KYK Mülakat Soruları 2017
-
Karsta oynanan oyun hangisidir? Laçin olması lazım
-
Çocuk hakları günü ne zamandır ? 20 kasım
Kış döneminde Türkiyede etkili olan basinc merkezleri hangileridir? izlanda ve sibirya -
Ahilik teskilatini kim kurmuştur ?
I. dünya savaşı esnasında kutsal topraklari İngilizlerden korumak için hangi cephe açılmıştır ? Hicaz-Yemen Cephesi -
Alıntı
Fransa'nın Cezayir'i işgal tarihi
Nato bünyesinde soykırıma uğrayan ülkeye ilk kez Türkiye'nin asker gönderdiği ülke hangisidir -
Alıntı
Samsun komisyonu gayet güler yüzlüydü. Bana zarf dışında genel kültür sorusu sorulmadı muhabbet eşliğinde geçti zarftan çıkan 2 sorum şunlardı
1-Hak ehliyeti ne zaman başlar?
2-16 Nisan 2017 tarihli referandumla HSYK'nın yeni adı nedir? -
Alıntı
KYK komisyonu gayet güler yüzlüydü ,soruları bilmek tabi ki önemlidir fakat sizin saygınız ve ifadeniz ile ilgileniyorlar bu aşikardı. Benden önce girenlere dini sorular üzerinde durmuşlar bana dini sorular sorulmadı daha çok ülke siyaseti ve politika üzerinde duruldu bunun sebebi ise verdiğim cevaplar üzerine komisyon o tarafa yönlendi ( bizim tanıdığımız senin de tanıdığın 3 isim söyle denildiğinde siyasetçilerin isimleri üzerinde durmamdı) zarf soruları:
Hangi tarihte Türk müslümanları Çanakkale'den geçip Avrupa'ya yöneldiler
TBMM'nin meclis başkanı onun dışında Ali Fethinin kurduğu parti, KYK genel müdürünün adı, hangi bakanlığa bağlı, dünya çocuk hakları ne zaman kutlanır, KYK' nın kanun numarası, sertifikalarım vardı yardım kuruluşlarından spor alanlarından bunlara dair sorular sordular öğrenciler için neler yaparsın bunları kullanarak ,mizacımı sert buldular biraz doğal olarak soğukkanlı görünüyorum bunun üzerinde durdular duruşumu saygısızlık olarak umarım anlamamışlardır -
Alıntı
KYK mülakatta bana çıkan sorular:
- FAO kaç yılında kurulmuştur
- Metal ve alaşımlarla ilgilenen bilim dalı nedir
-
Alıntı
Kütahya Kyk 1.osmanlıcada seyyare ne demektir.
2. Dünyanın ilk askeri savaş kadın pilotu kimdir.
Sözel olarak Hudeybiye antlaşmasını sordular -
Alıntı
Kyk mülakat sorularım:
Bering boğazı hangi iki ülke arasındadır. (ABD-RUSYA)
Suriyeli mültecilere iyi davranışları sebebiyle 2016 nobele aday olan illerimiz hangileridir.(Gazi Antep-Kilis) -
@burcuburcu
A.Mecit mi? -
Alıntı
Giresun KYK için Trabzon mülakatta çıkan sorular:
- Türkiye ile Azerbaycan arasında 2011 yılında imzalanan en büyük doğalgaz anlaşması? (Trans Anadolu Doğal Gaz Projesi-TANAP)
- Dünyada en büyük doğalgaz rezervine sahip olan ülke? (RUSYA)
-
Alıntı
Bir saat önce mülakattan çıktım Sinop için girmiştim. Zarf sorularım:
- Cumhuriyetin ilanından sonra tarımına başlanan ve ülkemizde en çok çıkarılan endüstri bitkisi nedir? En çok hangi bölgede çıkarılır? (Şeker pancarı / İç Anadolu)
- Gübre hammaddesi olarak kullanılan maden hangisidir? (Fosfat)
Bunlar dışında sözlü olarak bilgi sorusu hiç sorulmadı. Tamamen kendimle ilgili şeyler konuştuk 10 dk boyunca. Son olarak komisyon çok rahat çok güler yüzlüydü.
-
Alıntı
İstanbul komisyonunda girdim. Sorular Türkiye'nin coğrafi koordinatları nedir, Osmanlıda mısır valilerinin unvanları nedir.
-
Alıntı
Metalle ilgili bilim dalı
SSCB den ayrılan ilk devlet -
Alıntı
Türk tarihinin ilk veziri
FAO kuruluş tarihi -
Alıntı
İlk sesli Türk filmi, İstanbul sokakları
İngilizlerin sömürgelerden gelen yardımı engellemek için açtığımız cephe, Süveyş -
Alıntı
Bayburt için
Hattuşaş kalıntıları hangi ilimizdedir
İhya Ulumiddin kimin eseridir -
Alıntı
Bugün Ardahan için Erzurum da, Yeşilırmak Havzası projesinin tanımı soruldu? Göller yöresinden 4 il yazınız? Üniversiteye hazırlanırken gittiğim dershaneleri ve üniversitede kaldığım yeri sordular? Başka kişilere hittin savaşı kimler arasında yapıldı? Selahaddin Eyyubi'yi Kırım Savaşı ya da ilk dış borç hangi padişah zamanında yapıldı? Şikayetname kimin diye sormuşlar en fazla iklim çeşitliliği olan bölge cevabı Malezya olan kuleler ile ilgili soru Kars ta oynanan oyunun ismi bu nedir?
-
Alıntı
Malatya da mülakata katılan bir arkadaştan gelenler
1.Çocuk hakları günü ne zaman kutlanır? 20 kasım
2.Kış aylarında Türkiye'de etkili olan basınçlar nelerdir? İzlanda ve Sibirya -
Alıntı
1.Ahilik teşkilatının kurucusu kimdir ?
Dünya Savaşında kutsal toprakları İngilizlerden korumak için açılan cephe hangisidir? Hicaz-Yemen