2017 YGS Soruları ve Cevapları
- 
					
					
					
					
 2017 YGS süreci tamamlandı. Hazır olarak veya tam anlamıyla hazır olmadan bir yükseköğrenime kayıt yaptırmak için girilmesi gereken sınavların ilk basamağına adım atıldı. YGS’nin her ne kadar ilgili puan türlerine etkisi % 40 olsa da iyi geçmeyen adaylar için bu bir son değil. Çünkü hala almak istediğiniz puanın % 60’lık kısmı sizi bekliyor. Sınavı iyi değerlendirmiş adaylara gelince onlar da ikinci basamak olan LYS’ye girmeden önce önemli bir avantaj kazanmış durumda. Tabi ki bu demek değil ki bu avantaja saplanıp kalmak gerek. Yağlı güreş çığırtkanlarının söylediği gibi “Alta düştüm diye yerinme, üste çıktım diye gerinme.” 2017 YGS SORULARI VE CEVAPLARI 2017 YGS sonrası fikirler oluşturmak amacıyla sınavdan hemen sonra akılda kalan soruları ve/veya cevapları paylaşmak amacıyla bu başlığı açıyoruz. Eğer Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) son zamanlarda davrandığı gibi davranırsa sınavdan birkaç saat sonra sorulara ulaşmak mümkün olabilir. Yine de ÖSYM’nin ne yapacağı net olmadığı için biz burada Yükseköğretime Geçiş Sınavı sonrası hatırlayabildiğimiz ya da farklı platformlardan toplayabildiğimiz kadar soruları ve cevapları bir ön fikir oluşturması amacıyla paylaşmaya çalışacağız. 
 Lisans Yerleştirme Sınavı öncesi yapılacaklar veya YGS sonrası izlenebilecek yollar için forumumuzu takip etmeye devam edebilirsiniz. Uzman kadromuzla biz elimizden geldiğince size yardım etmeye çalışacağız.
 Her şey hak ettiğiniz gibi olsun. Başarılar.
- 
					
					
					
					
 Sınava katılacak forum arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Yoğun bir çalışma sürecinin ardından Üniversite kapısına ilk adımı attıracak YGS'ye saatler kaldı. Sınavın kolay veya zor olmasına, bir kaç sebepten ötürü takılmaya gerek yoktur. Sınav kolay olursa, puanlar yükselirken sıralamalar kötü gelir, sınav zor olursa düşük puanlar iyi sıralamaya girmenizi sağlar. Kısaca, puan bu işin sembolik ifadesidir, asıl olan sıralamadır. 400 puanla 100 k içerisinde olmak yerine, 360 puanla 80 k içerisinde olmak daha iyidir. Bir diğer durumda LYS'nin çok daha fazla değerli olması ile ilgilidir. LYS %60 etkiye sahip olunca, YGS'den 400 puan alma hedefi olan birisinin kötü geçtiğini düşündüğü bir sınavdan 300 puan almasının telafisi kolaydır. 
- 
					
					
					
					
 İlk aldığımız bilgi sınavın zor olduğu yönünde, bakalım sorularla ilgili yoruma henüz rastlamadık, bulduğumuzu paylaşacağız, umarım sınavınız iyi geçmiştir. 
- 
					
					
					
					
 Türkçe baya zor, tarih geçtiğimiz yıllara göre kolay, felsefe insanı felsefe yapmaya zorlayan sorulardan oluşuyordu, coğrafya bir kaç soru sağlamdı gerisi yapılabilir ve matematik normal ve seçici sorulardan oluşan bir sınav oldu. Bende sorularda katkı sağlayacağım bu başlığa. 
- 
					
					
					
					
 TARİH Abbasiler - Hunlar - Selçuklu - Osmanli 
 1921 Anayasası
 Montro boğazlar sözleşmesi
 Atatürkle ilgili 3 soru - İNKILAPLAR
- 
					
					
					
					
 sosyalbilgiler yorumdan ziyade bilgi ağırlıklıydı 
- 
					
					
					
