2017 PAEM Komiser Yardımcılığı Alımı
-
@ErtuğrulBEY 2017 PAEM Komiser Yardımcılığı Alımı içinde söyledi:
@SR hocam bu komiser yardımcısı ne iş yapıyor biliyor musunuz yani operasyona mi çıkıyorlar masa başı mi @Antimülakat hocam sizde bi arastirabilir misiniz?Ailem pek sıcak bakmıyor.Hocam birde kazandıktan sonra kaç ay eğitim var.Son sorum ise @Antimülakat iş için eğitimden sonra il tercihi nasıl oluyor.Hocam şimdiden teşekkür ettim.
Paşama bak sen! Ohh. Kardeşim sen polisliği pazarda gördüğün zabıtayla karıştırma. Zor ve yorucu bir işin olacak, ilçelerde yetkili olursun diyene de bakma çünkü onlar FYO'lar. Bu PAEM. Zora, fedakarlığa, yorgunluğa, sabretmeye gelemiyorsan bu iş aklının ucundan geçmesin. Kocaman adamların, ailem şöyle böyle diyor diye mızmızlanması da ayrı bir tuhaflık; sen ne diyorsun, içinde yapacağın mesleğe iştiyak var mı, yok mu? Hayret ya...
-
@polisiye-roman 2017 PAEM Komiser Yardımcılığı Alımı içinde söyledi:
@ErtuğrulBEY 2017 PAEM Komiser Yardımcılığı Alımı içinde söyledi:
@SR hocam bu komiser yardımcısı ne iş yapıyor biliyor musunuz yani operasyona mi çıkıyorlar masa başı mi @Antimülakat hocam sizde bi arastirabilir misiniz?Ailem pek sıcak bakmıyor.Hocam birde kazandıktan sonra kaç ay eğitim var.Son sorum ise @Antimülakat iş için eğitimden sonra il tercihi nasıl oluyor.Hocam şimdiden teşekkür ettim.
Paşama bak sen! Ohh. Kardeşim sen polisliği pazarda gördüğün zabıtayla karıştırma. Zor ve yorucu bir işin olacak, ilçelerde yetkili olursun diyene de bakma çünkü onlar FYO'lar. Bu PAEM. Zora, fedakarlığa, yorgunluğa, sabretmeye gelemiyorsan bu iş aklının ucundan geçmesin. Kocaman adamların, ailem şöyle böyle diyor diye mızmızlanması da ayrı bir tuhaflık; sen ne diyorsun, içinde yapacağın mesleğe iştiyak var mı, yok mu? Hayret ya...
FYO ve paem aynı şey ??
-
@polisiye-roman hocam ağzına sağlık, ilan geldikten sonra facebooktaki gruplarda gördüğüm diyaloglar çok vahimdi, muhabbetlerin %90'i su kadar maaş alırsın, su kadar para kazanirsin,guydan daha çok para kazanirsin vs,para da önemli bir kıstas olabilir ama bu meslekte bence öncelik para değil.Dediğin gibi çok çetrefilli bir eğitim sürecinden geçiliyor,akabinde zor ve yorucu bir meslek hayatin oluyor.Ve kişi ilk önce kendini sorgulamali bu mesleğe girsem yapabilir miyim, silah kullanabilir miyim,yeri gelir operasyonlara gidebilir miyim,yeri gelir bir suçluyu vurabilir miyim diye...
-
@sofuoglu 2017 PAEM Komiser Yardımcılığı Alımı içinde söyledi:
@polisiye-roman hocam ağzına sağlık, ilan geldikten sonra facebooktaki gruplarda gördüğüm diyaloglar çok vahimdi, muhabbetlerin %90'i su kadar maaş alırsın, su kadar para kazanirsin,guydan daha çok para kazanirsin vs,para da önemli bir kıstas olabilir ama bu meslekte bence öncelik para değil.Dediğin gibi çok çetrefilli bir eğitim sürecinden geçiliyor,akabinde zor ve yorucu bir meslek hayatin oluyor.Ve kişi ilk önce kendini sorgulamali bu mesleğe girsem yapabilir miyim, silah kullanabilir miyim,yeri gelir operasyonlara gidebilir miyim,yeri gelir bir suçluyu vurabilir miyim diye...
@sofuoglu 2017 PAEM Komiser Yardımcılığı Alımı içinde söyledi:
İnsanların böyle önemli bir mesleği son çare olarak görmesi beni üzüyor.
-
@SR işsizlik neredeyse %20'ye dayanmış vaziyette millet ne bulsa girecek.
-
@atanamayanörtmen Ülkenin sosyal zorlukları bu duruma itiyor haklısınız ancak bazı arkadaşlarda özellikle fedakarlık gerektirecek mesleklere atlamadan önce kendini düşünme fazlasıyla etkin. Her işin bir zorluğu vardır yerine göre sonuçta insanlarla uğraşıyoruz. Polislikte tek takınılacak nokta çalışma saatleri ve özlük hakları onun haricinde gayet aktif bir meslek. Bu konuya da destekler artmaya başladı.
Örnek olarak:
http:// www. haber7. com /yazarlar/prof-dr-ersan-sen/2368762-polisin-esit-maas-ve-fazla-mesai-sorunu?wr=1 -
@atanamayanörtmen 2017 PAEM Komiser Yardımcılığı Alımı içinde söyledi:
@SR işsizlik neredeyse %20'ye dayanmış vaziyette millet ne bulsa girecek.
mesele zaten o hocam. ''millet ne bulsa girecek'' o düşünceyle yapılacak bir meslek değil bu, olmaması lazım.
