@enteresanthink hocam doğru söylüyorsun, her an kararların değiştiği, her an yeni düzenlemelerin olduğu kurumlarımız üzerinden kimsenin yaptığı haber kesin doğru olamaz ama sence biz o haberi yaparken soruşturmadan yapmış olabilir miyiz? Yani birisi gelip böyle dedi diye sitemizi, adımızı karalamayı göze alabilir miyiz? Tercihini Yap sitesinin veya forumunun amacı eğer ki haberler okunsun sansasyon yaratalım olsa emin olun çok yalan haber de yapabilirdik, daha çok insana da sataşabilirdik, inanılmaz umut tacirliği de yapardık, reklamımız da olurdu, insanlar da bir hafta söver sonra unutur sonra yeni umut tacirliğimiz ile tekrar popüler olmamıza neden olurlardı. Başından beri bu platform, özellikle @paretowilfredo kaynaksız, aldığı bilgiyi kontrol etmeden ne forumda ne sitede haber yapmadı, duyum paylaşmadı, biz güvenilirlik ve paylaşımı çoğaltma üzerine bir iş yapıyoruz. Bu açıklamadan sonra neye inanacağın, inanacağınız size kalmış.
Son zamanlarda forumda yaşanan troll saldırılar ile ilgili durumları da buraya yazayım, tek seferde hepsi bitsin. Bu platform kaymakamlık, idari yargı hakimliği, sayıştay denetçiliği gibi devletin önemli kadrolarına girmeyi düşünen adayların girdiği, paylaşım yaptığı, istişare ettiği bir platform. Forum üyesi olmasa da bu kadroların sınavlarına hazırlanan hemen hemen her aday göz ucuyla da olsa bu platformu takip ediyor, diğer kadroları ayrı bir yerde tutuyorum. Şimdi birilerinin bu işleri yıllardır yapması ve otoritelerinin öyle veya böyle sarsılması, birilerinin bu işler üzerinden kazandığı büyük paralar gibi durumlar düşünülünce birilerinin gıcık olduğu, birilerinin karalamaya çalıştığı bir ortama dönüşmemiz karşısında sanki suçlu forumun kendisi ya da yönetimiymiş gibi hem siteyi, hem üyeleri cezalandırırcasına biz gidiyoruz, burası da troller ile doldu falan gibi tepkileri şaşkınlık ile izliyorum. Her fırsatta aşırı derecede dikkatli olmaya çalıştığımız, üyelerin tepkilerini ve taleplerini ciddiye aldığımız gerçekleri hiçe sayılarak bir çamur da ben atayım şuraya der gibi tavırlar gerçekten beni üzüyor. Tabi ki kötü niyet yok bunu yazan arkadaşların çoğunda da ama sizden rica ediyorum bu kadar özen gösterdiğimiz konularda bir de değerli forumdaşlar olarak sizler de birilerini mutlu edecek tepkiler göstermeyin.
Agor tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
RE: 10. DÖNEM SGK DENETMEN YARDIMCILIĞI
Arkadaşlar bu whatsapp gruplarını gerçekten hız kazanmak için mi kuruyorsunuz yoksa sosyalleşmek için mi. Biz diyoruz ki forumda bilgi biriksin, veri biriksin, inatla daha mikro ölçekte takılıp sadece kendimiz faydalanalım diyen insanlar oluyor. Bakın burada 2.5 yıldır birikmiş şeyler olmasa muhtemelen burayı veya buradaki insanları bulamazdınız, whatsapp gruplarının gerekli olduğu noktalar var ama lütfen sorularınızı veya cevaplarınızı burada paylaşın ki seneye, ondan sonraki sene hatta beş sene sonra birileri bir şey aradığında bulabilsin. O kurulacak whatsapp grubuna girebilirsiniz, orada bilgi paylaşımında bulunulabilir ve sonra sınavı kazanamayabilirsiniz ve whatsapp grubunu da silmiş olabilirsiniz, sonraki ilan geldiğinde sınava hazırlanırken tekrar bir şeylerin bilgisi için yeni whatsapp grubu kurup aynı soruları tekrar sormak yerine forumda gezinip onların hepsine ulaşabilirsiniz. Biz whatsapp grubu yasağını tam olarak bunun için koyduk, lütfen siz de bu konuya azami özen gösterin.
