Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
‘Sevgiyi muhtesem bir iyilikle, yucelikle dusunmek gibi evrensel bir hatamiz var. Oysa bencil bencilce sever, zalim zalimce. Mori Morisso’nun dedigi gibi sevgi asla sevenden daha iyi degildir.’
2020 KPSS anısına... -
-
Hiç şüphesiz yaptığım en doğru şey, kendini vazgeçilmez sanan insanlardan uzaklaşmam oldu.
-
-
Bizim sevmedigimiz kimse yoktur,
Belki biraz gonlumuze serin gelen vardir. -
Yarın için kaygılanmayın bugünün derdi bugüne yeter .
-
"Ya işte böyle evlat , çok verir az alırsın .Anlasanda anlatamazsın ."
-
Ne de olsa kışın sonu bahardır. Bu da gelir bu da geçer.
-
Bu ülkede hak yemek, sol elle yemek yemek kadar dikkat çekmedi.
| İsmet ÖZEL
-
"o iyi insanlar o güzel atlara binip, çekip gittiler
demirin tuncuna, insanın …" -
Kırılır da bir gün tüm dişliler
Döner şanlı şanlı çarkımız bizim
Gökten bir el yaşlı gözleri siler
Şenlenir evimiz barkımız bizimYokuşlar kaybolur çıkarız düze
Kavuşuruz sonu gelmez gündüze
.
.Necip Fazıl Kısakürek
-
-
Bir tutam huzur gerek
-
"Hiç bir zaman yaptığım hatalardan daha büyük olmadım ."
-
Yolculuk ne kadar uzun bilmiyorum ama tek bildiğim bu yağmurlu yolda tek başıma yürüdüğüm
-
Acıyan yerlerini öpecek biri varsa hayatında; önemli olmaz düştüğün yerler, atıldığın kuyular, aldığın yaralar, yalan çıkan bildiğin bütün doğrular. İşittiğin tüm kötü sözlerin yeri bile, çabuk iyileşir o zaman. Nasihat etmeden, küçümsemeden dinleyen, anlatırken bile geçecekmiş gibi gelen, yuva sıcaklığında bakışlarıyla içini ısıtan, seni olduğun gibi kabul eden, değiştirmeye çalışmayan, istediği kalıplara uymasan da seni sevmekten vazgeçmeyen biri varsa eğer, korkma incinmekten. Bırak sıyrıklar olsun dizlerinde. Öper ve geçer...
Turgut Uyar
(ahh keşke benim hissetiğim duyguları "O" da hissetse...)
-
-
Biliyorum sana giden yollar kapalı
Üstelik sen de hiçbir zaman sevmedin beni
Ne kadar yakından ve arada uçurum
İnsanlar, evler aramızda duvarlar gibi
Uyandım uyandım, hep seni düşündüm
Yalnız seni, yalnız senin gözlerini
...
Tek yanlı aşk kişiyi nasıl da aptallaştırıyor
Nasıl unutmuşum senin bir başkasını sevdiğini -
Şimdi tekrar ne yapsam dedirtme bana yarabbi
Taşınacak suyu göster, kırılacak odunu
Kaldı bu silinmez yaşamak suçu üzerimde
Bileyim hangi suyun sakasıyım ya rabbelalemin
Tütmesi gereken ocak nerede ?'İsmet ÖZEL'
-
Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne.“O olmazsa yaşayamam.” demeyeceksin.Demeyeceksin işte.Yaşarsın çünkü.Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki.Çok sevmeyeceksin mesela. O daha az severse kırılırsın.Ve zaten genellikle o daha az sever seni,Senin onu sevdiğinden…Çok sevmezsen, çok acımazsın.Çok sahiplenmeyince, çok ait de olmazsın hem.Hatta elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin.Senin değillermiş gibi davranacaksın.Hem hiçbir şeyin olmazsa, kaybetmekten de korkmazsın.Onlarsız da yaşayabilirmişsin gibi davranacaksın.Çok eşyan olmayacak mesela evinde.Paldır küldür yürüyebileceksin.İlle de bir şeyleri sahipleneceksen,Çatıların gökyüzüyle birleştiği yerleri sahipleneceksin.Gökyüzünü sahipleneceksin,Güneşi, ayı, yıldızları…Mesela kuzey yıldızı, senin yıldızın olacak.“O benim.” diyeceksin.Mutlaka sana ait olmasın istiyorsan birşeylerin…Mesela gökkuşağı senin olacak.İlle de bir şeye ait olacaksan, renklere ait olacaksın.Mesela turuncuya, ya da pembeye.Ya da cennete ait olacaksın.Çok sahiplenmeden, Çok ait olmadan yaşayacaksın.Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi,Hem de hep senin kalacakmış gibi hayat.İlişik yaşayacaksın. Ucundan tutarak…