Navigasyon

TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • mülakat eşittir adaletsizlik,sınavsız alım eşittir adaletsizliğin karesi..

S

ve ilave olarak şu sözü ekleyelim: ADALETLE ABAD OLMAYAN DEVLET,BERBAD OLMAYA MAHKUMDUR...

ÖABT
    • sözleşmeli öğretmenlik mülakat soruları 2018 aralık

burcuburcu

En sık sorulan öğretmenlik mülakat soruları:

Çoklu zeka kuramı nedir ? Kitab-ı bahriye yazarı kimdir? Düz anlatımla anlatılan dersi nasıl aktif kılarsınız ? Siber zorbalık nedir örneklerle açıklayınız? Sunuş yoluyla öğrenme ? Dünya Sağlık Örgütü ? Dünyanın en uzun nehri ? Sınıf tarafından dışlanmış öğrenciye öğretmen nasıl yaklaşmalı ? Görsel zeka – İşitsel zeka tanımını verip nedir diye sordular ? Atom bombası nereye atıldı ? Derste kullanılacak işitsel materyaller nelerdir? Edim tanımı ? Wifi eğitimde nasıl kullanılır ? Olumlu öğretmen tutumunun faydası nedir ? 2018 Küresel öğretmen ödülünü kim almıştır ? Kapadokya hangi 2 dağın püskürttüğü volkanlardan oluşmuştur? Kaynaştırma eğitiminin olumlu olumsuz yanları nelerdir ? Afrinin önemi ? Engel türlerini söyleyiniz? İnteraktif öğretim nedir öğretmene düşen sorumluluk nedir ? İstanbulda son inşa edilen köprü? Eğitsel oyunun yararları ? Bilgisayar destekli eğitimin yararları ve zararları nelerdir ? Eğitimde ekonomiklik ilkesini açıklayınız ? II. Dünya savaşında japonyanın bombaladığı yer? Özgüveni eksik çocuğu derse karşı nasıl motive edersiniz ? Öğretmen öğrenci arasındaki ilişki nasıl olmalıdır ? İşitsel cihazları alanınızda nasıl kullanırdınız ? Yaratıcılığın tanımı? Öğretmenlik mesleğini diğerlerinden ayıran özellikler? Ausebel? Japnyaya atılan bombaların adı? Alogoritmik kodlama nedir İslami yılbaşı hangi ay Çoklu zeka kuramı Okulda öğrenci gelişimsel anlamda nasıl yetiştirilir
      ÖABT
    • KPSS 2018 EĞİTİM BİLİMLERİ KAYNAK ÖNERİSİ

S

Arkadaşlar önerebileceğiniz kaynaklar neler

ÖABT
    • KPSS P3 Türkiye Sıralaması

B

İleti kaldırılmıştır.

ÖABT
    • sözleşmeli öğretmenlik mülakat soruları 2018

K

Önümüzdeki günlerde başlayacak mülakat sorularını ve olası çıkabilecek soruları paylaşabiliriz

ÖABT
    • Öğretmenlik MÜLAKAT

S

Öğretmenlik mülakatına 17 nisan 09:00 da İstanbul'da giren var mı? Branş Lise matematik

ÖABT
    • memurum kpss ye hazırlanmayı düşünüyorum yardım?

S

lise matematik öğretmeniyim geçen yıl 86 almama rağmen iki mülakatta da elendim 86,67 alarak. bu sene kyk da memur olarak işe başladım ama aklım öğretmenlikte. temelim sağlam ama iki yıldır pek bakmadım. nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olurmusunuz ?

ÖABT
    • 2018 eğitim bilimleri sınavı

A

Merhaba arkadaşlar, öğretmen olup eğitim bilimleri sınavına hazırlık yapan var mı varsa nasıl gidiyor hazırlıklar.

ÖABT
    • İZMİR ÖABT 2018

E

Merhaba arkadaşlar izmirde kpss dershanelerinin eğitimi konusunda hepsi hakkında bilgi sahibi olmak oldukça zor tecrübe ve araştırmanıza göre öabt konusunda hangi dershaneyi önerirsiniz?

