakin zmanda baslicam hem halk bankasina da hazirlik olur tekrar burdan yazarim
Çeviri yapmak hem terim bilginizi hem de kelime kalıp bilginizi artırır beraber hem teknikleri tekrar etmiş oluruz.
-
@razzlee YDS / LYS DİL UZMAN YARDIM içinde söyledi:
Paragraf ezberi yapın kendinizi paragrafı okurken videoya çekin ve paragrafı analiz edin. -
@Crazy-Cemil İlk olarak böyle bir fırsat sağladığınız için teşekkür ederim. Bundan önceki üç sınavda da 66.25 almış iken son sınavda sonunda 73.75 alabildim,psikolojik barajı geçtim çok şükür Kurum sınavlarına çalışırken bir günümü yds'ye ayırarak bunu daha yukarıya çekmek istiyorum ilkbahara kadar. Kelime bilgim fena değil diziler ve bilgisayar oyunları sağolsun. BBC radio dinlerim, youtubedan vice news videoları izliyorum ara ara, haberlere de günlük göz gezdirirm. Yds için irem yayıncılık kitaplarından sadece ilkine grammer anlatılana yarıya kadar çalıştım akın dilin de 40lı denemelerinden biraz çözdüm son sınavdan önce. Sınavda ne yaptım bilmiyorum ancak, denemelerde cloze testlerde hep sorun yaşıyordum, gramerim de pek iyi değil. Benim durumuma ne gibi bir öneriniz olabilir hocam, nereden çalışmalıyım sizce?
-
@sofestai Newsweek gibi gerçek anlamda kaliteli dergileri takip ederek buradaki köşe yazılarını okumak ve cümle paragraf analizi yapmak hem kelime hemde gramer yetinizi güçlendirecektir.
-
@Crazy-Cemil Hocam kpss'den iyi puan alsak da yds'siz çok sınırlı kalıyo fakat ingilizce temelim ortaokul ve liseden ibaret yds için neler yapabilirim 70 düzeylerine ulaşmak için detaylı şekilde yardımcı olursanız
-
Hocam ingilizcem sıfır lise duzeyinde kaldım yani evde kendim calsmak istesem nasil bir yol izlemeliyim
-
hocam önlisans meznları da yds ye greblıyor mu