-
RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Ek olarak sınavın açıklanmasına saatler kaldı, son saatlerde zaten burada dolu dolu içerik konuşulma ihtimali düşük, bu bir iki gün içinde insanlar biraz da deşarj olmak için buraya geliyorlar. Olağan süreçlere aşırı tepki vermek veya tepki verilecek şeylere sessiz kalmak ne yazık ki bizim toplumumuzun genetik kodlarına işlemiş. Bunun örneğini sosyal medyanın hemen hemen her noktasında, sözlüklerde görebilirsiniz, rica ederim daha sağduyulu davranalım, saygıyı elden bırakmayalım, olabildiğince anlayışlı olmaya çalışalım, bunlar hem kendi hayatımıza hem dokunduğumuz insanlara iyi gelecek, göreceksiniz.
-
RE: Bedelli Askerlik 2018
@sayıştay bak şimdi güzel kardeşim yaşın kaçtır, ne iş yapıyorsundur, hangi duygularla yazmışsındır bilemem ama eleştirilerine karşı bir iki kelam etmek zorundayım.
-
Kimsenin atom parçalayacağız gibi bir iddiası yok, çoğunluk ben dünyanın en önemli işini yapıyorum da demiyor diyorlar ki 28 gün gidersem işimden olurum, kurulu düzenim bozulur öncelikle bunun ayrımına iyi varman lazım.
-
İşten atılma halinde kıdem tazminatından bahsetmişsin sen sanırım dünyanın en demokratik, yasaların en muhteşem işlediği ülkesinde yaşıyorsun ama bil ki Türkiye'de o iş o kadar basit olmuyor.
-
İşten atılıp atılmayacaklarını bilmiyorsun insanların ama işinizden atılabilme gibi bir durum olamaz diye yorum yapıyorsun, milletin korkusu sadece işten atılmak da değil yeniden iş bulma konusundaki problem. Sen ya bu forumda 2 tane başlıkta takılıyorsun sadece ya da gözlerini her şeye kapamışsın herkes istediği an iş buluyor sanıyorsun.
-
İsrail ile kıyaslama yapmışsın ama o konuda bile bir detayı atlamışsın; kimse oradaki milliyetçiliği veya devlet ile millet ilişkisini eleştirmiyor, başkalarına yaptıkları zulmü eleştiriyor, yani kendini haklı çıkaracak bir cümle kullanmak için orada bile hata yapıyorsun.
-
Askerlik insana ne katar ne katmaz daha askere bile gitmemişken bunun hükmünü verecek durumda değilsin, askerde kendilerine bir şey kattıklarını söyleyenler de var hayatlarından 6 ayın bir yılın gittiğini söyleyen de; bu durum yaşanılan olaylara göre değişiklik gösterir.
-
Burada yargıladığın insanların sosyal çevresini, yaşam tarzlarını bilmeden bedelli yapan herkesi aynı sınıftan insanlar gibi görüp "hayatınız sizin çevrenizden ibaret değil" gibi boyundan büyük laflar ediyorsun. Bu haddi kimden veya nereden alıyorsun.
-
Bir konuda eleştiri yaparken önce kendi kafandaki önyargılardan kurtulmayı denemelisin, kim ne durumda ve ne şartlarda bedelli bekliyor bilmeden herkesin askerden kaçmak için bedelli diye çırpındığını düşünüyor olman, bedelli isteyen insanların neye istinaden bedelli çıksın diye uğraştıklarını tam olarak anlamadan yorumlar yapıyor olman bir vatanseverlik değil boş artistlik peşinde koşmaktır.
-
Zaten kutuplaşılmış bir toplumda bedelli yapanlar az ötede ağlayın, bedelli yapıyorsunuz zaten 28 günde bir zahmet yapın gibi söylemlerle insanları ötekileştirerek vatan dediğin yere nasıl bir zarar verdiğinin farkında bile değilsin, vatanseverlik sadece askere gitmekle, belli partilere oy vermekle olmuyor.