-
89 dogumlulari mi aliyolar suan? Kilavuz yayinlanmis,inanamiyorum suan...
30 yas diyolardi 29a cekmisler ya...
Bide 35 yasa cikma umudu olanlar vardi -
@iktisatsever Evet 1 Ocak 1989 ve sonrası doğumlular başvurabilecek. Diğer şartlarda bir değişme olmamış. Vücut kitle endeksi 18-27 arası ve boy erkeklerde en az 1.67.
-
p3 70 üstünde olan herkes mi mülakata girebilecek.. yoksa alacağının 5 katı 10 katı gibi bi kısıtlama olacak mı?
-
@hoyuelo muhtemelen olacaktır. O kadar kişiye mülakat yapamazlar
-
@aliveli bence de ama belirtmemiş ilanda
-
ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR
-
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
-
Lisans mezunu veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
-
2016 ve 2017 yılı KPSS lisans P3 puan türünden 70,000 almış olmak. Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için 2016 ve 2017 yılı KPSS lisans P3 puan türünden 63,000 almış olmak.
-
18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için otuz yaşından gün almamış olmak, (01/01/1989 ve sonrası doğanlar)
-
Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
-
Boy ölçüsü, beden kitle endeksi ile sağlık yönünden Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak
-
Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,
-
26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin; kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak, affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm 4 olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,
-
Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,
-
Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,
-
Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmış olmamak,
-
Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak,
-
Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak,
-
Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.
-
Erkek adayların, 1111 sayılı Askerlik Kanunu çerçevesinde askerlik ile ilişiği bulunmamak
-
-
BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER
- T.C. kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi
- Sınav giriş belgesi:
Ön başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olmak üzere en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanır. Alınacak erkek ve kadın öğrenci kontenjanının en fazla on katına kadar aday için şahsen müracaatta bulunmak üzere randevu bilgilerini gösterir sınav giriş belgesi düzenlenir. Giriş belgeleri www.pa.edu.tr adresi üzerinden yayınlanacaktır.
Bu sıralamanın dışında kalan diğer ön başvuruda bulunanlar için sınav giriş belgesi düzenlenmez. - Sınav başvuru Dilekçesi, (İndirmek İçin Tıklayınız)
- Lisans diplomasının veya geçici bitirme belgesinin aslı ve fotokopisi, yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar için yükseköğretim kurumu tarafından kabul edilen denklik belgesinin aslı ve fotokopisi
- KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı,
- Son bir yıl içerisinde çekilmiş dört adet biyometrik fotoğraf ve fotoğraflar için 1 adet mektup zarfı
- Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları hariç, sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu,
- Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş tahsisi ile ilgili mahkeme kararı,
- Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocuklarından, Personel Dairesi Başkanlığınca verilen şehitlik veya vazife malullüğü belgesinin kurumca onaylı örneği,
- Adli Sicil Kaydı Belgesi (E-Devlet çıktısı kabul edilir.)
Adli Sicil kaydı olan adayların mahkeme kararlarının fotokopisi - PAEM öğrenci adayları için sağlık bilgilendirme formu (İndirmek İçin Tıklayınız)
- PAEM öğrenci adaylarının Fiziksel Yeterlilik sınavına girmesine engel olmadığını gösterir tek hekim raporu (Herhangi bir sağlık kurumundan alınabilir) Tek hekim raporunu şahsen müracaat hakkı kazanmış adaylar alacaktır.
- Erkek adayların, 1111 sayılı Askerlik Kanunu çerçevesinde askerlik ile ilişiğinin bulunmadığına dair resmi belge getirmeleri gerekmektedir.
-
Sınav Giriş Belgeleri 11 Ağustos 2017 tarihinde www.pa.edu.tr sitesinden ilan edilecek.
-
@hoyuelo Eğer erkeklerde başvuru sayısı 20.000 in altında kalırsa zaten p3 70 ve üzeri yapanlar otomatik çağrılıyor. Kılavuzda mülakata alımın 10 katı aday arasından olacağı yazıyor dikkatli okuyun.
-
@davidricardo hocam fiziki yeterlilik sınavının ne zaman olacağına dair,herhangi bir emare göremedim veya gözümden kaçtı, bilginiz var mı?
-
@sofuoglu 11 Ağustosta sınav giriş belgeleri ilan edildiğinde gidilecek tarih belli olucaktır. Ön sağlık + fiziki yeterlilik + mülakat art arda oluyormuş.
-
Arkadaşlar komiser yardımcılığı her yıl ilana çıkıyor anladığım kadarıyla, şöyle bir soru sormak istiyorum.Daha önceden kazananların eğitimleri tamamlanmadan yeni ilana çıkılmışlığı oldu mu? Şöyle ki, şuan halihazırda 10 kilo fazlam var ve fiziki yeterliliğin 18-20 ağustos'da olduğunu varsayarsak bu kiloyu bu süre zarfında vermem zor gözüküyor buna istinaden 2018 yılı başında veya ilkbaharda yeni bir komiserlik ilanı gelebilir mi mevcut konjonktürde yoksa rutin bozulmayıp gene 2018'in ağustos ayında mı gelebilir.Tecrübeli arkadaşlar yeşillendirirse sevinirim
-
@sofuoglu Büyük ihtimal ağustosları ilana çıkacaklar eğitim öğretim sürecini sağlıklı yürütebilmek adına. Çünkü kamp eğitimlerini yaza denk getirmeleri vs. lazım. 2020'ye kadar da Paem komiser alımı ihtiyacını karşılayacaktır inşallah. Bu da kaynak:
https://www.sondakika.com/haber/haber-polis-akademisinde-yeni-donem-basliyor-1-7439548/