					
 Aciklama 
 Rasyoneli 2
 Akisi bozan 4
 Hudeybiye
 Heraklitos
 İnanilmaz mecazi anlatm yoktur
 yavrusunu sütle besleyen hayvan yunus
 yumurta sorusu cvb 2
 anıt ve kitabeleri inceleyen bilim dali epigrafi
 piramit sorusu, çocuk ölüm oranı
 otodeterminizm
 yazım yanlışı sorusu sıradışı
 virgül sorusu 5
 halkçılık ve cumhuriyetçilik
 maturidi
 aristo
 üslü sayı 200
 papatya sorusu 140
 2 kök 2
 a.b + a.c=45 sorusu 27/2
- 
					
					
					
					
 FELSEFE - DİN KÜLTÜRÜ Hudeybiye Antlaşması 
 Heraklitos
 İnanilmaz mecazi anlatm yoktr yapan
- 
					
					
					
					
 TÜRKÇE Açıklama 
 Akışı bozan cümle 4. öncül
- 
					
					
					
					
 BİYOLOJİ (Bir hocadan alıntıdır!) Notral yağ 
 X e baglı kalıtım
 Soy ağacı
 Hücre ceperi
 Hangisi memeli hayvandır.
 Bir tane bilimsel süreç vardı
 Dolaşım sistemi ve sindirim sistemi vardi ancak ortaokul düzeyindeydi. Sindirim yerleri ve besinler
- 
					
					
					
					
 Matematik ve geometri baya zordu soru tipleri çok değişmiş. Din soruları ve felsefe soruları net bilgi şeklinde geliyor. Tarih, coğrafya klasik denilebilir. Türkçe de paragrafları anlamak uzun zaman aldı. Fen bilimleri kolay görünüyordu. 
- 
					
					
					
					
 Ünlü Düşmesi (Türkçe) 
 Sıra dışı (Türkçe) Ayrı yazılması gerekiyor.
 13:30 Coğrafya saat sorusu
 Matematik sıralama sorusu c>b>a
 Yavrusunu süt ile besleyen hayvan (YUNUS)
 Selçuklular ile ilgili soru vakıf,
 Atatürk dönemi sorusu Hatay ki 1939 da anavatana katılmıştır,
 kitabe bilimi epigrafi,
 iktisadi ortamın oluşması hepsi,
 Balkanlar'da inanç birliği hatırladığım sorular.
- 
					
					
					
					
 Vadi - Sırt sorusu = 600-1000 metrede 
 Gümüşün simgesi AG
 Matematik üslü sorusu 200
 İdealardan bahseden Platon
- 
					
					
					
					
 kars sorusu sovyet 
 akdeniz
 2 yumurta
 Medine sözleşmesi
 21.30
 petrol bölgesi
 küme sorusu 16
 tutarlılık
 iç ve dış tehtidler
- 
					
					
					
					
 Rasyonel 2 
 Biri 200
 A+b = 9
 C>b>a
 A çift ab cift | -||| yaptm
 Problem sorusunu biri 8.5 buldum birde 180
 Köklü sorusu 2 kök 2
 Peru cevabı
 Hakimiyet milletindir sorusu = Cumhuriyetin ilanı
- 
					
					
					
					
 Kimya Radyoaktif madde 
 Tusunami nedenleri: Volkan-Deprem
 Polinom sorusu 18
 Noktalama sorusu 2
- 
					
					
					
					
 Lokanta kombinasyon sorusu cevabı : 5 
 5-x'in alabileceği tam sayılar toplamı : 20
 Üretilen araba ile ilgili daire sorusunun cevabı : % 67
 Hakemli sorunun cevabı : 21
 Erkek kız öğrenci sıra sayısı : 36
 Küme sorusunun fark ve kesişimli olanı : 16
 İndirimli Gömlek sorusunun cevabı : 45
- 
					
					
					
					
 @Agor hocam şükür kavuşturana burada karın ağrısı çekiyorduk, sağdan soldan toplayacağız diye  
- 
					
					
					
					
 Coğrafya piramit sorusu : çocuk ölümler ile ilgili şık doğru cevap, piramitten bu bilgiye ulaşılamaz. 
 Maki iklimi sorusu : Akdeniz iklimi?
 Amerika saat farkı - 8 + 8 : 13.30 31.12.2016
- 
					
					
					
					
 Valla hocam anca gelebildim de sınav hakkında kritik de yaparız akılda kalan soru ve cevapları paylaşalım. 
 
			
		 
			
		