-
Bunların dışında gönül ister ki bir tane bile şehit vermeyelim, fakir veya zenginin kimsenin çocuğu askere gitmesin, sorunları olmayan huzur dolu bir toplum olalım ama bu birilerinin yüzünden mümkün değil fakat devlet burada 15 bin lira gibi sadece zengine değil orta gelirli veya belli şartlarda düşük gelirlilere bile bu hakkı tanıyorken devletin aldığı bir karar üzerinden birilerine saldırmak, birilerine sert eleştirilerde bulunmak bu sorunların gerçek kaynağını görmezden gelip zaten mağdur olan iki taraftan birine yüklenmektir ki burada da ben konuştuklarını düşünmeden, belli kalıplar üzerinden yazdığını düşünüyorum.
Saygılar...
-
-
Tercihini Yap Ailesi 2017 Yılınızı Kutlar
2016 gibi kasvet, kaos, hüzün, acı ve daha bir çok sıkıntılı kavram ve olayla dolu olan bir yılı geride bıraktık. Herkes 2017’ye umutla bakmaya çabalıyor ve 2017 yılına olabildiğince güzel anlamlar yüklüyor. 2017 ve sonrası için hepimizin güzel istekleri, arzuları ve temennileri var. 2016 yılında bireysel olarak başıma gelen birkaç küçük olay içinde sanırım en kıymetlisi, anlamlısı ve güzeli tercihiniyap.net ’i kurmamızdır. Sizinle beraber ve sayenizde yavaş yavaş güzel bir konuma gelmeye başladık ve şu ana kadar yapmaya çalıştıklarımız yapmayı arzuladıklarımızın sadece küçük bir kısmı. Umuyorum ki 2017 yılı ve sonraki yıllar hep birlikte daha güzel yerlere varır, sesimizi daha fazla insana duyurur, daha fazla insanın sorularına cevap, dertlerine derman, sitemlerine talep ve yaralarına merhem olabiliriz.
Benim ve Tercihini Yap ekibinin de dilekleri ve duaları burada bulunan güzel insanların güzel dilekleri ile aynı. Umarım yeni yılla birlikte burada emeklerinin karşılığı boşa çıkan tüm arkadaşlar ödüllerine kavuşur, Allah hastası olanlara şifa verir, farklı dertleri olanlara yardım eder, beklentileriniz ve dilekleriniz kalbinize göre olur ve daha bir sürü güzel şey sizi bulur.
Yöneticilerinden ziyaretçilerine kadar tüm Tercihini Yap ailesinin yeni yılını kutlar, her şeyin gönlünüzce olmasını dileriz.
Mutlu Yeni Yıllar.
-
RE: İyi Bayramlar! Tercihini Yap Ailesi
Ramazan demek isteyenlerin Ramazan, Şeker demek isteyenlerin Şeker Bayramı kutlu olsun. Her şeyin hak ettiğiniz gibi olduğu nice hayırlı bayramlara Tercihini Yap'ın güzel insanları.
-
RE: Mutlu Seneler!
2019 oldukça zor geçecek bir yıl gibi görünüyor fakat kalpleri ferah ve temiz tutup amaçlar için çabalamaya, mücadele etmeye devam etmek gerek. Kış sonrası bahar, şafak sonrası aydınlık. Hepinizin için yeni yıl hayırlara vesile olsun.
-
RE: 1 yıl sonraki kendine not bırak
Eğer işler istediğin gibi gidiyorsa durmadan devam et, durup baktığında istediğin gibi olmadığını fark edersen oldurmaya çalışma; yaptığın şeyi sakince bırak.
-
RE: Geceye bir söz bir şiir bırak :)
”İnsanlara en adil şekilde dağıtılan nimet akıldır. Çünkü hiç kimse aklından şikayetçi değildir.”
Montaigne
-
Bayram güzel şey, aileyle kutlamak ise bir başka güzel. Tercihini Yap ailesi bayramınız mübarek olsun. Allah tekrarlarını ve daha güzel yarınları yaşamayı nasip etsin.
