NEDEN TERCİH YAPAMIYORUZ ? 21 MAYIS 2017 KPSS A SINAVINA GİRENLER ?
-
Arkadaşlar ben işletme mezunuyum, 1 ay önce yapılan (21 mayıs 2017) KPSS -A LİSANS sınavına girdim.
(hayatımda ilk defa kpss ye girdim çok bilgim yok) ve geçen hafta sonuçlar açıklandı biliyorsunuz.
Dün de 2017 / 1 tercih işlemleri başladı biliyorsunuz.
Fakat biz 21 MAYIS 2017 KPSS SINAVINA girenler şu anda tercih yapamıyormuşuz???
2016 KPSS ye girenler tercih yapabilecekmiş.
Şimdi o halde peki biz ne zaman tercih yapacağız ?
Seneye mi?
1 sene boyunca hiç tercih yapamayacak mıyız biri aydınlatsın lütfen ?
hiçbir şey anlamadım ben bu işten. A sı B si tercihi ayrı karışık : (
-
@aliceliali a grubundan sınava girenlere merkezi atama yok A grubundan aldığın puan ile kurumlar sınav açıyor sen onlara girmeye hak kazanıyorsunuz sonra mülakat ve bu aşamaları geçersen göreve başlıyorsun
2017/1 merkezi atama oluyor çift yıllarda girilen b gurubu (gy gk ) sınavlarıyla tercih yapılıyor onlarda kurum sınavı ya da mülakat olmaz düz memur diye adlandırılan kadrolara atanırsın.. 2016 puanı şuan için kullanılar puan türü geçerliliği 2018 sınav sonucu açıklanana kadar. Kısacası merkezi atamayla atanmak istersen 2018 gy gk sınavına hazırlanabilirsin.. A grubundan puan almak istersen her sene şansın var ancak sonrası kurum sınavı mülakat biraz daha uzun bir süreç direk atama yok -
@aliceliali Bu sinavlari cok onemsiyorsan oncesinde bi bilgi alip oyle girmen gerekirdi. 27-28 inde ki sinavlara girdin mi iibf mezunu musun?
-
@totti çok teşekkürler cevap için . ama lisans mezunları sadece kpss A ' ya girebiliyor demiş bir arkadaş, ÇİFT YILLARDA yapılan KPSS B 'ye önlisanslar girebilir sadece demiş. öyle değil miymiş yani? ben lisans mezunu olarak bu çift yıllarda yapılan sınavlara yani önümüzdeki 2018 KPSS B sınavına girebilirim öyle mi?
-
@Manifalitikoos işletme mezunuyum. sadece 21 mayıs 2017 deki gy gk ya girdim alana girmedim. bu durumda sadece kurum sınavlarıyla atanma şansım olduğunu da bilmiyordum.
-
@aliceliali yani suan bi tek polislige basvurabilirsin gibi gorunuyor. Zaten gk gy ten atanmak icin en azindan 85 alman gerekir o bile zor yani o yuzden kafana takma niyetin varsa seneye hazirlan ozelden yazarsan yardimci olurum.
-
@aliceliali lisans mezunuysanız her yıl sınava girebilirsiniz. lise ve ön lisanslar çift yıllarda girer.
-
@Manifalitikoos hocam bazı kurumlar garip bir şekilde p1 p2 p3 istiyor. oralara da başvurabilir eğer yds puanı var ise.
-
@raskolnikov bildigim kadariyla arkadasimizin alan bilgisi yok yani siralamaya girsede alandanda bi sinava tabi tutulacak netice de. Siz yine de kendisini bilgilendirin isterseniz.
-
@Manifalitikoos kalkınma ajansları, kgk gibi yerler istiyor ama o konuda haklısınız sonradan yapılacak olan sınavları düşünemedim