Navigasyon

TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • ÖZEL GÜVENLİK ;

T

MERHABALAR;
      ÖZEL GÜVENLİK sertifikası almak için renk körü olmama şartı aranıyor mu ?
      Bir de boy kilo oranına bakılıyor mu ?
      bilen birisi cevaplarsa sevinirim.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
    • Pmyo Güvenlik Soruşturması Lütfen Yardım Edin

Ç

Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum da. Şimdi ben pmyo için hazırlanıyorum ve benim sicilim tertemiz ne bir otel kaydı ne bir dershane falan hiç bir suçum yok fakat abimin uyuşturucudan ve dolandırıcılıktan sicili kabarık ve amcam fetöden dolayı tutuklu amcamı en son çok küçükken gördüm zaten o farklı bir yerde ikametgah ediyor (il dışı) bunlar bemi etkiler mi peki ? Babamın ise ufak bir kavgadan sicili var başka yok Lütfen Allah rızası için yardımcı olurmusunuz ?

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
    • Bekçilik Parkur Kursu Önerisi: Ankara Parkur Akademi

Agor

Genç ve dinamik bir ekip tarafından bekçilik parkuruna hazırlık için Ankara'da gidebileceğiniz bir kurs.
      Haftanın 7 günü yapılan çalışmalar,
      Herkese uygun saatlerde çalışma fırsatı,
      Özel gruplar/genel gruplar, gibi imkanları ve profesyonel kadrosu ile katılabileceğiniz bir kurs.

Ayrıntılı tanıtım için yazıya göz atabilirsiniz.
      https://www.tercihiniyap.net/meslek/bekcilik-kursu-icin-ankara-parkur-akademi

İletişime geçmek için linkten hocalara ulaşabilirsiniz.
      https://www.ankaraparkurakademi.com/

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
    • 2017 PAEM Komiser Yardımcılığı Alımı

D

11.07.2017 tarihinde yayınlanan lisans mezunlarına yönelik "2.200 Komiser Yardımcısı" alımı (2000 erkek, 200 kadın) ile ilgili öncesi/sonrası gelişmeleri buradan paylaşalım arkadaşlar. İlgili ilan ektedir.

https://www.pa.edu.tr/Default.aspx?page=HaberAyrintilar&GUID=e0b03e2b-8995-4b89-9ac7-29aeaceecff7

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
    • Asker polisliğe başvurabilir mi?

hamzaömerhalid

Arkadaşlar benim tecilim bu ay bitiyor eğer normal şekilde gidersem Ağustos’ta askere gideceğim. Sanırım Temmuz’da da bir polislik alımı olacakmış. Bu durumda benim askerlikle ilişiği olmamak şartım sağlanmıyor sanırım. Polis akademisini aradım orada telefonu açan kişi başvuramayacağımı başvursam da sınava filan gittiğimde eleneceğimi söyledi.bu düzünleme yeni gelmiş. Ancak internetten baktığımda güncel birçok kişide engel olmadığını belirtmiş. Bilgisi olan son alımda askerde olup sınavlara giren varmı ? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Artık her ihtimali denemek zorundayım maliyeden hala ses olmadığı için.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
    • 21.Dönem Pomem Mülakatları

AdemSimit

21.dönem pomem mülakata girecek kardeşlerimiz toplanabilir .

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
    • 20. Dönem POMEM Alımı

hgrotius
      dönemin atanmak için gün saydığı bu süreçte nisans ayı içersinde 20. dönem pomem alımı yapılacağı net şekilde konuşuluyor.
      EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
    • İstanbul Emniyeti Personel Alımı

Agor

İstanbul'un 39 ilçesinde görevlendirilmek üzere alımı yapılacak olan Çarşı ve Mahalle Bekçisi adaylarının yazılı ve sözlü sınava katılacakları, bu sınavlarda başarılı olan ve sağlık koşulları elverişli olanların İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde göreve başlayacakları bildirildi.

Başvuru yapan adayların lise ve dengi okul mezunu olmaları, son bir yıldır İstanbul'da ikamet etmeleri, askerliklerini yapmış olmaları, 30 yaşından gün almamış olmaları isteniyor.

Adayların, 24 Şubat tarihine kadar İstanbul'daki ilçe emniyet müdürlüklerine hafta sonları da dahil her gün mesai saatlerinde başvurabilecekleri kaydedildi.

(alıntıdır)

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
    • Emniyet Personellerine Hangi Fiil ve Durumlarda Kınama Cezası Verilir?

