Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Uzman Yardımcısı Alım İlanı(2017)
-
Böyle bir sürprizi beklemeliydik aslında. Bu sene ALES ve GRE kabulü yapan bir kurum MB. Akademisyen formasyon çağırmaya çalışıyor anlaşılan.
-
@armindo daha çok gelir, o konuda dert etmeye gerek yok da, geçmiş yılların şartlarını sağlayıp sınavına girmek istediğin kurumun sınavına girememek kötü. Yoksa nasip tabi, sanki girince geçeceğimizin garantisi mi var?
-
@ersagun çok haklısınız 75 ile kaldı ales de vardı yazık oldu
-
arkadaşlar merhaba, odtü iktisat 2015 mezunuyum. üniversitede okurken hep hayalimdi Merkez Bankası, staja da gitmiştim. yalnız şu anda önümüzde çok kısa bir zaman çok fazla konu var ve sınav klasik. okul biteli de iki sene oldu, bilgiler tazeliğini yitirdi. kaynak olarak neleri alalım, nelere çalışalım? Merkez Bankasına girmek isteyen arkadaşlar olarak birbirimize yardımcı olalım, umarım hepimiz yerleşebiliriz.
-
@kullanıcıadım e-yds maalesef yetişmiyor kardeşim. Hayallerini yıkmak gibi olmasın da. O yüzden sitem ediyoruz su an
-
@ersagun tabii orası öyle. ama türkiye'de yaşadığımızı unutmamak lazım. her an sürpriz bir değişiklik olabiliyor (kpss puan sistemi aniden değişti mesela). örneğin ben bu sene ekonomi bakanlığı sınavı bekliyorum. her sene yds 70 istiyor bu kurum. ama kpss'den yds etkisi kaldırılınca "acaba yds'yi 80e çıkarırlar mı ki?" diye düşünceler geçti kafamdan ve yds'ye bir daha girip b düzeyini alabildim çok şükür. ben artık bu memleketin kaosuna ve ani değişikliklerine şaşırmıyorum ve kendimce adapte olmaya çalışıyorum. yapacak bir şey yok
-
arkadaşlar son başvuru tarihi 24.07.2017 olarak güncellenmiş. Hemen e-yds'ye başvurun derim.
İyi çalışmalar.
-
@armindo değerli bilgilerin için teşekkür ederim hocam
-
@armindo burada yazmak istemiyorum ama yalnızca P1 kabul eden bir kurum bu sene ALES, GRE, GMAT kabul etmeye başladı durduk yere. Bir sürü söylenti vardı bazı konularda, umarım söylentiden ibarettir.
-
@ersagun ne gibi söylentiler merak ediyorum çünkü benim kpss puanım 2016 geçerliliği yok ales ile başvururum diyordum oradan oldukça iyi puan almıştım. Siz böyle deyince merak ettim.
-
@oguzhan24 Ales'ten ziyade GRE-GMAT ile alakalı. Yurtdışında okuyan/çalışan kişilerin istihdam edilmesi ile alakalı laflar...
-
TCMB uzman yardımcılığına en son alımı 2013'te yapmıştı arkadaşlar. o zamanki taban puanları aşağıdaki gibi olmuştu:
Yazılı meslek sınavı için KPSSP1 başvuru taban puanı;
-
Grup: 85,17618 (İktisat, Ekonometri, Çalışma Ekonomisi) İlk 200 aday (200 üncü adayla aynı puanı alan adaylar dahil)
-
Grup: 85,02569 (İşletme, İşletme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Bankacılık, Maliye, Muhasebe, Sigortacılık, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler) )İlk 300 aday 300?üncü adayla aynı puanı alan adaylar dahil)
-
Grup: 85,09401 (İstatistik, Matematik, Matematik Mühendisliği) (İlk 100 aday (100 üncü adayla aynı puanı alan adaylar dahil)
Bu sene hem yds 80 istedi hem de sadece 2017 kpss puanı geçerli. tabi ilaveten ales de eklenmiş ama onun etkisisnin az olacağını düşünüyorum. Bu sebeple puanım az, düşük demeden başvuru yapmanızı tavsiye ederim. Son sınavda P1'i yüksek ve 80 üzeri YDS'si olan çok kişi yoktur diye düşünüyorum.
Ayrıca, birçok kamu kurum yazılı sınavlarına girmiş biri olarak bu sınavın geçmiş sınav sorularına bakınca bile sınavın çok farklı zorlukta olacağını görebiliyoruz. Özellikle ekonometri soruları zorlayıcı gibi görünüyor. Ancak geçmiş senelerde çan eğrisi sistemi uygulanmış. Yani önemli olan sınav sonucunuzun sıralaması.
Şimdiden herkese iyi çalışmalar.
-
-
arkadaşlar bu durumda başvurabiliyoruz o zaman, kaynak paylaşımı yapalım sınava yönelik konuşalım bence:)
-
@ersagun şaşırmam. gerçi yurtdışında okuyan adamın benden daha kalifiye olduğunu kabul ediyorum ben, sonuçta tcmb önemli bir kurum. çok zoruma gitmez
-
éeeeeeeeee
-
@ersagun eğer kaliteli insanlar ise ki kaliteliden kastım hem mesleki liyakat hem karakter olarak zaten ihtiyacımız olan bu. Ama gelin görün ki genç işsizlik almış başını giderken ve kendi ülkesinde eğitimin "e" sini veremeyen bir yapının böyle adım atması vatandaşını ne kadar umursadığını çok güzel anlatıyor. Yanlış anlaşılmasın hani iibf mezunlarına farklı alan ve imkanlar sunulsa konuşmam bile fakat zaten işsizlerin çoğu bizim bölümlerimizden hal böyle olunca kamunun uzun vadeye bakarak iyi niyetli çalışma yapmaya çalıştığı düşünülmeyebilir. Yani haklı olabilirsiniz. Sağolun cevap için.
-
@pellebagger wowowow bu puanlar gerçek ise 83 ile ümitlenmeye başlayabilirim. üstelik 2013 alımında hem 2012 kpss ve hem de 2013 kpss puanları geçerliydi muhtemelen. bu sene sadece 2017 kpss geçerli olması lazım. öyleyse ümitlendim şu an eyvallah
-
@isletme2015 deli maaşları var diye biliyorum
-
@armindo hocam nispeten haklısınız ama biliyorsunuz ki kriter yalnızca yurtdışında okumuş olmak degil bu söylentilerde
-
@kullanıcıadım biz ODTÜ'de gujarati'nin ekonometrisini okumuştuk. Ben oradan çalışmayı düşünüyorum. Tabii e-yds halledebilirsem.