Hazine Müsteşarlığı Uzman Yardımcılığı sınavı
-
@paretosef rica ederim dostum
-
Öylemiymiş bende eksik diye onaylamak istemiyordum sonra düzeltilmez filan deneyeyim bakalım
-
@legendofphoenix halletim ben teşekkürler
-
Merhabalar arkadaşlar var mi maliye hakkında onereceğiniz bir kitap?
Sağlam bir şey onerebilir misiniz böyle iktisatin erdal hocası gibi diyebileceğimiz -
@mirzanyarr Classics klasik sorulari bir araya getiren kaynaklardan + Akfondaki soru cevaplar da derli toplu bulabilmenizi saglar.
Konu anlatim icinse ben arda hakani yalin ve sistematik buluyorum. -
@kalpkalpkalp Hazine Müsteşarlığı Uzman Yardımcılığı sınavı içinde söyledi:
@mirzanyarr Classics klasik sorulari bir araya getiren kaynaklardan + Akfondaki soru cevaplar da derli toplu bulabilmenizi saglar.
Konu anlatim icinse ben arda hakani yalin ve sistematik buluyorum.Dostum cevap icin eyw
Benim maliye iyi aslinda ama sert bi kaynaktan bakmak istedim arda hakan var bende allah razi olsun -
Liste ne zaman açıklanır ki 10 gün kaldı sınava
-
Listeler açıklanmış.
-
-
@aliveli telefonda gozukmuyor. Listeyi koyma imkaniniz var mi?
-
Evet lütfen ben de bakamadım
-
İktisat 87,014
İşletme 87,554
Maliye 82,027
End. 84,929
Hukuk 80,980
Bilg. 80,585
Mat 86,196 -
Bizim sınıfın yarısı listede nerdeyse
-
yorum kişilik hakkı ihalali sebebiyle kaldırılmıştır.
-
İktisat bolumu alan sınavı için bir kaç soru tahminimi yazmak isterim dostlar teorik sorular hariç:
1.aralik ayinda Fed in faiz kararı Türkiye dolar kuru ve cari hesabına dolaylı bir etkisi olur mu? Olacağıni dusunuyorsaniz sebeplerini yazınız.
2. Enflasyon oranlarının artmasınin hangi gelir gruplarında ve meslek gruplarında etki uyandirir? Gelir dağılımı bağlamında değerlendiririz.
3. Merkez bankası rezervleri serbest piyasa ekomomi düzeninde yüksek olmalı mıdır? rezerv olarak tutulan para merkez bankasına güven duyulmayan dönemde piyasaya sürüldüğünde kuru her zaman aşağı ceker mi?
Tabi bir de bu faiz sorusu gelebilir diyeceğim de bu konu iyice politik bir hal aldi, faiz oranı ile ilgili soru gelmez diye tahmin ediyorum.
Teorik kısımda mikrodan iş gücü piyasasına ilgili daha once soru sorulmamış, bir ihtimal gelebilir.
Makrodan 1 soru is lm grafik durumunda 1 soru ise keynesyen ae modelinden
Uluslarari iktisatta 1 soru ohlin modelinden veya küçük ülke olma avantaji gibi daha ayrıntı bir soru gelebilir.(zira gecen sene herkesin kabul ettiği bir şey sorular kekdi , bunu ben söylemiyorum sınavı geçen arkadaşlar soyluyor.)
Sorular geçen seneye gore daha belirleyici olacaktır. Sinava giren kişi sayısı kaliteyi biraz daha artıracaktır. Şimdiden başarılar dilerim -
2016 Hazine Uzman Yardımcılığı Yazılı Sınavı Taban Puanları
İktisat Bölümü : 140. Sıradaki Aday 87,014
İşletme Bölüm : 80. Sıradaki Aday 87,554
Maliye Bölümü : 60. Sıradaki Aday 82,027
Endüstri Mühendisliği Bölümü : 60. Sıradaki Aday 84,929
Hukuk Bölümü : 81. Sıradaki Aday 80,980
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü : 80. Sıradaki Aday : 80,585
Matematik Bölümü : 40. Sıradaki Aday : 86,196 -
Arkadaşlar selam, sınava giderken kılık kıyafet konusunda ne düşünüyorsunuz? Saç sakal takım elbise konularını merak ediyorum. Düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.
-
Cok goze batmadan sakalin sac herhangi bir sorun yaratmaz aman takimla gelip elle gosterilen olmayin casual sekilde duz gomlek keten pantolon idealdir.
-
@legendofphoenix teşekkürler, daha önce katılmış mıydınız herhangi bir kurum sınavına? Ortam nasıl oluyor, sınavı yürütenler kimlerden oluşuyor? Tarzı aktarabileceğiniz bir şeyler varsa bilmek isterim.
-
@uyanikcaner hocam kurum kendi binasinda yapacagi icin sinavi sinav denetmenleri kurum bünyesindeki uzman veya uzman yardimcilarindan olusur hazinenin sinavina daha once girmedim. Tahminim egitim seminerlerinin yapıldığı buyuk bir salonlari var sinav burada yapilabilir.