P

Polisler Hangi Fiil ve Hallerde Kınama Cezası Alır?

Emniyet Personelleri görevleri esnasında veya görevleri dışında mevzuat ve talimatlarda açıkça yasaklanan davranışlarda bulunmaları durumunda kınama cezası alırlar.

Emniyet Personelleri mevzuatta belirlenmiş ve açıkça belirtilmiş kural ve talimatlara uymadan sözlü, yazılı veya elektronik müracaat ya da şikayette bulunmaları durumunda kınama cezası alırlar.

Polisler nöbet tesliminden sonra görev yerlerine özürsüz, mazeretsiz olarak geç dönmeleri durumunda kınama cezası alırlar.

Emniyet personelleri bildirimleri süresi içerisinde yerine ulaştırmamaları durumunda kınama cezası alırlar.

Polisler mevzuat ve talimatlar ile taşınmasına ve bulundurulmasına izin verilen ilgili eşyalar dışında mesleğin ciddiyeti ile bağdaşmayan bir şekilde yüzük, bilezik, kolye, madalyon, rozet ve benzeri eşyaları takmaları taşımaları durumunda kınama cezası alırlar.

Emniyet personelleri görevleri esnasında veya görevleri dışında aynı rütbedeki iş arkadaşlarına veya mesai arkadaşları karşı saygısızca davranmaları durumunda kınama cezası alırlar.

Emniyet personelleri mevzuat ve talimatlar ile kendisine verilmiş olan görevlerin gerektirdiği sorumluluğu üstlenmekten imtina ettiğini gösterecek tavır ve davranışlarda bulunması durumunda kınama cezası alırlar.

Polisler, amirleri, üstleri, aynı rütbede olan veya çalışma arkadaşları hakkında onların bulunmadığı bir ortamda, onların işlem, eylem ve kişilikleri hakkında kötüleyici veya konuştuğu kişilerde kötü intiba bırakacak tarzda olumsuz sözler söylemeleri durumunda kınama cezası alırlar.

Emniyet personelleri demirbaş tabanca veya geçici olarak verilen demirbaş tabancanın üzerinde aslını bozacak şekilde boya, kaplama, gravür veya ciddiyetle bağdaşmayacak şekil, desen, resim ve karakter gibi değişiklik yapmaları durumunda kınama cezası alırlar.

Emniyet personelleri mevzuata veya mesleki teamüllere aykırı hitaplarda bulunmaları durumunda kınama cezası alırlar.

Emniyet personelleri ilgili fıkrada disiplinsizlik olarak saptanan eylem, işlem, tutum ve davranışlar dışında herhangi bir şekilde görevin takdir ve yerine getirilmesinde müsamaha ve savsaklama göstermeleri durumunda kınama cezası alırlar.

Polisler, emniyet personelleri kılık ve kıyafet ile ilgili olarak mevzuatta belirlenmiş olan kurallara uymamaları durumunda kınama cezası alırlar.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
    • Emniyet Personeli Hangi Fiil ve Durumlarda Uyarma Cezası Alır?

P

Polisler Hangi Fiil ve Durumlarda Uyarma Cezası Alır?

Emniyet personeli aracını ve gereçlerini, giyim ve kuşamını temiz tutmaması, çalıştığı yerin temizliğine özen göstermemesi durumunda uyarma cezası alır.

Yetkililer tarafından belirtilen tasarruf tedbirlerine uymaması veya kullanımına sunulan kamu kaynaklarını kullanmakta özen göstermemesi durumunda uyarma cezası alır.

Emniyet personeli izinsiz veya kurum tarafından kabul edilebilir mazereti özrü olmamasına rağmen katılması gereken faaliyetlere geç kalması durumunda uyarma cezası alır.

Emniyet personeli görevdeyken yetkili makamlar tarafından izin verilen durumlar dışında görevi veya hizmeti ile ilgisi olmayan işlerle uğraşması durumunda uyarma cezası alır.

Özrü ve ya izni olmadığı halde mesaisine geç kalan, mesaisinden erken ayrılan ya da günlük mesai saatlerine uymayan emniyet personeli uyarma cezası alır.

Emniyet personeli nezaket kuralları dışında tavır ve davranışlarda bulunması durumunda uyarma cezası alır.

Emniyet personeli ona verilen emrin icrası veya sonuçları ile ilgili olarak katılım sağlanan toplantılarla ilgili olarak görevlendirme yapan amirine bilgi vermemesi durumunda uyarma cezası alır.