ÖABT
    • İzmir ÖABT Kursları hakkında

A

Arkadaşlar merhaba. İzmir'de Öabt kurslarından isem i mi tavsiye edersiniz yoksa yediiklimi mi? Hocaları, dersane yönetimi vb hakkında bilgilendirirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim 🙂

ÖABT
    • Fen bilgisi ögretmenligi kaynak tavsiye

M

Arkadaşlar kardeşim bu sene fen bilgisi ogretmenligi icin alan sinavina girecek onunda bu konu hakkinda bilgisi yok. Alan icin ve egitim bilimleri icin kaynak tavsiyesi alabilir miyim?

ÖABT
    • Sözleşmeli Öğretmenlik Başvuru ve Atama Tarihleri 2017

Agor

20 bin sözleşmeli öğretmenin atamasıyla ilgili olarak beklenen başvuru tarihleri ve atama tarihi belli oldu. 10-17 Temmuz 2017 aralığında yapılacak olan başvuruların atamaları ise 19 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilecek.

ÖABT
    • Kpss 2017 eğitim bilimleri soruları

aliveli

Kpss eğitim bilimleri 2017 soru ve cavaplarını bu başlıkta toplayalım

ÖABT
    • 2017 Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakatları

A

20 bin öğretmen alımı için yapılacak mülakatlara , nasıl hazırlanmak lazım

ÖABT
    • öğretmen mülakatı

Ö

ankarada mı izmirde mi girmeli

ÖABT
    • Geçici Öğretmenlik Mülakat Soruları

hgrotius
      30 yıl öncesine göre yaşadığımız bu hızlı değişim ve gelişim, 30 yıl sonrasında da yine aynı
      şekilde hızlı olur mu? Açık uçlu soruların kapalı uçlu sorulara göre kazandırdığı hedefler bakımından üstün
      yanları nelerdir? Açık uçlu soruların test tekniğinden farkı nedir? Açıklayınız. ''Akıl yaşta değil baştadır.'' sözünü olgunlaşma kavramı ile beraber açıklayınız. ''Akıllı insan düşündüğü her şeyi söylemez, fakat söylediği her şeyi düşünür.'' sözünü
      açıklayınız. Akıllı tahtalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Aldatma ve aldanma kavramlarını açıklayınız. İnsanların bilmedikleri konular hakkında
      neden daha fazla aldanırlar? Açıklayınız. ''Altın eli bıçak kesmez.'' atasözünü açıklayınız. ''Aslan tuzaklara, tilki de kurtlara karşı koyamaz. Öyleyse tuzaklara karşı tilki, kurtlara
      karşı aslan olunmalıdır.'' sözünü açıklayınız. ''Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim.'' sözünü açıklayınız. Bayrak şairi kimdir? Bilgiyi paylaşma yolları nelerdir? ''Bilimsel teoriler insanlar tarafından kurgulanırlar, keşfedilmezler.'' sözünü
      açıklayınız. ''Birçok işte çırak olmaktansa bir işte usta ol.'' sözünü açıklayınız. Bireysel psikoloji ekolünün kurucusu olan Alfred Adler, Freud'u hangi açıdan
      eleştirmiştir? ''Bir araya gelmek, bir başlangıçtır. Bir arada bulunmak, bir gelişmedir. Beraber
      çalışabilmek ise başarıdır.'' sözünü açıklayınız. ''Bir delil ile 40 alimi yendim, 40 delil ile bir cahili yenemedim.'' sözünü açıklayınız. ''Bir dil bir insan, iki dil iki insan sözünü.'' açıklayınız. Bir insanın zekası sorulan sorulara verdiği cevaplardan değil, sorduğu sorulardan anlaşılır.
      Buna katılır mısınız? Bir ülkeye ait müzik eserleri o ülke hakkında ne gibi bilgiler verebilir? ''Bir kişiye kırk kere deli dersen deli olur.'' sözünü açıklayınız. ''Bir nesil bin neslin devamıdır.'' sözünü açıklayınız.
      ÖABT
    • Kaynak kitap tavsiyesi

H

arkadaşlar kaynak kitap konusunda yardımcı olabilir misiniz? Hatta spesifik olarak pdr mezunu biri için kaynak kitap tavsiyesi de varsa tadından yenmez 😊

ÖABT
    • Öğretmenlikte en çok açık olan branşlar neler?

tataRamazan

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz net öğretmen ihtiyacını açıkladı.

