Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
“Benim onu sevmemin nasıl bir mucize olduğunu bilmiyor. Belki de sıradan ve vasıfsız bir şey gibi görüyor bunu. O da haklı. Neredeyse tanıyan herkes sevmiş onu. Farklı boyutlarda elbet. Ama bir şekilde sevmiş. Zaten onu birazcık tanıyan birinin kayıtsız kalması, sıradan biri gibi davranması mümkün değil. Fakat ben ne yapabilirim? Anlatamıyorum. Anlatamamamın sıkıntısı içimdeki telaşı kat be kat artırıyor... Seni en çok ben seviyorum desem, en başka ben seviyorum ve en başta, herkesten çok, en çok, en... Ne en? İçimden geçenleri bilse koşup boynuma sarılır. Oysa sadece anlatabildiğim kadarını biliyor. Anlatabildiğim kadarını... Anlatabildiğim kadarıyla ne yapılabilir?
Birer çay içilebilir belki..”Tesirsiz Parçalar/ Ali Lidar
-
. . . . . . . .
-
Kapkara artık tüm yapraklar.
Göğsüm daraldı.
Sevgili kül,
Hazin kaderimdeki sefil lezzet,
Acılı göğsümde,
Asırlarca kal benimle...A.S.Puşkin
-
“Öyle hissediyorum ki, insanların sahip olduğu elektrik süpürgeleri, buzdolapları, çamaşır makineleri gibi tüm bu benim 'yaşam lüksleri' dediğim metalara rağmen eskiden yaşam daha iyiydi ve insanlar daha arkadaş canlısıydı.”
Anthony Giddens
-
"Zor be kadın; ama sen dur bakalım,
Yakında yeni bir gezegen bulunur nasıl olsa.." -
Umutsuzca ve soluksuzca yuvarlaniyordum bir boşluğun içinde. Bir çocuk elimi tutmaya çalışıyor, yalvaran bir sesle dur artık kaboluyorsun, kendini neden yok ediyorsun diyordu. Sözcükler anlamsizlasmis ve anlamlar karismisti. Düşlerim duvarda yazılı bir yasaklı şiir gibi öksüz ve unutulmustu. Oysa hep kavgasiz Yarınlar, mutlu çocuklar düslemistim. Sahi çocuklar hala gülüyor mu? Onlar da toprakta ayakkabisiz oynuyor muydu? Aklım karışıyor, vebali bir hasta gibiyim. Umutsuz ve bir başıma kalmış gölgeler büyütüyorum etrafımda. Karanliktayim ve bana yol gösterecek bir ışık ... Hayır başkasının ışığıyla olmaz ruhumu, varligimi, koşullara baglayamam... tek ışık bir cocugun gülüşünden gözlerinden insanlığa yayılan bir sevgi sarmali olmalıydı. öylesine masum öylesine temiz yarinlarimizi kurtaracak kadar cesaretli...
-
Kurban Gelir Payın Yoktur
Haftan Yoktur Ayın Yoktur
Ankara'da Dayın Yoktur
Mamudo Kurban Niye Doğdun? -
Ben geceye bir hikaye bırakayım, alıntıdir ben aldım kabul ettim.
Tolstoy’ un " İnsan Ne İle Yaşar " adlı kitabında, çiftçi Pahom’ un hazin ve ibretlik öyküsü yer alır. Sıradan kendi halinde bir çiftçi olan Pahom, daha zengin bir hayatın hayalini kurmaktadır. Uzak bir yerlerde, cömert bir reisin karşılıksız toprak verdiğini duyunca, daha çok toprak elde etmek için reise gidip talebini iletir. Gerçekten de Reis herkese istediği kadar toprak veren cömert biridir. Pahom’a “Sabah güneşin doğuşundan batışına kadar katettiğin bütün yerler senin fakat güneş batmadan yeniden başladığın yere dönmen lazım.” der. “Yoksa bütün hakkını kaybedersin.” Pahom güneşin doğuşuyla beraber başlar yürümeye. Tarlalar, bağlar, bahçeler geçer. Tam geri dönecekken gördüğü sulak bir araziyi es geçemez. Şu bağ, bu bahçe derken bakar ki güneşin batmasına az kalmış. Koşar, koşar, ama kesilir takâti. Halsiz adımlarla yürümeye devam ederken, Pahom’un burnundan kanlar damlamaya başlar. Tam başladığı noktaya yaklaşmışken, bir an yığılır yere ve bir daha kalkamaz… Reis olanları izlemektedir. Çok kereler şahit olduğu olay yeniden vuku bulmuştur. Adamlarına bir mezar kazdırır. Pahom’u bu mezara gömerler. Reis Pahom’un mezarının başında durur şöyle der: “Bir insana işte bu kadar toprak yeter." Mütemadiyen biriktirmek istiyoruz. Yiyemeyeceğimiz kadar erzak, giyemeyeceğimiz kadar kıyafet, kullanamayacağımız kadar eşya, oturamayacağımız kadar ev… Gözlerimiz midelerimizden, arzularımız ihtiyaçlarımızdan daha büyük… Tüketmeye de çok meraklıdır insan. Biriktirdiği paranın, eşyanın, malın mülkün yanında zaman tüketir, söz tüketir… Benlik biriktirirken, benliğini tüketir… Sofraya koyabildiğimiz bir bardak çayın, zeytine, ekmeğe ulaşabilmenin bir zenginlik olduğunu ne zaman fark edeceğiz? Gören bir gözü, tutan bir eli, yürüyen bir ayağı satın alamayacak ve kaybedince tekrar sahip olamayacak kadar fakiriz hepimiz. Aldığı maaşı yetiremeyenlere, modayı takip edemeyenlere, evini beğenmeyenlere, mekanı dar bulanlara, daha çok para için, hesabı daha fazla kabartmak için çırpınanlara da yeter toprağın altı. İhtiraslarımız, bitip tükenmeyen arzularımız için, az bir toprağa ihtiyaç var sadece.