Usulünce emniyet personeline verilen bir emrin uygun olmadığı, yanlış verildiği, yapılamayacağı gibi mazeretler sunarak ve benzeri şekillerde amirini (emri vereni) alenen eleştirmesi veya itirazlarda bulunması durumunda personel uyarma cezası alır.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
    • Emniyet Genel Müdürlüğü Komiser Alacak

Antimülakat

EGM'den yapılan açıklama

Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitim Merkezine emniyet mensubu adaylar arasından ilk derece amirlik eğitimi (komiser yardımcısı adayı) için 50'si kadın, 950'si erkek olmak üzere 1000 öğrenci alımı yapılacak

Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezine (PAEM) 2017 eğitim-öğretim yılında emniyet mensubu adaylar arasından ilk derece amirlik eğitimi (komiser yardımcısı adayı) için 50'si kadın, 950'si erkek olmak üzere 1000 öğrenci alımı yapılacak.

Ön başvurular 08-15 Şubat 2017 tarihleri arasında Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacak olup sınav tarihi ve sınav yerlerine ilişkin duyurular ise daha sonra bildirilecek.

Başvuru yapacak emniyet mensubu adaylar için gereken şartlar şunlar;

En az 4 yıllık lisans seviyesindeki bir yükseköğretim programından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

Başvuru tarihi itibariyle meslekte fiilen 2 yılını doldurmuş olmak,

Sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 45 yaşından gün almamış olmak, ( 01.01.1974 ve sonrası doğanlar)

Son 2 performans değerlendirme puanı iyi veya çok iyi olmak,

Son 2 yıl içinde kısa süreli durdurma cezası ve meslek yaşantısı içerisinde uzun süreli durdurma cezası almamış olmak,

Haklarında meslekten veya memuriyetten çıkarma cezasını gerektirecek suçlardan dolayı adli veya idari soruşturma yapılıyor olmamak.

Adayların yukarıda belirtilen şartlardan herhangi birini taşımadıkları anlaşılması halinde, sınav sonuçlarına bakılmaksızın adaylıkları, öğrenime başlamışlarsa öğrencilikleri sona erdirilecek.

Başvuruya ilişkin diğer hususlar Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecek.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
    • Polis eş durum atamaları nasıl oluyor?

P

Polis atamalarında kurumlar arası uyumun sağlanması için oldukça önemli husustur. Polislik görevini yapan Emniyet Personellerinin ailelerinin önemi dikkate alınarak yapılacak tayin isteklerinde öncelik bölge hizmet sürelerinin aksatılmaması bu konuda bir sorun yaşanmaması ve kurumlar arasındaki uyumun sağlanması oldukça önemlidir.

Polisler doğdukları illere tayin olabilirler mi?

Emniyet personelleri doğdukları illere tayin ve atama isteğinde bulunamazlar. Lakin bu durum nüfus miktarı 1 milyonun üzerinde olan şehirler için geçerli değildir. Kadın personeller için evlilik öncesinde bulunduğu nüfus kayıtları geçerlidir.

Eşleri polis olmayan personellerin atamaları

Eşleri emniyet personeli / polis olmayan personeller için tayin istenen şehirlerde kadro açığı olduğu takdirde kurumlar arasındaki uyum sağlanarak ve polis olan personelin bölge hizmet süresini aksatmamak şartıyla istekleri/arzuları üzerine eşlerinin görev yaptıkları şehirlere atanmalarının önünde engel yoktur.

NOT: Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 11. maddesince,

'' Emniyet teşkilatına girmiş olan her derece ve rütbedeki memurlar adaylık süresince yer değiştiremezler''

Fakat kamu personeli ile evli olan aday memurun adaylığına bakılmadan ataması yapılabilir.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
    • 2016 2017 Unvanlara Göre Polis Maaşları

P

Emniyet Hizmetleri Sınıfına dahil emniyet kadrolarında birbirinden farklı unvanlarda devlet memurları görev yapmakta olup, ast-üst ilişkisi içinde olan Emniyet Personelleri arasında ücret farklılıkları bulunmaktadır.

