Kamuda çalışmaya alternatif olarak ciddi ciddi düşündüğünüz eğitim,iş ve kariyer planları nelerdir?
-
Merhaba arkadaşlar.bir başlıkta ben açıyım dedim Aslında kpss de kötü denilmeyecek puanlar aldığımı düşünüyorum(genelde 83 88 arası).Yalnız malumunuz hepimiz zor,belirsiz ve sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz.İnşallah ihtiyaç kalmaz ama sonuç itibari ile bu süreçte bir B planında bulunması gerektiğini düşünüyorum.Aynı süreçte olduğumuzdan dolayı sizin de farklı fikirlerinizin olabileceğini ve tavsiyelerinizden faydalanabileceğimi düşündüm.İlk olarak kendim söylemiş olursam şuan düşündüğüm üniversite de araştırma görevlisi olmak ve özellikle eğitimimi dil üzerine yoğunlaştırmak.Buyrun sizden de alalım tavsiyeleri
-
Aslında umutsuzluğa kapılmamak adına alternatif bile düşünmemeye çalışıyorum ama okulda kalmak benim de aklıma yatan tek seçenek
-
Aynen hocam ben de bir ara umutsuzluk yaratır diye düşündüm ama bir B planında olması şart gibi geldi sonradan,çünkü süreç gerçekten uzun ve farkettim ki başka bişeyler yapmaya da baya zaman var aslında
-
Dış ticaret üzerinden bir kariyer planı çizmek. Özellikle liman şehirlerinde çalışma konusunda önü çok açık ve keyifli bir alternatif. Her ne kadar bir kaç yıl çok iyi maaşlar alınmasada bir kaç yıl sonra alınacak bir b karnesi ile maaşlar 3.000 tl civarı çıkıyor ve her yıl artan miktarlarla maaşlarda artış oluyor. Tamamen kendini geliştirmeye bağlı bir iş alternatifi diyelim.
-
@Antimülakat kesinlikle,hatta üniversite tercihlerinde ilk tercihim buydu ama sürpriz bir şekilde gelmedi.Şuan ygs kasıp boğaziçinde okumayı bile düşünüyorum bazen ve orda okuyup ciddi işler yapan arkadaşlarda tanıdım.Benim de geriden gelenlere ilk tavsiyelerimden hem bölüm hem de iş
-
Ben banka düşünüyorum. Özelde her yerde eşşek gibi çalıştırıyorlar. başka yerlerde başlangıçta 1500'ten fazla vermezler. 5 sene çalışsan da gıdım gıdım artar maaşın. Banka onlardan fazla veriyor. Ekstraları da oluyor. Yükselmek, kariyer yapma şansı da var.
-
Düşünmek isteyenler için alternatif yollardan birisi de bu. Tabi yabancı dil bilmek şartı ile.
-
Belki de haklısınız kpss bize herşeyi ıskalatıyor tüm işlerimi hayallerimi kpss ye endeksledim herşeyi işe girdikten sonraya erteledim.
-
http://unjobs.org/duty_stations/turkey
Birleşmiş Milletler ilanlarını da deneyebilirsiniz. Bir tanıdık Satın Alma işleri için girdi, 6k maaş alıyor.