Vergi Müfettiş Yardımcılığı Sınavı(2017)
-
Vergi müfettiş yardımcılığına girmeden önce herkes bi 10 defa düşünsün en az, hiç tahmin edildiği gibi bir yer değil. Bir sürü kişi başka kurumlara geçiş yaptı ya da yapmak istiyor.Bu gidilen kurumlar arasında guy dahi var gerisini siz düşünün artık..
Not:Sonra demedi demeyin
Not2:Bir de kimse işsiziz vs polemiklerine girmesin ben burada mesleği tartışıyorum işsizliği değil yani başka yere gitme şansınız varsa girin diyorum... -
@prst kardeşim guya niye gitsin ki aradaki maaş farkı 1000 tl ha merkez uzmanlığa geçerler.
-
@maliyeciçocuk şartlar çok zor. Guy kurtuluş gibi olabiliyor.
-
@maliyeciçocuk SGK denetmenligine geçenler bile var hersey maaş değil.
-
performans/maaş orantısı en kötü olan mesleklerin başında geliyor. iş yükü diğer müfettişliklere göre daha ağır ve şartları zorlu. müfettişin turnikeyle giriş çıkışının takip edilmesi gibi (her yerde değil-dışarıdan bakan biri olarak tabii yazıyorum-) saçma bir uygulama da var.
-
bi memuriyet ne kadar zor olabilir acaba
-
O yüzden mi 300 kişi alıyo bırakın ya bu işleri az olan bir şey değerlidir.Ama guyların özlük hakkı artarsa guylar o zaman kıymete binecek
-
@maliyeciçocuk az olan şey değerlidir diyerek mantık sınırlarını zorluyorsun o zaman il göç vmy den değerli
-
@maliyeciçocuk 300 kişilik ilana az demen beni benden aldı kıymetli kardeşim. Karşılaştırma yapsak 3 tane kurum zor sayarsın bundan fazla alım yapan... Ayrıca şuanda vmy olan tanıdığım var yukarıda yazılanlar doğru ciddi anlamda çileli bir meslek. Vergi Müfettişi olunca karşılığı alınıyor mu bu çilelerin onu bilemem tabii
-
Sende haklısında bnim kastım daha çok maaşla alakalı 500lük göçüde unutma artı biri test biri klasik
-
@E.M.Z kardeşim o arkadaşına birde yetkisini sorsana vergi dairesi müdüründen daha havalı maaşı daha çok.İşte bu adaletsizliğin düzelmesi için guylar mahkemelik oldu
-
arkadaşlar sınava nasıl çalışmamız lazım.hani diyorum bunları tartışsak :dagger:
-
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle hepinize bu zorlu süreçte kolaylıklar diliyorum, Allah yardımcınız olsun. Mesleği yakınen tanıdığım ve sizlere yardımcı olmak için yazma gereksinimi duydum. Öncelikle mesleğe karşı önyargınız olmasın. Tamam icrası zor mevzuatı geniştir ama seven ideali olan insan için yapılmayacak bir meslek değildir. Bir yıl öncesine kadar -varsa imkanınız- başka kurumları zorlayın derdim sizlere. Ama artık işler değişiyo, idare mesnetsiz uygulamalardan Danıştay kararı ile vazgeçmeye başladı. Performans ve yetki sınavlarının müeyyidesi kalmadı. Yeterlilik haricinde B kadroya gönderme durumu da kalmadı. Tamam belki turnikesi var hoş olmayan durumlarla karşılaşabiliyorsunuz zaman zaman, ama maaşınız size yetecek ve rahat bir çalışma ortamınız olacaktır. Şu zamanda fırsatınız varken değerlendirin derim naçizane tavsiyem. Ha bi de yeterlilikten sonra çektiğiniz tüm sıkıntıları da unutursunuz tabi mesleği sevenler için diyorum. Aksi halde meslekte her gün size çekilmez gelir. Kaldı ki bu durum sadece vmy için değil her meslek içindir. Son olarak taban puan 81,3'e sıralama ise 2400lere kadar düştüğü sınav olmuştur yine 300 kişilik alımda. Hepinize iyi çalışmalar, Allah yardımcınız olsun.
-
Vmy alımı 2016 puanıyla fakat kpss sonrası(yaza sınav olacak şekilde) olmalı bana kalırsa..Kpss'ye şurada sayılı gün kalmış ve sınav bu kez bambaşka bir formata sahip..İki sınavın çalışma disiplini bu sene çok daha farklı,çakışmaları ciddi anlamda zorlayabilir...Bu ilana en çok ihtiyaç duyan adaylar,gelecek kaygısı taşıyan adaylar yalnız her planlamanın mağduru yine adaylar..Akıl alır iş değil!..
-
Var mı bir gelişme duyan ? Ne zaman çıkar ki bu izin
-
@ilanbekleyenadam bi gelişme olsa bakan söylerdi.
-
Geçen yılki 400 lük alımda 356 kişi falan yazılıyı geçmiş 330 kişi mülakata gitmişti. 200 kişiyi alıp 130 kişiyi elemişlerdi. İçlerinden biri bendim. Tam bir yıkım oldu benim için. Sonradan şöyle bir duyum aldım. Aslında alınacak kişi 200 iken cumhurbaşkanının mali denetimin artırılması isteği hasebiyle 400lük alıma çıkılmış. Sonrasında çok kişiden daha duydum bunu. Düşünün sırf göz boyamak için..Sınavına gir gel siyah istedikleri için yeni takım al vs dünya param gitmişti. İnşaAllah bu sene aynını yapmazlar. Hakkınızda hayırlısı olsun 2015ten kalma 90 civarı puanım var ama girmeyeceğim kesinlikle. Tabii bunda işimin olması da önemli etken.
-
@harmenihas kardeşim bu sınava nasıl hazırlanmıştın?Kaynak neleri kullandın?Kursa gitmişmiydinşz?Kısacası 90 puan nasıl alınır?Sınava 2 ay kalmışken programını paylaşssan?
-
Arkadaslar yani bu meslegin zor oldugunu bende biliyorum. 2 arkadasim var vmy olan birisi buyuk mukellef, birisi kucuk. Buyuk mukellef olan cok hirslidir , bos durmayi sevmezdi hic. bayram gunleri bile saat 6 da kalkip calisan biriydi ama cok cöktü. Cocukta cikmadik hastalik kalmadi. Yani isin temposunu o kdar temposu fazla cocuk bile kaldirmadi.
Digeri de kizdi. Ise girdikten sonra evlendi, kucuk mukellef o. Ama is sorunlarini kaldiramadigi icin ailesine yansitmis, kisa sure icinde bosandilar.
O yuzden burda meslege zor yazanlarin sizi kandirmak icin demedigine inaniyorum. Benim istedigim enson mesleklerden ama oyle bir kosuldayiz ki mecburuz. Olursak tabiki calisacagiz.Hem belki siz girseniz seveceksiniz, herkese zor gelen siz sevdiginiz icin kolay gelir. Meslek kolay degil, ama suan ki halimizdende daha zor degildir bence:) o yuzden calismaya devam
-
@maliyecicocuk grupta kpss için kaynak önerileri var. benim söyleyeceklerim de % 80 aynı olur hocam. kaynak dışında tavsiye istersen planlı programlı çalışmanı tavsiye ederim.alıp önüne kitaplarını sayfa sayısına göre ayırıp "ben günde şu kadar sayfa çalışırsam biter tüm kaynaklarım" şeklinde.. Allah kolaylık versin