"Bakanlığımızca 10 Ekim 2016 tarihinde sözleşmeli pozisyona 18 bin 506 öğretmenin ataması yapılmıştır. Bakanlığımızın 9 Kasım 2016 tarihli MEBBİS verilerine göre ülke genelindeki mevcut öğretmen sayısı 832 bin 26, net öğretmen ihtiyacı ise 96 bin 68'dir."

96 bin 68 net öğretmen ihtiyacı var. Peki en çok açık bulunan branşlar neler?

İngilizce

Özel Eğitim

Din Kültürü Ahlak Bilgisi

Sınıf Öğretmenliği

Okul Öncesi

PDR-Rehber Öğretmen

İlk Öğretim Matematik

Bilişim Teknolojileri

Beden Eğitimi

Türkçe

Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji

Arapça

Matematik

Türk Dili ve Edebiyatı

Müzik

Görsel Sanatlar

Felsefe

Kimya

Biyoloji

Fizik

Tarih

ÖABT
    • Öğretmen adayı okurken staj yapacak

P

Eğitim fakültesinde eğitim gören öğretmen adayı olan öğrenciler uygulamalı eğitim alacaklar. Görevini yapmakta olan bir öğretmenin denetimi içerisinde derslere katılacaklar ve öğretmenler ile müdürün çalışma ortamında(öğretmenler veya müdür odası) bulunacaklar.

YÖK ve MEB’in desteklediği Öğretmen Yetiştirmede Değişim ve Dönüşümler Ulusal Çalıştayı bir sonuç raporu yayınladı. Raporla ilgili açıklama yapan İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Başkurt öğretmen olmak üzere eğitim alan öğrencilerin uygulamada daha fazla yer almaları için proje hazırladıkları söyledi. Hukuk ve tıp fakültelerinde bunun çok iyi bir şekilde yapıldığını belirten Prof. Başkurt “Avrupa ve ABD’de de örnekleri var” dedi.

HÜKMÜ BİTEN DERSLER

Prof. Başkurt 71 alt başlıkta toplanan sonuç raporunda lisans programlarının kontenjanlarının MEB’in istihdam oranına göre belirlenmesi gibi tespitlerin de öne çıktığını belirtti. Başkurt “Çalıştayımızdan çıkan ilk sonuç; müfredatın güncellenmesi. Müfredat, günün ihtiyaçlarını karşılayacak, sürekli güncellenen duruma getirilmeli. Öyle dersler var ki, artık bugün hükmünü yitirdi. Bunların kaldırılması, bunların yerine yenilerinin konulması gerekiyor" diye konuştu.

Prof. Dr. İrfan Başkurt: “Öğretmenler odasında birinci gündem maddesi asla öğrenci olmuyor, daha iyi bir ev, araba, tarla, bahçe. İşte bizi mahveden bu bakış açısıdır.”

ÖABT
    • 2016 ÖABT Öğretmenlik Branş Sıralaması ÖABT Nedir?

P

ÖABT Nedir?

Eğitim Fakültesinden mezdun olan öğretmen adaylarının ek olarak girdikleri bir sınavdır. 2016 yılı içerisinde yapılacak öğretmenlik atamalarında belirtilen 15 branştaki öğretmen adaylarına Genel Yetenek Genel Kültür Eğitim Bilimleri testleri sınavları yanında ÖABT sınavı da uygulanır.

ÖABT Uygulanacak Branşlar

Türkçe,

İlköğretim Matematik,

Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji,

Sosyal Bilgiler,

Türk Dili ve Edebiyatı,

Tarih,

Coğrafya,

Matematik (Lise),

Fizik,

Kimya,

Biyoloji,

12.Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi,

Yabancı Dil (Almanca)

Yabancı Dil (İngilizce)

Yabancı Dil (Fransızca)

ÖABT

Kpss 2017 eğitim bilimleri soruları

ÖABT
    3
    17
    5623
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • aliveli
      aliveli Yasaklı Son düzenleyen:

Kpss eğitim bilimleri 2017 soru ve cavaplarını bu başlıkta toplayalım

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • aliveli

Adayların ilk yorumları çok zor bir eğitim bilimleri testi yapıldığı yönünde

• Antimülakat
          Antimülakat Son düzenleyen:

Biraz zor bir sınav olmuş bende şöyle bir baktığımda gördüm ki eskisi gibi paragraflar içerisinden çıkarılan cevap sayısı çok az gibi.

