TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi)

KPSS A
    2017 guy 2017 guy sınavı guy ilan 2017
    622
    14278
    3383241
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • HaniYaKi
      HaniYaKi @kahkullu Son düzenleyen:

@kahkullu urfa için hiç yorum yapamıyorum hocam.içime 'malum' da olmadı 🙂 ama 70-75 arasıdır diye düşünüyorum.

Mine'yi sevdik; o da erkek çıktı. -Babannem

K 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • K
        kahkullu @HaniYaKi Son düzenleyen:

@HaniYaKi ağzınıza sağlık hocam😂😂😂

HaniYaKi 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
        • K
          kahkullu @aycan Son düzenleyen:

@aycan tamam hocam çok teşekkür ederim şimdi anladım

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • HaniYaKi
            HaniYaKi @kahkullu Son düzenleyen:

@kahkullu bugün açıklanır mı bilmem; soru tarzlarının ve sınavın daha ciddi şekilde düzenlenmesi gibi nedenlerden ama umarım kısa zamanda açıklanır da güzel haberler alırız.

• R
              requescatinpace Son düzenleyen:

Bu kitapciktaki damga olayi nedir onu cozemedim. Dikkat ettim damgalar yazicidan cikmamis gibiydi yani elle basilmisti. İlk kez boyle bisey gordum. Gecmis yillarda olduysa ne amacla yapiliyorki

A 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
              • HaniYaKi
                HaniYaKi @karşılıkgideri Son düzenleyen:

@karşılıkgideri şu an ilk kez bir soruya yorum yapıyorum o sebeple heyecan var hafif 🙂 ben de sorunun başında verginin kapitilizasyonu yani verginin kaldırılması dolayısıyla varlığın değerinde meydana gelen artış olduğundan sadece vergiye göre hesapladım.ama cevabı ne 80 ne 100 buldum 🙂

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
                • A
                  ali27 @requescatinpace Son düzenleyen: ali27

@requescatinpace Bi de kitapçıklar niye o kadar küçüktü anlamadım 🙂

HaniYaKi J 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                  • HaniYaKi
                    HaniYaKi @ali27 Son düzenleyen:

@ali27 hep öyleydi.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                    • J
                      Jm.Keyness @ali27 Son düzenleyen:

@ali27 sınavı maliyeciler yapınca..

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
                      • F
                        ff @HaniYaKi Son düzenleyen:

@HaniYaKi inş dediğin gibi olur

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                        • S
                          ShankS Son düzenleyen:

bugün için ihtimal kalmadı galiba

J 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                          • J
                            Jm.Keyness @ShankS Son düzenleyen:

@ShankS 1,5 a kadar yolu var hocam

• S
                              senendeksi Son düzenleyen:

Arkadaşlar özel fonlar sorusu tartışmasına bende katılayım. QI. GİRİŞ

Amortismana tabi iktisadi kıymetler, işletme faaliyetlerinin yürütülmesi için iktisap edilen ve bir yıldan uzun süreli kullanılan varlıklardır. Bu varlıklar satış amacıyla iktisap edilmezler. Dolayısıyla bu varlıkların satışından doğan karlar, işletmenin esas faaliyetlerinden doğan ticari karlardan farklı değerlendirilmelidir. Sabit varlık satışından doğan karların belli bir kısmı enflasyon oranının yüksek olmasından kaynaklanan fiktif kardır. Bu kısım sermaye değer artış kazancıdır. Bunun belirli bir süre vergi dışı bırakılması işletmenin varlıklarını yenileyebilmesi olanağı sağlamak içindir. Bu yönde bir işlev yerine getirmek amacıyla yenileme fonu uygulamasına mevzuatımızda yer verilmiştir. Yenileme fonu uygulaması ile işletmelere bir oto- finansman olanağı sağlanmıştır.

