kızılay 10 müfettiş yardımcısı ilanı
-
Arkadaslar sınav kaca kadar surer acaba fikriniz var mi sehir disindan gelenlerin donusu icin soruyorum
-
@dlkdr bu sene yapılan il göç sınavını da Yıldırım Beyazıt hazırlamıştı ve 100 soru vardı sanırım 100 dakikada sınav bitmişti. Ona göre hesaplayabilirsiniz. En kötü ihtimalle öğlen 12 de filan biter sanırım. Ben biletimi saat 3 e aldım tüm ihtimalleri düşünerek
-
@Leviathan anladim cok tesekkurler
-
Daha once cikmis olan sorulara biyerlerde rastlayan var mi?
-
Çıkmış sorular facebook da paylaşılmış
-
@işsiztarzan hangi grupta acaba soylerseniz cok iyi olur
-
Evet arkadaşlar sınav bittiğine göre soruları tartışmaya başlayabiliriz. Bana göre maliye biraz zordu zor değil de tvs vergi ağırlıklıydı ve muğlak ifadeler vardı. Muhasebede mali analiz maliyet muhasebesinden çok soru sorulmuştu. İktisat ve hukuk KPSS nin baya altındaydı seviye olarak. Her ne kadar İngilizce de kolay gibi görünse de ben yapamadigimi düşünüyorum. Muhtemelen sadece İngilizce'de baraj altı kalmisimdir. Bu arada demeden edemiyecem Yılldırım Beyazıt üniversitesi sınav işini bilmiyor bunu il göç sınavında da görmüştük ve verdiği silgiler osymnin pelikanlarindan bile kötüydü
-
Ben de alan kısmını yapıp İngilizce'de sınırda kalicakmisim gibi düşünüyorum. Belirleyici sorular vardı ancak dogrularin esas alınması ile alan kısmını çoğu kişi yapabilmistir İngilizceyi yapabilen mülakata kalicaktir
-
Dostlar Ecrimisil sorusunun cevabını bilen var mı aramızda ?
-
@Halid-Bin-Velid hocam ben de emin olmadan zamanaşımı süresinin 10 yıl olduğu şıkkı işaretledim. 5 yıl diyen var 10 yıl diyen var belirsiz tartışmalı bir konuymus zaten. Bütçe cetvelleri sorusu da yanlış geldi harcirahlar h cetvelinde giderler a cetvelinde olmalıydı siklarda ikisi de vardı
-
@Leviathan ben de 5 yıl diye biliyorum dostum.farklı bir sınavdi.dün senin belirttiğin tespitlere katılıyorum sınav bölümleri ile ilgili kısma.
-
@dividant2 aynı şekilde geçici vergi sorusunda da sıkıntı var sanırsam
-
@Halid-Bin-Velid onu direkt basit usul yaptım.çünkü basit usul hariç ticari kazanç sahipleri oder diye hatırlıyorum.ama diğer bazı sıklarda da bi tereddüt yaşadım.
-
@dividant2 Dediginiz doğru. Ücret kazancına tabi olanlar da geçici vergi ödemiyor diye biliyorum
-
Ecrimisil zamanaşımı süresine dair böyle yazıyor .
Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulunun 11.12.1998 tarih ve E.1997/169, K.1998/633 sayılı Kararına göre;4 2886 sayılı Kanununda zamanaşımı konusunda hüküm bulunmadığı, kanunun 92. maddesine göre sürelerin hesaplanmasında hüküm bulunmayan hallerde, Borçlar Kanunu hükümlerinin uygulanacağı belirtildiğinden Borçlar Kanununa göre zamanaşımı süresinin 10 yıl olacağı belirtilmiştir.
b)Yargıtay Hukuk Genel Kurulu ise;Hazinenin 5 yıllık süreye ilişkin olarak ecrimisil isteyebileceğini karara bağlamıştır.(HGK-2.4.1986 T. E. 1986/150 K. 1986/347 – HGK 15.11.1985 T. E.1984/3-154 K. 1985/913)”
İşgal tazminatında zamanaşımı süresi 5 (beş) yıldır. Ecrimisil haksız fiil olmasına rağmen BK. m. 125
deki haksız fiillere ilişkin 10 (on) yıllık zamanaşımı uygulanmaz. Yargıtay
ın kararları da bu yöndedir. -
@Halid-Bin-Velid burda bi ikilik var gibi evet.ama özellikle haksız fiil vurgusu yoktu sanki.bilemedm şimdi.diğer sıklar doğru idi kanaatimce.
-
Muhasebedeki FİFO sorusunda da şıklarda cevap yoktu. Bu hatalı sorular iptal mi edilir yoksa herkesin doğru mu kabul edilir acaba?
-
@appointment İl göç sınavında iptal edilen sorular herkesin doğru kabul edilmişti diye hatırlıyorum.Bunda da öyle olacağını umuyorum
-
@appointment bu da ayrı bir yanlışlıkti evet
-
Maliye ve İngilizceyi zorlamışlar. Maliyede soruyu anlamak için eski Türkçe bilmek gerekiyordu