Mevzuat Bilen Arkadaşlar Yardım Edebilir Mi?
-
Arkadaşlar iki sorum var.
- Önlisans KPSS ile atandıktan sonra DGS ile uzatıp okunan yere atanılabilir mi?
- Atanılabilirse; hem okuyup hem çalışmaya izin verilir mi?
-
Öncelikle hoşgeldin , ilk sorun gireceğin kurumun teşkilatı varsa örneğin içişleri bakanlığı mümkün , iknci sorun ise amiriyin takdirinde eğerki anlayışlı biriyse tamamına izin verir değilse önemli derslere yine izin verecektir sonuçta eğitim hakkı anayasal haktır.
-
Her ne kadar eğitim ve öğrenim hakkı anayasada temel hak ve ödevler kısmında ekonomik ve sosyal haklar alt başladığında yer alıyor olsa da, kamu kurumlarında öncelik personel planlamasıdır. İşe başladığınız ilde personel ihtiyacı varsa idari amirleriniz sizi başka ile gönderme konusunda isteksiz davranır. Bu durumda dava yoluna başvurulması sonucu nasıl bir netice alınıyor fikrim yok. Emsal kararlar muhakkak vardır, bazı kurumlarda personel ihtiyacının yeterli görülmesi durumda, başka ile tayine izin verebiliyor. Bu konuda net bir şey söylemek doğru olmayacaktır. Çalıştığınız kuruma, atama,tayin işlerine bakan hiyerarşik amirin bu konudaki tavrına ve merkezin bu konudaki verdiği karara göre değişmektedir.
-
üniversiteler ve belediyeler haricinde yargı kararları lehinize olacaktır.