• aliveli
            aliveli Yasaklı Son düzenleyen: aliveli

Z puanı 1.5 ve t puanı 90
            Sosyal öğrenme

• aliveli

Çetin örümcek korkusu dolaylı öğrenme

• aliveli

Şekil zemin

• aliveli

Kemal öğretmen sorusu dönüşlülük

• aliveli

Bireyi tanıma sorusu 1-2-3

• Antimülakat

Bilinenden bilinmeyene sorusunun cevabı : Açıklık
                      Pilot sorusunun cevabı : Benzetim
                      Otobiyografi sorusunun cevabı : Yazının uzun kısa olması
                      İç içe iki halka sorusu : Akvaryum
                      Doğacı sorusunda zeka yoktu.

• Antimülakat

15 dk aralıklarla anlatma sorusunun cevabı : Anlatım tekniği
                        Dolaylı duygusallık var
                        İD. EGO. SÜPEREGO.
                        Dedem bana çok kızar. Saf çıkarcı
                        ABC ile olan çoklu zeka sorusunun cevabı : Buluş sunuş

• Antimülakat

İtaat ceza
                          Z Puanı 1.5
                          Ölçme ortalama 2.4
                          Akvaryum
                          Philips 66
                          İlerlemecilik
                          Öğretmen Modeli Dönüşümcü
                          Alıştırma cevabı vardı

• Antimülakat

T puanı cevabı 90
                            Aritmetik ortalama cevabı 2.40 olacak.
                            Tanımlayıcı_ Bağlı
                            Hangisi değerlendirmedir sorusunun cevabı : Belirtke tablosu
                            Kısa cevaplı testler sorusunun cevabı : İpucu vermesi

• Antimülakat

Nitelikli celdirici sorusunun cevabı : Konuyu bilmeyenlerden
                              Çoktan seçmeli : Doğru cevabı tahmin etme olasılığı
                              Erkekler biliyor, kadınlar bilemiyor : Ayırt edicilik
                              Hangisi değer biçmedir öncüllü soru : Yalnız 2
                              Test_Tekrar Test sorusunda öncüllerden 1 ve 2 doğru.

• Antimülakat

Karşılaştırma yapmak için: Standart puanlara bakılır.
                                Piaget özerk dönem sorusunun cevabı : 1 ve 3 öncülleri.
                                Eriksoon ile ilgili soru : Başarıya karşı aşağılık
                                Dil Gelişimi sorusunun cevabı : Babıldama anadile özgü değildir.
                                İtaat ve ceza cevabı : Eren görkem
                                Piaget sorusunun bir diğer cevabı : Korunun

• Antimülakat

Piaget fonksiyonel değişmezler örgütlenme: Uyum sağlama
                                  Maslow'un hiyerarşisinde Saygı
                                  Oyun hamuru sorusu küçük kas : 1-2-3 öncülleri.

• burcuburcu
                                    burcuburcu Yasaklı Son düzenleyen:

2017 KPSS ÖLÇME SORULARİ
                                    1__Z puanı sorusu cevap=1.5
                                    2-T puanı cevap 90
                                    3_Aritmetik ortalama 2.40
                                    4-Tanilayıcı_Bağıl
                                    5-Hangisi değerlendirmedir Belirtke tablosu
                                    6_Kısa cevap lı testler-İpucu vermesi
                                    7-Nitelikli çeldirici-Konuyu bilmeyen lerden
                                    8-Çoktan secmeli-Doğru cevabı tahmin etme olasılıği
                                    9-Erkekler biliyor kadınlar bilemiyor AYİRTEDICILIK
                                    10-Hangisi değer bicmedir yalnız 2
                                    11_Test_Tekrar Test (1 ve 2)
                                    12-Karşılaştırma yapmak ıçın neye bakarız (Cevap STANDART PUANLARA)

• burcuburcu
                                      burcuburcu Yasaklı Son düzenleyen:

1.dolaylı duygu
                                      2.dolaylı ceza
                                      3.kedi sorusu vardı ( yeteri kadar tekrar yapmamıştır ve olumsuz pekiştirme vardır dedim)
                                      4.çağrışımsal geçiş
                                      5.2. tip ceza

• 1 / 1
                                      • İlk ileti
                                        Son ileti
                                      Tercihini Yap | Devlet Kredileri