Şimdi aklımda garip bir denklem var? Kamu kurumlarımda bir hayli ihraç olmasına rağmen, devlet yetkilileri mevcut kamu personeli sayısının fazla olmasını gerekçe göstererek alımların minimal düzeyde tutulacağını açıkladı ve açıklıyor. Kendi kendime soruyorum, alımlar son bir kaç yıl içerisinde mi anormal arttı diye evet öyle oldu ama nerelere oldu, Polis, Öğretmen ve Sağlık Personeli alımlarına oldu. 2014 KPSS'den beri A ve B kadrolara gerçekleştirilen istihdam çok sınırlı düzeyde yapıldı. O halde, bu açıklamalar, son yıllarda fazla fazla alınan bu üç meslek grubuna yapılıyor diyorum sonra bir bakıyorum 15.000 Öğretmen alınıyor, 10.000 polis alınıyor, 10.000 Özel harekat alınıyor, 5.000 Sağlık Personeli alınıyor. Epi topu kamuya istihdam edilen İİBF ve SBF mezunu sayısı A ve B kadro ile birlikte son yıllarda 5.000'i bulmazken, istihdam kısıtlamasını bu fakülte mezunlarına uygularsan yaptığının hiçbir değeri olmaz. 5.000'i diyelim 3.000'e çektin, 2.000 kişilk istihdam tasarrufu yaptın iyi de kamuya asıl alımlar: geçen yıl gerçekleştirilen alımlar üzerinden konuşuyorum 57.000 Öğretmen, 20.000'den fazla Polis ve 20.000'den fazla Sağlık personeli. 97.000 kişi alındığını gösteriyor belki gözden kaçırdığım alımlarını da hesaba katmazsak. İİBF, SBF mezunundan kestiğin 2.000'lik tasarrufu, Bu saydığım 3 meslek grubundan 20.000-40.000 şeklinde bile yapabilirsin. Neden bunlar konuşulmuyor da, İİBF ve SBF alımlarına gözler dikiliyor. Fazla fazla alınan kadrolar bu fakülte mezunları değillerdi ki, fazla fazla alınan diğer meslek gruplarıydı. İşta benim bu duruma ne aklım ne de matematiksel mantığım yetmiyor.