SGK 9. PROMOSYON İSTATİSTİK AKTÜERYA
-
İstatistik Aktüerya bölümü mezunu arkadaşlar başkan yakında 9. Promosyon denetmen yardımcılığı alımı için sinyali verdi. Bizde 8. Promosyon denetmen yardımcılığında yerleşen adayları göz önüne alarak kendimize yeni gelecek ilandan 50 kişilik bir kadro isteyelim. Sanırım ilan 400-500 olacak. 2016 puanları bir yıl için geçerli. Hal böyleyken ilan gelmeden gerekli etkinlikleri yapalım.
-
BİR İİBF Lİ OLARAK ISTATISTIK MEZUNU ARKADASLARA DA SGK DA YER VERILMESI GEREKTIGINI DUSUNUYORUM CUNKU BAKTIGIMIZDA NERDEYSE HIC BIR KURUMDA YER BULAMIYORLAR. UMARIM 100 KISISI ISTATISTIK MEZUNU ARKADASLARDAN ALINIR
-
100 kişi olması biraz zor. Hali hazırda 8.promosyon için 75 puan üzeri 360 aday girdi sözlü sınava 400 kişilik sözlü sınav kontenjanını dolduramadık. 8.promosyon da atanacaklaro hesaba katarsak bu sayı 2016kpss p111 puanlılar için 260 kişiye düşecek. Eğer 100 kişi olursa gelecek ilan bu sefer 400 kişilik sınav kontenjanının 260 kişi ile sınırlı kalacağını biliyoruz. Ozaman iktisat mezunu arkadaşlara haksızlık olur. En iyisi 50 kişilik p111 ilanıdır. O zaman zaten 260 kişinin 15-20 yedeği atansa birazıda başka kurumlara atanmıs olduğunu düşünürsek tam 200 sayısı bulunur. Kimseyede haksızlık olmaz. Zaten gelirse ilan 50 kişi gelir fazlanı kurumda düşünmez dediğim sebeplerden ötürü.
-
2016 puanı ıle ılan gelmesını ben ımkansız olarak goruyorum. bana gore bu sgk sonucları dahı 1 ay sonra acıklanır tamamen daha once 3 mulakata gırmıs bırısı olarak kendı gorusum. hadı acıklanması erken surdu dıyelım bence ıl secımlerı olmadan kesınlıkle ılana cıkılmaz kı bu da en erken 2 ayı bulur. kısacası bence 2016 puanları ıle ılanın gelmesı olanaksız
-
@chebyshev detaylı ve mantıklı bi yazi olmuş tebrik ederim.şansınıza bu sene tüik te ilana çıkmadı inşallah 9.promosyona yetişirsiniz
-
Başkan hazirandan önce 9. Promosyon denetmen yardımcılığı ilanının geleceğine dair yazılan bir tweeti beğendi. Mayıs ayı içinde gelecektir demek bu. Bence yanılıyorsunuz.
-
İstatistik,Matematik ve Aktüerya mezunu arkadaşlar. Tahminim 8. promosyon açıklandıktan kısa süre sonra 9. promosyon için ilana çıkılacak. 8. promosyon sonrasında 9. promosyon için gerekli twitter etkinliklerini yapmayı planlıyorum. Lütfen 8. promosyon sonuçları açıklandıktan sonra ümitsizliğe kapılmayın ve etkinliklere sağlam bir şekilde destek verin. 50 kişilik ist/akt/mat ilanı için zorlayalım. Başlığı takip edin lütfen. Etkinlik çalışmaları başlayıncaya kadar başkan Mehmet Selim Bağlı beye bireysel olarak tweet atın. Şahsen ben 2 ayrı adresten tweet atıyorum ve inşaallah beklentimiz karşılanır.
-
@chebyshev hocam ben varim. 8. promosyonu kazansam da kaybetsem de etkinliklere sıkı bir sekilde katılacağım
Ancak iibf ve istatistik aktuerya mezunu arkadaslarla toplu bir sekilde yapilan etkinliklerde bile sayı konusunda yeterli verimi alamiyorken bu konuda nasil olacak nasil ses getirecegiz dusunmuyor degilim
Rabbim yardimcimiz olsun istatistik okuyan tum arkadaslarimdan destek isteyecegim.
Bu sene alım konusunda hele ki istatistik acisindan hic verimli degilken
Dedigin gibi kpss oncesi 50 kisilik bir alim ilac gibi gelecek -
Guy uzman yardımcılığı, tüik uzman yardımcılığı ve sgk denetmen yardımcılığı istatistik mezunları için sağlam a kadro ilan açılabilen yerler. Bunlar için taleplerinizi artırmalısınız. Özellikle 2015 yılında Ankara için 180 GUY ilanı açılmıştı. 40 kişisi istatistik, matematik mezunları içindi. Bence istatistik mezunları da, iibf'lilerin yeni yeni başlattığı birlik olgusuna bir an evvel el atmalı. Çok dar çalışma alanına sahipler, bu duruma bir el atılmalı.
-
Katılıyorum bir istatistikçi olarak ve bu sene sınava hazırlanan biri olarak ben varım ya sizler varmısımız? Şu an için sgk dan başka bi alternatifimiz yok gözüküyor 100 kişilik kadrolara sevınıyoruz 100 neden 200 olmasın ayrıca tüik yeni yapılan binasıyla birlikte bu sene en az 50 kişilik bir alımın yapılmasını temenni ediyorum ve bir dahaki guy ilanında en az 100 kişilik kadro neden olmasın?
-
Arkadaşlar istatistik facebook gruplarında artık twitter çalışması yapacağımıza dair paylaşımlarımızı yapalım. önümüzdeki haftadan itibaren.
-
Arkadaşlar kısa süre sonra gelecek olan 9. promosyon sgk denetmen yardımcılığı ilanı için 50 kişilik İst/Akt/Mat bölümü mezunlarına 2016 puanları ile kadro açılması taleplerimizi twitter etkinliği ile Başkan Mehmet Selim Bağlı'ya iletme zamanı geldi. Etkinlik için bir gün belirleyelim ve forumlarda facebookta gruplarda yapılacak olan etkinliği arkadaşlara duyuralım ve katılımı çoğaltalım.