II. YENİLEME FONU

213 Sayılı V.U.K.'nun 328 ve 329'uncu maddeleri hükmü gereği amortismana tabi iktisadi kıymetlerin satılması veya hasara uğraması hallerinde varlığın satış değeri veya sigorta tazminat değeri ile net aktif değeri arasındaki fark Dönem Kan veya Zarar hesabına geçilir.
                              Varlığın net defter değeri, aktif değerinden o varlıkla ilgili birikmiş amortismanın çıkartılması suretiyle bulunur.

Yine yasanın ilgili hükümleri gereğince, satılan veya hasara uğrayan iktisadi kıymetlerin yenilenmesi, işin mahiyetine göre zararı bulunur veya bu hususta işletmeyi idare edenlerce karar verilmiş ve teşebbüse geçilmiş olursa bu taktirde satışları doğan kar veya tazminat fazlası, yenileme giderlerini karşılamak üzere pasifte geçici bir hesapta azami üç yıl süre ile tutulabilir. Bu süre içinde kullanılmamış olan karlar üçüncü yılın vergi matrahına ilave edilir. Üç yıldan önce işin terki, devri veya işletmenin tasfiyesi halinde bu karlar o yılın matrahına eklenir. Bu esaslar dahilinde yeni değerlerin iktisabında kullanılan kar veya tazminat fazlası, yeni değerler üzerinden bu kanun hükümlerine göre ayrılacak amortismanlara mahsup edilir. Bu mahsup tamamlandıktan sonra itfa edilmemiş olarak kalan değerlerin amortismanına devam olunur.
                              nurdan benim anladığım doğru cevap diğer olağan gelir ve karlar hesabı doğru cevap olacak

HaniYaKi D 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                              • ukraynali
                                ukraynali Son düzenleyen:

Sınavda saydığım 65 doğrum kesin ve kesin var. Buradan okudukça bakıyorum 76 nin altına düşmez gibi görünüyor net sayım.

Bi de kesin olmayan ve hatırlamadığım sorular da var.

77-82 arası birşey gelebilir.

Tekirdağ icin bir fikri olan var mi bu konuda : )

HaniYaKi 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                • HaniYaKi
                                  HaniYaKi @ukraynali Son düzenleyen:

@ukraynali kamu hizmetlerine girme hakkı sadece t.c vatandaşlarına var diye biliyorum 🙂 1 2 sayfa geriye yürürsen ( ki forumun geriye yürümemesinin istisnalarındandır) aradığın cevabı bulabilirsin dostum.

• HaniYaKi
                                    HaniYaKi @senendeksi Son düzenleyen:

@senendeksi keşke gerekli yerlerin altını çizseydin dostum.şu bilgiyi sınavda yanıma koy üşenip okumam 🙂 bırak yanlış çıksın

safiTÜRK69 S 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                    • safiTÜRK69
                                      safiTÜRK69 @HaniYaKi Son düzenleyen:

@HaniYaKi vallahi bende okumam. 🙂 özel fon yaptım o değilmiymiş ? 😄

Gitme ey yolcu, beraber oturup ağlaşalım...

• HaniYaKi
                                        HaniYaKi @safiTÜRK69 Son düzenleyen:

@safiTÜRK69 🙂 diğer olağan gelir ve karlar' mış.

safiTÜRK69 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                        • S
                                          senendeksi @HaniYaKi Son düzenleyen:

@HaniYaKi hocam telden ancak yapabildim.Kısaca diyor ki özel fon kullanırken amortismana tabiyse kullan diyor. Ama gib ne der bakalım 🙂

• safiTÜRK69
                                            safiTÜRK69 @HaniYaKi Son düzenleyen:

@HaniYaKi yandık.

Gitme ey yolcu, beraber oturup ağlaşalım...

• 1
                                            • 2
                                            • 525
                                            • 526
                                            • 527
                                            • 528
                                            • 529
                                            • 713
                                            • 714
                                            • 527 / 714
                                            • İlk ileti
                                              Son ileti