-
''Canavarlarla savaşan dikkat etmelidir ki kendisi de bir canavar olmasın. Eğer boşluğun içine uzun bir bakış atarsanız boşluk da size geri bakış atar.''
Friedrich Nietzsche
-
"En akıllı kişiler, en cesurları da olmaları koşuluyla, genelde en acı verici trajedileri yaşayan kişilerdir; işte bu yüzden de yaşama saygı duyuyorlar, çünkü yaşam onlara en büyük muhalefeti oluşturuyor"
Friedrich Nietzsche
-
“Zulme sessiz kalan bir gün zulme uğrar, haksızlığa karşı durmak insanın onurudur.”
-
“Çok güzel kararlar aldım, muhtemelen uygulamam.”
Y.T.
-
Uzun süredir forumdayim ve bundan büyük mutluluk ve keyif aldım. Dost canlısı ve birbirine her anlamda yardimci olan insanlarla beraber olmak güzeldi. Paretowilfredo ve arkadaslarina cok tesekkur ederim bize sundukları bu ortam icin. Artık burdan ayriliyorum. Kimseye bir kırgınlığım yok. Kırdığım olduysa hakkını Helal etsin. Uzatmanın anlamı yok:) Allah yar ve yardımcımız olsun.
-
Ne kadar da zavallisin hirslarin ugruna karakterinden ödün verirken,
Ne kadar da korkaksin yüzüme baktiginda gözlerini kacirirken,yalanlarini suratina bir bir sayacagimi hisseder gibi,
Kötu niyetin zihnini örumcek agi gibi sardiginda ne kadar da küçüksun bir toz zerresinden hallice.
Yargilarken birilerini bilmeden yasadiklarini, ne kadar da kararmis kalbin kömür karasinca,zifiri..
Hor görurken ezilmisi, mazlumu ne kadar da zalimsin, onlarin kotu sonlarindan bi haber.
Kimse yasattigini yasamadan göçmezken bu alemden,
Ne kadar da bihabersin Allah'in yuce adaletinden.Geçen yıl GUY mülakatına 16 gün kala yazmışım, olumsuz sonucu hissetmiş gibi.
Sonuç, 7 ayda değişen hiç bişey yok ama Allah'ın adaletine olan inancım baki.. -
Bütün korkularıma, kırgınlıklarıma güvensizliğime ve çaresizliğime
Belki en iyi hayallerim iyi gelir diyebilirim
Ama hiçbir şey annemin karamsarligimi görerek şu dile döktüğü teskin edici cümle kadar rahatlatamaz"Hiçbir şey senden daha önemli değil"
-
@falanfilan :):):):) annelerimiz iyi ki hayattalar di mi falancım, keşke annelere ömür biçilmeseydi, benim hayattaki en büyük korkumdur . Canını sıkma ben de yıllardır eleniyorum mülakatlardan ama bir gün olacak
-
@accosator benim de öyle:( gözlerim dolar hep onsuz geçmesi gereken yılların varlığından bahsedilince... Kazanmayı da en çok onun için istiyorum, o gözlerindeki ışıltiyla gururlanmak
-
Haydi Abbas, vakit tamam;
Akşam diyordun işte oldu akşam.
Kur bakalım çilingir soframızı;
Dinsin artık bu kalb ağrısı.
Şu ağacın gölgesinde olsun;
Tam kenarında havuzun.
Aya haber sal çıksın bu gece;
Görünsün şöyle gönlümce.
...
Cahit Sıtkı Tarancı -
Mutsuzlukdan söz etmek istiyorum