Bedelli Askerlik Gündemde, Bedelli Askerlik Çıkar Mı? Ne Dersiniz?
-
@onur00 kardeşim öyle bi uygulama şuan için çeşitli suistimalleri peşinde getirebilir.ordumuz yavaş yavaş profesyonelleşiyor.kim bilir belki ilerde er olayı tamamen kalkarsa dediğin olabilir.
-
arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama bunu yapmak için bütçe dengesinin açıklanmasını bekliyordum, bugün açıklandı.bütçe dengesi bu trendle devam ederse bedelli askerlik %99 çıkar. aksi taktirde devlet piyasadan fon temin etmeye kalkarsa piyasada fon azalır. azalan fonla birlikte bankalar kaynak bulmak için mevduat faizlerini yükseltir. mevduat faizleri yükselirse kredi faizlerini yükselir. kredi faizleri yükselirse yatırımlar azalır ve işsizlik artar. zaten bu açığın nedeni devletin kamu harcamalarını arttırarak işsizliği düşürmek istemesi. 1 yılın sonunda tekrar bu kısır döngüye girip işsizliği eski rakamlarına getireceklerini sanmıyorum. hem yüksek talep hemde kamunun fon ihtiyacından dolayı bence yıl sonunda bedelli çıkacak. bütçe açısından durumun ne kadar vahim olduğunu aşağıdaki grafikten görebilirsiniz. geçen yıl ilk 6 ay fazla veren bütçe bu yıl henüz ilk 6 aydan 25 milyar tl açık verdi.
-
Ekim ayında çıkacak deniyor kulislerde, ne kadar doğru bilemem
-
O zaman bu konuda çok derin bir öngörüde bulunmuşuz. TY kulislerde bazı noktalara el atabiliyorsa, ufakta olsa kamu baskına destek olabiliyorsa ne mutlu. Bundan sonra bu medya gücünü sitemizde ve forum sayfamızda kullanmaya devam edeceğiz.