Agor tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: dolar 8 oldu
@su28a ekşiden alıntı:
Göl kenarındaki bir kasabada herkes yaklaşan sel baskınını ve fırtınayı konuşuyormuş, köyün papazı; "tanrı bizi korur, korkmayın" diyormuş. Göl yükselmeye başlamış, kilise de gölün hemen kıyısındaymış. Yerliler kasabayı terk ederken kiliseye uğramışlar, papazı dua ederken bulmuşlar ve "Papaz efendi, gel araçlarımızda yer var, seni de götürelim." demişler. Papaz; "Tanrı bana yardım eder, ben ona inanırım, dua ederim" demiş. Kiliseyi yavaş yavaş su basınca tekneyle gelip "Papaz efendi gel, gidelim" diye ısrar etmişler. Papaz; "Sizi imansızlar, ben tanrıya her gün dua ediyorum, o beni kurtarır." demiş. Su iyice yükselmiş, papaz çatıya çıkmış, helikopterle gelmişler, merdiven sarkıtmışlar; "Papaz efendi, gel." demişler, papaz ise; "Siz gidin; tanrı bana yardım eder!" demiş.
Bizim papaz boğulmuş, öteki dünyanın girişinde kuyrukta yüksek sesle sitem etmiş; "Tanrım o kadar inandık, ibadet ettik, şu yaptığına bak, beni kurtarmadın." Yukarıdan gür bir ses cevap vermiş; "Papaz efendi önce haber yolladık, sonra araba, sonra kayık, en son helikopter yolladım, daha ne yapayım?"...
-
RE: KPSS MÜTERCİM TERCÜMANLIK NASIL OLUYOR/YARDIM!
Hocam sizin KPSS özelinde genel kültür ve genel yetenek testlerini barındıran oturuma girmeniz gerekiyor. KPSS içindeki alan bilgisi, eğitim bilimleri gibi kısımlar ya İİBF mezunlarını ya öğretmen adaylarını ilgilendiriyor. Öğretmen olmayı düşünen bir adayın yine genel kültür ve genel yetenek, eğitim bilimleri ve ÖABT başlıklı oturumlara girmesi gerekiyor.
-
RE: Netflix'de İzlenmesi Gereken Filmler ve Diziler
@antimülakat üstat gezegenimiz deyince ben de sana şu şarkıyı armağan ediyorum. https://www.youtube.com/watch?v=R3ce9gP-THk
-
RE: İlahiyat
@barisgor62 merhaba Barış'cım. Şu yazıya bakarsan bazı netler göreceksin.
https://www.tercihiniyap.net/yks/ilahiyat-kazanmak-icin-2021-yks-de-kac-net-gerekir-h11639.html
Tam olarak hangi üniversiteyi istediğine bağlı olarak net sayıları farklı olacaktır fakat istediğin üniversite için tabloya veya yazı içinde bizim yaptığımız hesaba bakarak oradaki netlere hem TYT hem AYT bazında 3 ila 5 net arasında eklemen senin için iyi olacaktır. Ne yazık ki okul puanın çoğu adaya göre biraz daha aşağıda.
-
Nice güzel bayramlara, tüm tercihiniyap ailesinin bayramı mübarek olsun. Daha güzel bayramlar görmek dileğiyle...
-
RE: Merhaba arkadaşlar
@Hayaller71 kodun farkı derken hocam? Bu merkezi atamalarda kurum tarafından iletilip ÖSYM tarafından şart olarak konulan bir kod. Açılan kadronun hangi kurum olduğuna bağlı maaş, özlük hakları vs.
-
RE: Merhaba arkadaşlar
@ufukkkkk hocam bölümünüz işletme, bunun ingilizce veya başka bir dilde olması o anlamda bir şeyi değiştirmez. 4431 nitelik kodu ile tercih edilebilecek her bölümü tercih edebilirsiniz. Hani diyelim ki ingilizce işletme sayılmıyor diye bir durum oldu, zaten denklik üzerinden o hakkı elde edersiniz.
-
RE: Kulak içi bluetooth kulaklık
@zenginmemur hocam Xiaomi'nin de Samsung'un da ürünleri mevcut. Ben Xiaomi kullananların memnun olduğunu biliyorum.
-
RE: Kulak içi bluetooth kulaklık
@zenginmemur kulaklık öneremem ama hocam bluetooth ile bağlantı olduğu için muhtemelen hepsi oluyordur.
-
RE: İletişim Fakültesi Mezunları İçin KPSS A / Kurum Sınavları Destek Platformu
@ruzgaring hocam daha yakın zamanda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Uzman Yardımcılığı sınavı vardı. Bu tip alımlar olabiliyor.