Emniyet Genel Müdürlüğü personelleri arasında hiyerarşi şu şekildedir. (Ast'tan Üst'te)

Çarşı ve Mahalle Bekçisi, Polis Memuru, Komiser Yardımcısı, Komiser, Başkomiser, Emniyet Amiri, 4 üncü Sınıf Emniyet Müdürü, 3. Sınıf Emniyet Müdür ve 2. Sınıf Emniyet Müdürü kadro unvanlı personeller ile birlikte çeşitli kadro ve unvanlarda görevli olan 1. Sınıf Emniyet Müdürlerinden oluşur.

Emniyette Unvanlar Arasındaki Maaşların Farkı

Emniyet Personelleri arasında unvanlar arasında aylık maaş farklılığı da bulunmaktadır. Ayrıca 1. Sınıf Emniyet Müdürleri arasında da görevli oldukları kadroalra göre (Genel Müdür Yardımcısı, Teftiş Kurulu Başkanı, Özel Güvenlik Denetleme Başkanı, Daire Başkanı, 1. Hukuk Müşaviri, İl Emniyet Müdürü gibi) maaşlarında farklılıklar olabilir.

Unvan Derece Kademe-------- Hizmet Süresi------------ Aylık Net Maaş
      Çarşı ve Mahalle Bekçisi------1/4 25 yıl ve üzeri------------- 2.817 TL
      Polis Memuru ----------------------1/4 25 yıl ve üzeri------------- 3.533 TL
      Komiser Yardımcısı------------- 1/4 25 yıl ve üzeri------------- 3.613 TL
      Komiser------------------------------- 1/4 25 yıl ve üzeri------------- 3.667 TL
      Başkomiser-------------------------- 1/4 25 yıl ve üzeri------------- 3.755 TL
      Emniyet Amiri----------------------- 1/4 25 yıl ve üzeri------------- 3.888 TL
      4.Sınıf Emniyet Müdürü-------- 1/4 25 yıl ve üzeri------------- 4.153 TL
      3.Sınıf Emniyet Müdürü-------- 1/4 25 yıl ve üzeri------------- 4.261 TL
      2.Sınıf Emniyet Müdürü-------- 1/4 25 yıl ve üzeri------------- 4.378 TL
      1.Sınıf Emniyet Müdürü-------- 1/4 25 yıl ve üzeri------------- 4.568 TL

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
    • Emniyet Genel Müdürlüğü Bilişim Personeli alımı

Durmush Yakub

T.C. EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SÖZLEŞMELİ BİLİŞİM PERSONELİ SINAV DUYURUSU

Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere, 31/12/2008 tarih ve 27097 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan “Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik” in 8 inci maddesi uyarınca, Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek sözlü/uygulama sınav başarı sırasına göre toplam 19 (on dokuz) adet Sözleşmeli Bilişim Personeli alınacaktır.

I- BAŞVURU ŞARTLARI

Emniyet Genel Müdürlüğü Bilişim Personeli alımı

A-GENEL ŞARTLAR (NİTELİKLER)

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

b) Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak,

c) (b) bendinde belirtilenler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak, (Belirtilen bölümlerden mezun olan adaylar sadece Yazılım Uzmanı [aylık brüt sözleşme ücret tavanı 2 katı] için başvurabilecektir.)

ç) Aşağıda Özel Şartları, Tercih Sebebi ve nitelikleri belirtilen yazılım uzmanı başvurularında ücret tavanı iki katına kadar olan pozisyon için en az 3 (üç), sistem uzmanı, güvenlik uzmanı, veri tabanı uzmanı, ağ uzmanı ve yazılım proje mimarı başvurularında ücret tavanı üç katına kadar olan pozisyon için en az 5 (beş) yıllık mesleki tecrübeye sahip olmak, (Mesleki tecrübenin belirlenmesinde; bilişim personeli olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4’üncü maddesinin (B) bendi ya da 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile özel kesimde sosyal güvenlik kurumlarına prim ödenmek suretiyle işçi statüsünde bilişim personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınır.)

d) Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek,

e) Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak, (Yapılacak sınav sonucu başarılı olan ve Teşkilatımıza atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecektir.) f) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak, (Yapılacak sınav sonucu başarılı olan ve Teşkilatımıza atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecektir.) g) Esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabiliyor olmak, h) Yurtiçi seyahat engeli olmamak.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
    • 15 temmuzda görev yapan polislere 6000 tl taltif verilmesi

hgrotius

Arkadaşlar bu konu uzun süre konuşuldu bu süreçte nöbette kalanlara 6 bin tl taltif ödemesi yapılacaktı ancak ödeme yapılmadı hala bilgisi olan var mı?

