Sitenin adı Tercihini Yap, GUY'da kimse Tercihini Yapamıyor!
-
Bu konu için bazı öneriler:
1- En çok çalışmak istediğiniz ili ya nasip deyip yazın ve geçin.
2- İlk aklınızdan geçirdiğiniz ve puanınızın o anda yeteceğini düşündüğünüz ili ya nasip deyip yazın ve geçin.
3- Olmazsa üzülmeyeceğim diyerek, memleketinizi veya memleketinize en yakın ili ya nasip deyip yazın ve geçin.
4- Beklemesi ayrı dert, il tercihi artı dert, yeter artık kararımı verdim ya nasip deyip yazıp ve geçin.
5- Beş katı sınava giriyor, bir katı atanıyor. Bu nedenle gelirse gelir, gelmezse de belki daha iyi bir sebeptendir ya nasip deyip yazın ve geçin.Bunları düşünürken şunu da hesaba katmayı unutmayın. Bu sistemle 2.000 kişilik atama ile puanlar yine bazı illerde 75 puanın altı görecek. 78 puanlı kişi stresli, 76 puanlı kişi stresli, 80 puanlı kişi stresli hadi bunları bir nebze anlarımda 82, 83, 84 puanlı olanlarda fazla stres yapmasınlar. 90 puanlı insanlar sınava girecekmiş girsin dostlar bu her zaman olan bir şey. Matematiksel olarak 90 puanın üzerinde kişi sayısı 450 civarında. Bunlarında yaklaşık 250'si ya atandı ya da GUY düşünmüyor. Geçen yıl 90 puan üzeri alanlarda bekleyen sayısı da çok azdır. Bu hesapta bu stres neden? 90 puan üzeri 300 aday olsa, bunu açılan il sayısına bölsek il başına 10 kişi düşüyor.
Boşa stres yapma, tercihini yap! Ya nasip de ve geç:)
-
@Antimülakat o zaman soru geliyor her sene p35 puanı hesaplanıp sıralamada olan kaç 80 üstü sınava başvurmuyor??
-
@miss-smith hocam bunu bilmek mümkün mü dersen, maalesef değil. Bir çok neden var bunu hesaplayamamak için? Öncelikle guyda puan listeleri yayımlanmıyor bu birinci durum. İkincisi her yıl a kadro da atama sayısı aynı olmuyor. Üçüncüsü her yıl girenlerin durumunu bilmek mümkün değil, örneğin bu sene sınava girerek 80 puan üzeri alan kaç kişi GUY'dan daha iyi bir işte çalışıyor, geçtiğimiz senelerde ne kadardı? Daha bir çok soru var ve bunu hesaplamakta gerçekten imkansız. Ben bizim ekipten yola çıkayım? 83 üstü bende var, 87 civarı pareto da vardır, 82 üstü aliveli, geçtiğimiz yıldan 6 eski yöneticimiz vardı hepsi GUY ve daha üstünde yerlere atandı ve puanları da 82-92 arasıydı, oradan da 6 düş. Hepsi 2015 puanı hiçbirimiz giymeyecek olsak bizden katkı 9 KİŞİ ile sınırlı
-
tahminimi söylüyorum 2500 kişi vardır.
son guy alımını ve sgk alımlarını önemsemek lazım.. -
@Antimülakat @davetsiz geçen sene 1750 lik alımdaki guylar mülakat sonuçları kpss başvurusundan sonra açıklandı onlarda girdi kpss ye ve illaki 80 üstü alanlar çoğunluktadır
1750 geçen seneden guy hadi 1000 olsun 80+
(İl tercihi yaparlar mı yapmamalılar)
300 de dershane hocaları olsasoruları görmek için giriyor 80+
500 de guy veya mhuy olup üst kadrolar için girenler olsa 80+
En iyi ihtimal 1800 kişi oluyo -
@Antimülakat listelerin açıklanmaması kötü bişey mesela diyoruz ki antalya geçen yıl 73 ile kapattı ama söyle bişeyde olmuş olabilir
349 adayın puanı iyidirde 350. 73 tür
O dağılımı göstermiyor gib . Bu gib'in herşeyi sorun -
@miss-smith sayı çoktur. Vmy, sgk denetmen, il göç, il planlama hatta merkez uzman olanlardan bile bir dünya kişi vardır, kpss'ye giren. Ben bile epey devam ettim sürece ki, çoğu yıl hiçbir sınava başvuru yapmadım. Hal böyle olunca çoktur sayı ve hesaplamakta zordur. Örneğin, adam sayıştaya alıştırma olsun diye kpss'ye giriyor ve merkezde uzman.
-
@Antimülakat bu yıl sıkıntı işte
ilanın geç gelmesi sıralamaların gerilemesi bilip bilmeyen herkesin yorum yapması zor buldum çabuk kaybetmeyim telaşı tek il zorunluluğunu dahada zorlaştırıyor -
@miss-smith her yıl olur GUY'da. Çünkü önceden de erken açılıyordu sınav, bu nedenle diğer sınavlar sonuçlanmadığı için çoğu kişi başvuru yapmayı ihmal etmiyordu, bu yılda aynı diğer değişkenler. Sistem böyle oldukça da GUY için her sene aynı durumları yaşamaya devam ederiz.
-
@miss-smith bu sene gidenleri hesap etmemisin SGK 1000 e yakın alım yaptı eğer SGK aciklanmazsa 700 de ve diğer kurumlar da en kotu 300 de bir 1000 daha ekle oraya
-
aynen öyle verdiğim sayı bana göre makul. 2500 rahat vardır.ya sayıstay ı kazanan arkdas bile girip 80+ aldı. biz de şu psikoloji var milletçe ''aa osym sınav yapıyormuş bi gireyim ya'' artı çeşitli sebeplerle guy a başvurmayanlar bile olur kesin atanmamasına rağmen.
-
@Antimülakat biraz da olsa icime su serpildi haklisiniz
-
@Antimülakat hocam ;
başvurumuz toplam il bazında mı yoksa ilçe bazında mı değerlendirilecek? hangi kontenjanda 5 kat olarak yarışacağız? il mi ilçe mi?
-
@rohani hocam toplam kontenjanda yarış oluyor. Diyelim 5 kişilik alımda 25 kişi sınava katıldı. Bunlardan da 10 tanesi mülakata kaldı ve 5 kişi geçti. Birinci kişi dilediği yere gider. İkinci kişi kalan boşluğa göre tercih sırasına göre atanır, üçüncü kişi aynı şekilde devam eder.
-
Şu siteyi karalama peşinde koşan trol arkadaşlara Barış Manço abimizin şu dizelerini armağan ediyorum:
Barış der her bir yanın altın gümüş taş olsa
Dalkavuklar etrafında el pençe divan dursa
Sapa kulpa kapağa itibar etme dostum
İçi boş tencerenin bu sofrada yeri yokPara pula ihtişama aldanıp kanma dostum
İçi boş insanların bu dünyada yeri yok
Para pula ihtişama aldanıp kanma dostum
İçi boş insanların bu dünyada yeri yok