İibf vs hukuk
-
Arkadaşlar benim şu an ki ygs siralmama ve netlerime bakacak olursak
Erzincan hukuk
Ondokuz mayis hukuk tutuyor inşallah
Ama çokta iyi fakülteler olmadigi icin yildiz teknik iktisat veya ankara uni. Maliye düşünüyorum hangisi daha mantikli ?
Her ikisine de yetenegim var. İktisat oldugunda arti bir dil ogrenebilirim -
Marmara iibf mezunu olarak Hukuk derim. İibf'de dil öğrensen bile yapabileceklerin sınırlı ve herhangi bir gücün olmaz. Hukuk'ta hem sana verilen haklar hemde para kazanma olayı güzel. Kendi büronda kendi işlerini yaparsın. İlla Kamu'ya gireceğim dersen bile Hukuk iibfden avantajlı.
-
aynı şekilde bir karar vermem gerekti ve maliye seçmiştim. Sen okula öğrenmek için gittiysen hem kpss hem özel sektör için gayet işine yarar. Multidisciplinary bir bilim dalıdır. Hukuk derslerini de öğrenirsin, borsayida, finansı bütçeyi, muhasebeyi de vergiyi de.. seçmeli dersler senin uzmanlığıni belirler. Ayrıca son sınıfta mali iktisat, İktisadi gelişme vb. dersleri , seni gerceklikten uzak matematiksel iktisattan daha çok tatmin edebilir.
-
Hukuk seç
-
@nissaerciyes ygs ile giremezsiniz bu alanlara.önemli olan Lys.şimdiden şu tutuyor bu tutuyor demek yanlış olur.Lysye de daha var bildiğim
-
hukukun artıları daha fazladır iibfye göre.sadece hukukçuların yapabildiği birçok kadro var.(avukatlık,savcılık,adli yargı hakimliği,idari yargının en az %80i, gibi)buna karşılık iibf kadrolarına belli istisnalar dışında hukukçular kabul ediliyor.ayrıca iktisat öğrenirsen kaymakamlık da olabilir.hukuk okurken iibfye göre daha fazla saygınlığın olur.bir de şu var ki iibf de rekabet daha fazla.yani iyi bir iibfli bile olsan işe girmek zor ve uzun sürebiliyor.buna karşılık 2000 küsür kişilik hakimlik alımlarının yapıldığı,kurumların yüzlerce kamu avukatı aldığı düşünülürse iyi bir hukukçunun işe girmesi zor değil.tabi sevmek de lazım.yani sen mesela iibf bölümlerine çok ilgiliysen çok seviyorsan iibf de olabilir.hukuk seçeceksen mutlaka ezber yapmayı sevmen ve sözele ilgi duyman lazım.tercih senin.hakkında hayırlısı olsun
-
Hukuk fakültesinde neresi tutuyorsa orayı seç ve oku. Zamanında Selçuk hukuk İ.Ö. ile Hacettepe Siyaset Bilimi ve Kamu Yön. arasında çelişki yaşayıp, ikincisini yukarı yazarak çok büyük bir hatayı elimde olmayan sebeplerden ötürü yapmış bulundum. Türkiyede olmayan saygıdan birazcık nasipleneyim diyorsan hukuk okumalısın.
Basit örnekle açıklayayım: Bugün iibf mezunu bir düz memur maaşı 2.200-2.600 tl arasında kurumdan kuruma değişir ve ek göstergesi de 2.200'dür. Oysa avukatın aldığı maaş 3.600-5.000 tl arasında değişir, ek göstergesi de 3.000 'dür. Yani işin özü: hakim/savcı olamasan da kurum avukatı bile olsan bir iibf mezununun girebileceği en iyi mesleklerle (A kadro uzmanlık/müfettişlik) kafa kafaya gelecek düzeyde bir standartın olur. Kariyer ve maaş açısından da aynı tatmini sağlar.
Iibf'deki en iyi üniversite/bölüm < hukuk'taki en kötü üniversite/bölüm. Her anlamda olay budur, şehirlerin cazibesine kapılıp tercih yapma sakın, sonrası büyük hüsran doğurur. Bir de kendine yabancı dil katarsan, okul sonrası direk istediğin yere girersin. Son olarak bir hukuk mezunu, iibf mezununun girebileceği çoğu a kadro sınavlara girme hakkına sahiptir.