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
    • 10.000 Özel Harekat Polisi alımı için Kılavuz Yayımlandı | İşte Detaylar...

Durmush Yakub

10.000 Özel Harekat Polisi alımı için Kılavuz Yayımlandı | İşte Detaylar...

ÖZEL HAREKAT BİRİMLERİNDE İSTİHDAM EDİLMEK ÜZERE 19.DÖNEM POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZLERİNE ALINACAK ADAYLAR İÇİN BAŞVURU, SEÇME ve DEĞERLENDİRME SINAVI KILAVUZU

ANKARA-2016
      DİKKAT: BU KILAVUZU OKUMADAN BAŞVURU İŞLEMİNİZİ YAPMAYINIZ.

(Tüm adayların bu kılavuzu dikkatli bir şekilde okumaları ve belirtilen açıklamalara göre hareket etmeleri adayların yararına olacaktır.)

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Santral : (312) 462 86 49 – (505) 318 85 00
      PMYO ve POMEM Şube Müdürlüğü :(0312) 462 87 16
      Faks : (0312) 462 87 29
      Adres : Polis Akademisi Başkanlığı PMYO ve
      POMEM Şube Müdürlüğü PK:06834
      Gölbaşı/ANKARA

ÖZEL HAREKAT BİRİMLERİNDE İSTİHDAM EDİLMEK ÜZERE 19.DÖNEM POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZLERİNE ALINACAK ADAYLAR İÇİN GENEL BİLGİLER

19.Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezlerine, Özel harekat birimlerinde polis memuru olarak yetiştirilmek üzere 10.000 (on bin) erkek aday asıl olarak alınacaktır.

Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları, o yıl belirlenen kontenjanın dışında tutulurlar.

POMEM’deki eğitim-öğretimi başarı ile tamamlayan öğrencilere Mesleki Eğitim Sertifikası verilir.

POMEM öğrencilerinin aday memur olarak atanmaları için öğrenim süresini başarıyla tamamlamaları ve eğitim sonunda yapılacak eğitim sonu sınavında başarılı olmaları şarttır.

UYARI:19.Dönem olarak Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere POMEM’lere alınacak adaylar için hazırlanan bu kılavuzda belirtilen şartlarda herhangi bir değişiklik olması durumunda konu Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası adresinden duyurulacaktır.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
    • Arkadaşlar 10.000 Polis Özel Harekat Duyurusu geldi sonunda. Hayırlı olsun.

A

Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine özel harekat polisi yetiştirmek üzere ve 28 yaşından gün almamış olan en az lise veya dengi okul mezunlarından 10.000 erkek öğrenci adayı alınacaktır.

Başvuranlar arasında fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı yapılacaktır.

Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak online başvurular 02/11/2016 tarihinde başlayacaktır. Adaylardan istenilecek belgeler ve aranılan şartlar başvuru tarihinden önce aynı sitede açıklanacaktır.

Şeklinde açıklama yapıldı.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
    • KPSS ŞARTI OLMADAN 10.000 POLİS ALIMI

P

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş 10 bin polis memuru alımı yapılacağını açıkladı. İşte tüm detaylar ve yapılan açıklama..

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam etmek üzere her sene binlerce polis alımı yapılmaktadır. Kolejlerin kaldırılması ile adaylara üniversiteden sonra sınav düzenlenmekte ve bu sınavda başarılı olanlar sözlü mülakatlara girerek eğitim almaya başlamaktaydı.

Fakat bu durumdan dolayı yeterli sayıda başvuruların alınamadığına dikkat çekildi. Aynı durum için Jandarma alımları incelendiğinde ise beklenenden daha fazla başvuruların alındığı görüldü. Bu sorunun düzeltilmesi için yapılan görüşmeler sonucu lise mezunu adaylarında başvuru yapması uygun görüldü. Üstelik bundan sonraki dönemlerde adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girip girmeyeceğine bakılmayacak.

Lise Mezunları Başvuru Yapabilir

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş yaptığı açıklamasında 10 bin polis memuru alınacağını duyurdu. Üstelik bu ilana lise mezunu ve Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girmeyen adaylar da başvuru yapabilecek.