-
Ilgin varsa hukuk secmelisin. Iibf mezunuyum, dgs e giricem bu yil hukuka tamamlayabilmek icin. Keske en bastan iibf yerine hukuk okuyabilseydim.
-
@nissaerciyes kardeşim bu iki bölümden hukuk seç derim ayrıca psikoloji bölümünü bir düşün
-
İstersen Boğaziçi iktisat işletme oku , en gelişmemiş ilin üniversitesindeki hukuk ile kıyaslanamaz. Bütün İİBF bölümleri 10 yıl boyunca kapatılmalı. Çok fazla mezun var . İİBF okuyacak isen en az 2 yıl günde 10 saat KPSS artı İngilizce çalışmak zorundasın. Ki sen yeni gitcen okula ki 5 sene sonra 2 sene ders yetmez olur en az 3 sene... Hemşirelik tutuyor ise yaz bu şeylerle uğraşma...
-
@nissaerciyes ben odtu sbky mezunuyum dilim de var odtu ya da bilkent gibi uni lerde iibf de okumayacaksan kesinlikle hukuk oku hatta hukuk gibi secenegin varsa kesin hukuk oku
-
kardeş odtü, boğaziçi, sabancı, koç, tobb gibi üniversiteler değilse iibf asla düşünme. ankara üniversitesi mezunları bile ayağa düştü. hukuk'u tavsiye ederim.
-
Bu kadar cevap alacağını sanıyorum arkadaşımızın kendisi de inanamıyordu, cevaplardan sonra kayboldu gibi:)
-
Bir eşit ağırlıkçı için öneri, puanın iyiyse ve bölüm konusunda kesin çizgilerin yoksa hukuk, pdr ve psikoloji okuyabilirsin. Ayrıca öğretmenlikleri de düşünebilirsin. Kesin kararlı değilsen siyasal veya iktisadi ve idari bilimler fakültelerini unut. Derdin kendini geliştirmekse hepsi olur fakat mezun olduktan sonra kendini yiyip bitirirsin.
-
@Antimülakat bizim hassasiyetitimizi görünce bizim gibi olmak için iibf seçti galiba
-
@Fişek-MORGEN içimden dedim ki keşke bizim tercih zamanımızda da böyle siteler olsaydı, hayatımda bir çok şey daha farklı olurdu, büyük ihtimalle siteyi takip eden çoğu arkadaşımızın da böyle olacaktır.
-
@Antimülakat hocam sen ne diosun yaw ben cahillikten o kadar muzdaribimki arkama her baktığımda ne kadar da bilgisiz ve cahilmişim diyorum ve bunu hergün hala yaşıyorum. Böyle bilgilendirici kaynakları ve yaşanan tecrübeleri okusaydım tecrübeyi tecrübe etmezdim .
-
@Fişek-MORGEN Neyse bundan sonra tercihiniyap hep varolur ve arkadaşlarda buradan sorarsa sanırım çok büyük bir amme hizmeti yerine gelmiş olur diye düşünüyorum.
-
@diamond Ben de ODTÜ siyaset hazirliktayim hukuk kazanabilirmisim merkezi yatay geçiş yapsam pişman olur muyum yapamıyorum burada Sakarya hukuk çıkıyor gitmeli miyim[bağlantı metni](
- link url)
-
@merve4 Farklı bölümlere geçiş oluyor mu bilmiyorum ama oluyorsa mutlaka geçin. Halihazırda ingilizce sbky bölümü mezunuyum gerçekten ileride çok sorun yaşarsınız. Mülkiye felan olsa en azından Türkçe eğitim olduğu için hukuk iktisat maliye vb. dersleri görüyorsunuz ,mezuniyet sonrası sınavlar için elzem dersler bunlar. Fakat eğitim dili ingilizce olunca hukuk dersleri dahi yüzeysel işleniyor. İngilizce eğitim verilen okulllar akademisyenliğe yönelik öğrenci yetiştiriyor. Türkiye şartlarında da akademilerin durumu malum. Yapılabiliyorsa kesinlikle geçiş yapın.