Adayların en çok askerlik ve yaş sınırının kaldırılmasını istediği görülmekteydi. Söz konusu konu hakkında mahkemede dava dosyası açıldı ancak mahkeme aldığı karar ile yaş sınırı ile askerlik şartının kaldırılmayacağını duyurdu. Bundan sonraki alımlarda lise mezunu adaylarda başvuru yapabilecek. Şu anda 10 bin polis memuru alımının yapılacağı beklenmekte olup FETÖ'cü polislerin meslekten ihraç edilmesi ile boşalacak olan kadrolara yeni memurların getirilmesi beklenmekte ve bu yüzden yakın zamanda yeni alımların yapılması için açıklamaların yapılması beklenmektedir.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2017 PAEM Komiser Yardımcılığı Alımı

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
    39
    175
    53245
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • D
      davidricardo Son düzenleyen: davidricardo

11.07.2017 tarihinde yayınlanan lisans mezunlarına yönelik "2.200 Komiser Yardımcısı" alımı (2000 erkek, 200 kadın) ile ilgili öncesi/sonrası gelişmeleri buradan paylaşalım arkadaşlar. İlgili ilan ektedir.

https://www.pa.edu.tr/Default.aspx?page=HaberAyrintilar&GUID=e0b03e2b-8995-4b89-9ac7-29aeaceecff7

KPremSeSi 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • L
        Leviathan Son düzenleyen:

lisans mezunları başvuramıyacak sanırım ?

D 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • D
          davidricardo @Leviathan Son düzenleyen:

@Leviathan 2017 KPSS P-3 puanıyla alımı yapılacaktır büyük ihtimalle. O da tabiki lisans mezunluğu istiyor.

L aliveli 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • L
            Leviathan @davidricardo Son düzenleyen:

@davidricardo anladım hocam. Ben hazirandaki alımla karıstırmısım. Tesekkürler

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
            • aliveli
              aliveli Yasaklı @davidricardo Son düzenleyen:

@davidricardo çift yılların p3 puanıyla başvuru yapılması gerekmiyor mu?

• D
                davidricardo @aliveli Son düzenleyen:

@aliveli Komiserlik her sene P-3 ile alım yaptığı için başka puan türüyle alacaklarını sanmıyorum.

aliveli 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                • aliveli

@davidricardo puan türü aynı zatende, 2017 demişsiniz o yüzden dedim.

• D

@aliveli Evet o ilanda yazılacak olan büyük ihtimal 2017 olabilir diyerek yazmıştım. 2016 kpss puanları malum 1 sene geçerliydi ve geçerliliğini kaybetti öyle de bir durum var.

• aliveli

@davidricardo 2016 kpss p3 2018 kpss yapılana kadar geçerli.

D 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                      • D

@aliveli O zaman diğer alan puan türleri geçersiz ? Tam konuya vakıf değilim kardeşim. Yani ortak da alım yapılabilir 2016-2017. İlan da görürüz.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                        • D

@aliveli 2015'teki alıma 2015'teki puanla başvuru açılmış ilanda büyük ihtimal ilgili yılın puanıyla alım gerçekleşiyor.
                          https://www.egm.gov.tr/Duyurular/Sayfalar/Emniyet-Genel-Mudurlugu-2-Bin-Komiser-Yardimcisi-Adayi-Alacak.aspx

• I
                            iyimser16 Son düzenleyen:

Kaç doğumlular başvurabilecek??

• aliveli
                              aliveli Yasaklı Son düzenleyen:

@davidricardo tek yılların p3 puanı işe yaramıyordu iyi olmuş böyle olduğu.

Kutyler 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                              • D
                                davidricardo @iyimser16 Son düzenleyen:

@iyimser16 31 Aralık 2017 tarihi itibariyle "30 yaşından gün almamış olmak" olacak yüksek ihtimalle.

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                • Kutyler
                                  Kutyler Yasaklı @aliveli Son düzenleyen:

@aliveli 2017 puanı ile mi alacaklar

• aliveli
                                    aliveli Yasaklı @Kutyler Son düzenleyen:

@Kutyler @davidricardo ile yazışmalarımızda öyle bir sonuç çıkardık bakalım 🙂

• sofuoglu
                                      sofuoglu Son düzenleyen: sofuoglu

220 kişilik komiser yardımcılığı hayırlı olsun arkadaşlar

• polisiye roman
                                        polisiye roman Son düzenleyen:

Şükür kavuşturana!

• aliveli
                                          aliveli Yasaklı @sofuoglu Son düzenleyen:

@sofuoglu 2200 kişi değil mi ?

napsak 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                          • napsak
                                            napsak @aliveli Son düzenleyen:

@aliveli evet 2000 erkek 200 kadın

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 1 / 9